Wilson ordnet tre poeng!

James Wilson (bildet) scoret to mål, det siste på straffespark like før slutt, da United vant 4-3 over Bayer Leverkusen i en thriller av en fotballkamp på Salford City Stadium.

Dermed har klubbens U19-lag fått en strålende start på årets UEFA Youth League. Men det holdt hardt. Bayer Leverkusen var nemlig med for fullt og bidro til å gjøre det hele til en festforestilling.
Etter at James Wilson og Ben Pearson hadde fått tysk hjelp til å sette inn 1-0 og 2-0 innenfor kampens første ti minutter, klarte gjestene å slå tilbake. Først med redusering etter 27 minutter, og deretter med utlikning bare to minutter senere.

United med ti mann

I andre omgang fullførte Bayer Leverkusen sin snuoperasjon ved å ta ledelsen 3-2. På det tidspunktet så de også ut til å ville cruise mot de tre poengene.
Men så utliknet plutselig Andreas Pereira idet det gjensto 20 minutter, og det var igjen full kamp om poengene. I hvert fall i de  neste fem minuttene. Da pådro midtstopper Patrick McNair seg sitt andre gule for dagen, og United var redusert til ti mann. Det ga støtet til en tysk sluttspurt som fort kunne ha resultert i nytt baklengsmål for vertene.

Wilson ordner opp

Isteden tok U18-lagets toppscorer, James Wilson, saken i egne hender. To minutter før ordinær tids slutt, tok han ned ballen og innledet en strålende forsering mot Bayer-feltet. Der vendte han seg elegant inn foran en forsvarsspiller som ikke så annen utvei enn å legge ham i bakken. Forseelsen var så klar at den danske dommeren ikke hadde noe valg. Han pekte resolutt på straffemerket, og opp steppet Wilson selv. I neste øyeblikk løftet nettmaskene seg bak den tyske keeperen, og dermed var United i front – denne gang for å bli. Strålende gjort av Nicky Butts mannskap!

NB: UEFA Youth League spilles på samme måte som det «ordentlige» Champions League. Det betyr at unggutta spiller mot samme motstander som A-laget.

Nysgjerrig på mer? sjekk ut Wikipedia-siden til turneringen.

Manchester United – Bayer Leverkusen

Sted: Salford City Stadium
Tid: Tirsdag 17. september 2013, kl. 17.00
Turnering: UEFA Youth League
TV: Eurosport (sendingen starter 16.30)

04. min.: 1-0 Wilson
10. min.: 2-0 Pearson
27. min.: 2-1 Brasnic
29. min.: 2-2 Brasnic
61. min.: 2-3 Wagener
71. min.: 3-3 Pereira
89. min.: 4-3 Wilson (str.)

Uniteds lag: Pierluigi Gollini; Liam Grimshaw (kapt.), Patrick McNair, Nicolas Ioannou, Louis Rowley; Ben Pearson (Josh Harrop, 68.), Joe Rothwell; James Weir (Matt Willock, 68.), Andreas Pereira (Callum Evans, 86.), Sam Byrne; James Wilson
Benken: Joel Castro Pereira, Ben Barber, Ashley Fletcher

I gruppens andre kamp vant Real Sociedad 3-2 over Shakhtar Donetsk. Dermed er stillingen i Gruppe A som følger:

KlubberSp.  V  U  T  Mål  P.
1. Manchester United  1 1 0 0 4-3 3
2.Real Sociedad 1 1 0 0 3-2 3
3.Bayer Leverkusen 1 0 0 1 3-4 0
4.Shakhtar Donetsk 1 0 0 1 2-3 0

Vi fulgte kampen her:

UEFA Youth League-hymnen runger over et nærmest folketomt Salford City Stadium. Det regner tett.

Kampstart er like rundt hjørnet …

0: Kampen er igang.
2: Bayer Leverkusen står høyt, og United har problemer med å spille seg ut av egen halvdel.
3: Tyskerne får lagt inn fra kanten. Skaper litt forvirring, men det går bra.
4: SCORING! Og det er James Wilson som utnytter forferdelig forsvarsarbeide, der midtstopper og keeper blir stående å se på. Dermed smetter Wilson igjennom og setter ballen i det tomme  buret.
6: En tysker blir liggende etter tapt duell. Stopp i spillet mens hans får behandling.
9: United har kommet seg høyerer på banen etter scoringen.
10: SCORING! 2-0 til United, denne gang ved Ben Pearson. Først snapper han ballen like foran skotuppene på en tysker, så avanserer han inn i 16-meteren og avslutter. Ballen går via et forsvarsben og setter keeper helt ut av spill. Uansett flott initiativ og fullføring av Pearson.

Fantastisk åpning av hjemmelaget på Salford City Stadium!

13: Nicolas Ioannou avskjærer fint og hindrer tysk kontring.
14: Utspill fra Gollini etter mislykket tysk innleggsforsøk.
16: Bayer farlig frempå. Bra angrepsfotball av tyskerne. Kommer seg til linjen og legger 45 grader ut, men der er det ingen.
18: Strålende fremspill av Grimshaw mot Wilson! Keeper er imidlertid med på avslutningen og sender ballen til corner. Resultatløst, rett i klypene på den samme sisteskansen.
22: Bayer forsøker seg igjen fremover, men United ligger godt organisert og gjør jobben vanskelig for gjestene.

23: Stygg pasningsfeil av Rothwell, og dermed får tyskerne sjansen til å kontre. Avslutningen, mot nærmeste stolpe, blir enkelt stanset av Gollini i buret.
25: Lovende initiativ av Rothwell, men Wilson glemmer å ta med seg pasningen.
27: SCORING! Denne gang til Bayer, og dermed står det 2-1 etter at ballen først treffer stolpen. Nicolas Ioannou mislykkes i å få returen unna, og Brasnic kan enkelt sette ballen forbi en utspilt Gollini.

29: SCORING! Og igjen er det Bayer Leverkusen! 2-2 etter stygg feil av Ioannou. United-forsvaeren bommer på klareringen, og så er Brasnic der igjen.

Ja, det var litt av kalddusj! I løpet av to minutter var altså en tilsynelatende trygg 2-0-ledelse skrumpet helt inn.

31: Her kommer United tilbake! Kommer til innlegg, men tyskerne klarerer til corner.
34: Oioioi! Det var like før det ble nok et baklengsmål. Tomålscorer Brasnic er på ferde igjen; finner en umarkert lagkamerat som skyter like over krysset.
Her må det tas grep.

36: GULT KORT til Bayer-kaptein Wagner, etter en tøff takling på Wilson. Frisparket blir enkelt tatt hånd om av keeper.
39: Skummelt forsøk på gjennomspill, men ballen havner til utspark fra Pierluigi Gollini.

43: Corner til gjestene, som nå har tilrevet seg et visst overtak. Fullstendig mislykket, for eksekutøren treffer cornerflagget mer enn ballen.
45+1: To KJEMPESJANSER til United! Først ved Byrne, og deretter ved Joe Rothwell. Sistnevnte fores av Weir, men blåser ballen over fra flott posisjon.
Det er det siste som skjer før dommeren blåser til pause.

En underholdende 1. omgang i Salford, hvor Bayer kom best igang, men hvor det var United som tok ledelsen – og det etter  hvert med 2-0 innenfor de første ti minuttene! Men gjestene kom altså tilbake, og uavgjort til pause gir kanskje et riktig bilde av kampen så langt.

46: 2. omgang er igang. Den kan komme til å bli veldig interessant.

48: GULT KORT – Patrick McNair må ta armene i bruk for å stoppe en motstander på vei igjennom. Soleklar forseelse. Frisparket går via en forsvarsmuren og ut til en resultatløs corner.

51: Ingenting som skiller lagene her i åpningsminuttene. United forsøker åpenbart å bruke hele banens bredde i større grad enn før pause. Da ble det til tider i trangeste laget.
52: Pearson prøver å nå Wilson med en vektet pasning. Det ender med frispark til gjestene.
53: Fin defensiv jobb av Weir. Kommer seg lynrask tilbake og hindrer innlegg fra venstre. Han må imidlertid betale med en corner. Uansett – godt jobbet!
55: Pearson blir liggende etter et mislykket taklingsforsøk. Må ha assistanse. Stopp i spillet. Ser ut til å gå bra. Etter tre sekunder på sidelinjen er han tilbake på banen.

59: Bayer med god pasning inn i feltet. Der står McNair og hindrer ytterligere farligheter.
59: Så, på motsatt side i neste  øyeblikk, fyrer Andreas Pereira av, men ballen går over den tyske tverrliggeren. Likevel, ok forsøk.

61: SCORING! Og dermed har Bayer Leverkusen snudd resultatet på hodet! Kaptein Wagner får foruroligende god plass, og skyter hardt og lavt forbi en noe passiv Gollini. Italieneren blir stående på feil ben, og det er mer enn nok for målscoreren.
66: Pereira er uheldig med nok et skuddforsøk. Denne gang har ballen godretning, men så treffer den en tysk rygg.

69: DOBBELTBYTTE – Josh Harrop inn for James Weir og Matthew Willock for Ben Pearson.

71: SCORING! Og nå er det United! 3-3 i Salford etter scoring av Andreas Pereira! Først finner han Sam Byrne, som setter ballen i beina på keeper, og så følger Pereira opp og setter returen i mål.
72: Bayer Leverkusen nære ved å gjeninnta ledelsen, men Gollini er med på notene og gir corner.
75: RØDT KORT! Patrick McNair, pådrar seg sitt andre gule, og dermed rødt for United-stopperen. Igjen var det armbruk som førte til kort.
Dermed må United altså spille med en mann mindre i det siste kvarteret. Som om ikke oppgaven var vanskelig nok fra før, er den plutselig blitt enda litt verre.

80: Svak inngripen av Gollini, som dermed gir bort en unødvendig corner.
84: Fantastisk utført takling av Liam Grimshaw! Kaster seg ned i feltet og får en tå på ballen. Dermed hindrer han både avslutning og opplagt scoring.
86: Bayer har satt inn sluttspurten.
86: BYTTE – Callum Evans erstatter Andreas Pereira. Et klart defensivt trekk av lagleder Nicky Butt.

88: STRAFFE til United! Fantastisk forsering av James Wilson! Drar seg nydelig inn i feltet og blir holdt igjen!
89: SCORING! Og Wilson gjør det selv! Banker ballen i mål til 4-3 for 10-manns United. Fenomenalt gjort av den notoriske målscoreren!

90: Tre minutters tillegg
90+3: Kampen er slutt!