Drømmetreff fra Pereira

KAMPREFERAT: Et fantastisk frispark av Andreas Pereira samt mål av Rooney og Martial sendte United videre i ligacupen.

Manchester United – Ipswich 3-0 (1-0)
Ligacup 3. runde, Old Trafford. Dommer Simon Hooper.
1-0: Wayne Rooney (23.), 2-0: Andreas Pereira (60.), 3-0: Anthony Martial (90+2)
Gult kort: Parr (Ipswich)

Manchester United: De Gea; Valencia, Smalling (Jones fra 70.), Blind, Young; Herrera, Schweinsteiger; Mata (Martial fra 69.), Fellaini, Pereira; Rooney (Memphis fra 81.)

Ipswich: Bialkowski, Emmanuel, Yorwerth, Malarczyk, Parr, Coke, Bru, Tabb (Toure fra 75.) , Oar, Murphy (Sears fra 61.), McGoldrick (Pitman fra 61.)

Louis van Gaal var fast bestemt på å unngå blemmen fra forrige sesong mot MK Dons og hadde tatt ut et sterkt lag til møtet med Ipswich.

Og United gikk da også rett i angrep fra start. Allerede etter to minutter traff Pereira stolpen, men assistendommeren hadde allerede vært oppe med flagget.

Fantastisk ball av Blind

Bare minutter senere var Pereira på farten igjen, men skuddforsøket hans ble ganske enkelt reddet av Bialkowski.

Like før ti minutter var passert kom kampens første omdiskuterte situasjon. Valencia fikk ballen på høyrekanten og stormet inn i 16-meteren til Ipswich. Valencia prøvde seg på et innlegg, men ballen gikk rett i hånden på en Ipswich-spiller. Reprisen viser at United ble snytt for et straffe ettersom hånden til Ipswich-spilleren på ingen måte var i en naturlig posisjon, og blokkerte ballens bane.

Men Ipswich var heller ikke ufarlige. Mick McCartys menn skapte satte tidvis United under press de gangene de satte fart fremover, men det var sjelden og aldri farlig foran David de Gea.

Men etter hvert som omgangen skred frem koblet United et stadig bedre grep om kampen. Likevel slet United med å skape de store sjansene, og Ipswich hang godt med på notene.

MÅL: Wayne Rooney har fremdeles ikke scoret i ligaen, men fant veien til nettmaskene mot Ipswich
MÅL: Wayne Rooney har fremdeles ikke scoret i ligaen, men fant veien til nettmaskene mot Ipswich

Akkurat da det virket som om United trengte noe spesielt for å bryte gjennom et solid Ipswich-forsvar, viste Daley Blind sin klasse. Da kampen var inne i det 23. minutt sendte Blind en utsøkt pasning fra egen banehalvdel til Wayne Rooney som kjempet seg forbi forsvaret og plasserte ballen i mål under Bialkowski. En vakker scoring, og en nydelig ball av Blind.

United dominerte

Scoringen ga United trygghet og selvtillit til å fortsette og trykke på. Herrera fikk en fin mulighet på kanten, men keeper Bialkowski snappet det lave innlegget.

Også Mata fikk en fin mulighet etter fine kombinasjoner mellom Young og Fellaini i forkantm, men Ipswich-keeper Bialkowski var fint nede og reddet.

Ipswich ble på ingen måte overkjørt før pause, men United hadde veldig god kontroll etter scoringen.

Like før pause fikk United-fansen hjertet i halsen ved to anledninger. Først prøvde gjestenes Tommy Oarseg på et lankskudd fra rundt 20 meter som gikk like utenfor David de Geas stolpe og like etter ble Bastian Schweinsteiger klippet ned av David McGoldrick. Tyskeren ble liggende, men kom seg heldigvis på beina igjen.

Pereira-perle

Etter hvilen ventet de fleste at United skulle fortsette å dominere. I stedet var det Ipswich som kom best i gang. Bortelaget presset United høyt og hver gang De Gea fikk ballen i beina presset Ipswich med flere spillere for å hindre United i å spille seg ut fra forsvaret.

SOLID KAMP: Andreas Pereira scoret et nydelig mål og hadde en solid kamp.
SOLID KAMP: Andreas Pereira scoret et nydelig mål og hadde en solid kamp.

McGoldrick fikk en bra mulighet på en heading og et rufsete United-lag slapp Ipswich til ved flere anledninger.

Etter ti svake minutter innledningsvis i 2. omgangen våknet endelig United. Først var det Valencia som testet Ipswich-keeper Bialkowski og etter 60 minutter fikk United frispark rett utenfor 16-meteren. 

Da fikk Andreas Pereira, som debuterte fra start, sjansen og unggutten klinket ballen rett i mål med et fantastisk frispark. 

Om det var noe som helst tvil om hvor seieren skulle gå så fjernet Pereira effektivt den.

Like etter sendte Mata avgårde en suser som Bialkowski fikk slått til corner. 

Med 20 minutter igjen av kampen fikk United-fansen et gledelig gjensyn med Phil Jones som erstattet Chris Smalling. Samtidig kom Anthony Martial inn for Juan Mata.

Og på overtid var det duket for Martial-show igjen. En lang ball endte hos Memphis Depay som flikket videre til Martial. Franskmannen kom seg løs og plasserte ballen enkelt forbi Ipswich-keeperen. En nydelig scoring av unggutten som dermed sørget for sin fjerde scoring på fire kamper.