– Du får spille

Englands U21-sjef, Gareth Southgate, forsikrer om at Wilfried Zaha vil beholde plassen selv om det skulle bli smått med spilletid i United.

Den 20 år gamle tidligere Crystal Palace-vingen gjorde et solid inntrykk under Uniteds sommerturné, og han fikk også spilletid under Community Shield på Wembley for en måned siden.
Etter det har det imidlertid blitt med et par landslagsopptredener for den spennende vingen.

England U21 Training Session And Press Conference
Gareth Southgate, Englands U21-sjef.

Landslagssjef Southgate har imidlertid full forståelse for at det vil ta tid for Zaha å finne seg helt til rette i sine nye omgivelser på Old Trafford.

– Han har jo nettopp flyttet dit, og trenger tid til å slå seg til ro. Det stilles store forventninger til ham, men han er akkurat den samme personen nå som da han spilte for Crystal Palace for bare få måneder tilbake. Selv om noen betaler store summer for en spiller, betyr ikke det at vedkommende modnes over natten, eller at han kjenner spillets gang inn og ut. Zaha er et uslipt talent.

– Uansett hva som skjer med  ham denne sesongen, vil han være et nøkkelspiller for oss. Han har en stor rolle å spille i det vi holder på med her, og han har den rette følelsen når han er sammen med oss.

– Vi tar ut de spillerne som viser best form, gjør det godt på trening og for sine respektive klubber, samtidig som vi holder et halvt øye med på det de har utrettet for oss tidligere. Det tror jeg er den beste måten å gjøre det på.

Frustrert

Nå var ikke Zaha like  heldig med alt han gjorde i de to EM-kvalifiseringskampene mot henholdsvis Moldova (1-0) og Finland (1-1). Riktignok la han opp til utlikningsmålet mot finnene, men han viste også klare tegn på frustrasjon.

– Vi ga ham noen råd underveis, og forhåpentligvis har vi klart å få ham tilbake på sporet. Men slikt er en del av prosessen for unge spillere. De er nødt til å bevare fatningen og stå på når lagkameratene har behov for en. På den annen side må vi forstå at han er i stand til å skape øyeblikk med individuell briljanse. Og han vet at vi er her for å hjelpe ham med å skape slike øyeblikk og for å holde ham fokusert. For når Zaha klarer å konsentrere seg, da representerer han en kolossal trussel for enhver motstander, sier landslagssjefen.