United vant Milk Cup

Andreas Pereira (bildet) & co vant etter McBurnie-scoring på overtid.

Manchester United har vunnet Milk Cup etter at de slo County Tyrone 1-0 i finalen fredag kveld.

Rødtrøyene dominerte kampen gjennom, men slet med å komme til de største sjansene.

Det var knyttet spesielt store forventninger til Andreas Pereira, som har dominert gjennom hele mesterskapet, men midtbanespilleren klarte ikke å briljere på samme måte som tidligere.

På overtid slo han likevel den avgjørende dødballen, før McBurnie steg til værs og stanget inn målet som sikret finaleseier.

Den innleide spissen scoret dermed fem mål på fem kamper, og grep med andre ord United-muligheten med begge hender.

Milk Cup-finalen: C.O. Tyrone – United

Uniteds startellever: J Pereira, Reid, Thompson, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Riley, Willock, Croskery, McBurnie, Mitchell, A Pereira.

Mål:

1-0 McBurnie (70)

Livetekst:

0 min: Kampen er i gang.
3 min: United svinger inn et frispark fra venstre, men keeper får kontroll.
7 min: Manchester United bruker ballen mye langs bakken innledningsvis, mens County Tyrone er mer direkte i sin spillestil.
11 min: County Tyrone blir presset langt tilbake i banen. United dominerer.
15 min: De store sjansene uteblir foreløpig.
21 min: Pereira forsøker å styre spillet på Uniteds midtbane, men de rødkledde sliter med å komme gjennom den hvite forsvarsmuren.
27 min: United med to skuddforsøk på kort tid, men begge reddes enkelt av Country Tyrones keeper.
31 min: Den første omgange har ikke vært spesielt severdig så langt.
35 min: Dommeren blåser i fløyta, og lagene går i garderoben.

PAUSE

35 min: Tyrone sparker i gang den andre omgangen.
36 min: Croskery dribler seg framover på høyrekanten og skaffer et hjørnespark. United opprettholder trykket etter corneren, og Croskery får en ny god mulighet etter et innlegg. Ballen sklir av panna.
38 min: Willock – ofte sammenlignet med Yaya Touré og Patrick Vieira – løsner skuddfoten, men keeper
42 min: Bytte hos Tyrone – Porter erstatter McConnell.
45 min: Kaptein Andreas Pereira har ikke levert på samme måte som tidligere i turneringen så langt i denne finalen.
46 min: Bytte hos United – 15 år gamle Marcus Rashford erstatter Joe Riley.
51 min: United kommer på en veldig farlig kontring – tre mot to – og Duffy ser ingen annen utvei enn å lage frispark og pådra seg gult kort.
52 min: Pereiras frispark fra 27-28 meter går rett i muren.
53 min: God United-sjanse! Rødtrøyene har skrudd opp tempoet, og ruller opp et angrep på håndballvis. Pereira avslutter angrepet, og ballen smeller i stolpen og ut.
59 min: Pereira danser på sekstenmeteren før han spiller gjennom McBurnie. Skuddforsøket blir blokkert, og corner ufarlig.
63 min: Mitchell dribler seg forbi på venstrekanten og løsner skudd. God redning av keeper.
66 min: United er unøyaktige i forsvar, men keeper Joel Pereira er våken og sparker langt unna.
67 min: Willock skyter via en spiller og ut, men får ikke corner. Kun tre minutter igjen av kampen. Det er ingen ekstraomganger, så kampen går altså rett til straffesparkkonkurranse om resultatet står seg. I så fall blir det første gang siden 1995 at finalen i Milk Cup avgjøres på straffer.
69 min: Laverty lager frispark og får gult kort, og United får en mulighet på dødball. Den tar de kort, og Pereira spiller gjennom Rashford som slår hardt inn. Ballen blokkeres til corner. God sjanse.
70 min: Enorm sjanse for United! Corneren slås hardt inn, Borthwick-Jackson skyter fra fem meter, men keeper gjør en kjemperedning.
71 min: 1-0! Mååål! McBurnie scorer på overtid! Det må være den avgjørende scoringen. Ballen slås inn fra Pereira, og McBurnie får kranglet ballen over streken!
72 min: Oi, oi, oi. Blir Tyrone snytt for straffe? Ballen blir spilt gjennom, Tyrone-spissen får hodet på ballen før keeper Pereira måker ham ned. Får ikke staffe, og får samtidig gult kort og frispark mot seg.

Etter en veldig treg førsteomgang skrudde United opp tempoet i den andre omgangen. Det tok likevel en stund før United fant veien til nettmaskene, men da McBurnie stanget inn matchvinnerscoringen på overtid kunne United slippe jubelen løs. County Tyrone vil nok muligens føle seg snytt for et straffespark på overtid, da Joel Pereira kom for sent i en duell med Tyrone-spissen. Men straffe ble det ikke, og dermed er Manchester United fortjente vinnere av Milk Cup 2013!

Forhåndsstoff:

Laget har vunnet samtlige kamper så langt i turneringen. Først ble Co Antrim slått 3-0, før Strikers FC South Coast ble beseiret med sifrene 2-0. Deretter gikk TuS Altenberge på et 1-4-nederlag, før Cherry Orchard ble slått komfortabelt 3-1 i semifinalen.

County Tyrone slo CSKA Moskva 2-0 i semifinalen, og er dermed klare for Milk Cup-finalen for aller første gang gjennom turneringens 31 år lange historie. Manchester United er på sin side ikke uvant med å være i finalen, og har vunnet turneringen hele fire ganger.

Uniteds tropp: Joel Castro Pereira, Tyler Reid, Jordan Thompson, Axel Tuanzebe, Cameron Borthwick-Jackson, Scott McTominay, Joe Riley, Matthew Willock, Ruairi Croskery, Oliver McBurnie, Demetri Mitchell, Callum Nicholas, Kieran O’Hara, Andreas Pereira, Marcus Rashford, Charlie Scott, Vashiko Dick, Oliver Rathbone.

C.O. Tyrones tropp: Jack Boggs, Sean Connolly, Shea Duffy, Eamon Ferguson, Gary Henderson, Aaron Patterson, Tom Carlin, Sam McKelvey, Conal Crawford, Cathal McShane, Kris Lowe, Jamie Glackin, Marc McConnell