Dro til USA for en 10-dagers egen treningsleir

23. mai kunne United-spillerne dra på ferie. I alle fall de som ikke var involvert i landskamper.

Marcus Rashford var en av disse, og han brukte de første feriedagene sine godt.

Allerede 24. mai offentliggjorde han at han var forlovet med barndomskjæresten Lucia Loi.

Rashford skal også ha tatt tre ukers med ganske bra med ferie, men allerede 13. juni, to uker før United-spillerne møter Erik ten Hag for første gang, så avbrøt han ferien. Da ble det fotballen, eller det fysiske, som ble det viktigste.

Målet er soleklart: Å finne tilbake til formen.

Rashford scoret 21 mål og serverte 15 målgivende pasninger i 2020/21-sesongen. Han scoret 22 og leverte 12 assist i sesongen før. Henholdsvis 36 og 34 målpoeng i to strake sesonger, altså, før det bare ble fem mål og to målgivende, og han også mistet landslagsplassen denne sesongen.

Det siste der er også essensielt. Høsten blir helt avgjørende for Rashford hvis han skal kunne spille seg inn på det engelske landslaget før avreise til Qatar og fotball-VM i november.

Han har 23 United-kamper å levere på nå frem til VM – 16 i ligaen, seks i Europa League og én i ligacupen.

Derfor har han egentlig trent som besatt under hele sommeren.

Daily Mail har tidligere skrevet om hvordan han gjennom hele forlovelseferien var i treningsstudio, drev sprinttrening på standen og hadde utholdenhetsøkter med en personlig trener.

Midt i juni dro han så videre til USA, der litt av den fysiske treningen også ble byttet ut med trening med ball.

Alt dette for å være best mulig forberedt før det første møtet med Ten Hag. Siden de fleste landslagsspillerne først returnerer første uka i juli så vil 24-åringen også kunne få et forsprang på United-konkurrentene sine.

Dermed blir inngangen til den nye sesongen noe helt annet for Rashford enn det var for ett år siden.

Forrige sesong avsluttet han sesongen – og dro til fotball-EM – tydelig hemmet av en skade. Så gjennomgikk han en operasjon på sommeren, en operasjon som satte ham ut av spill i cirka tre måneder.

Da han kom tilbake var det med tre mål på de første fire kampene, før det stoppet helt opp for Rashford. Han mistet etter hvert plassen på laget, scoret aldri etter januar og spilte kun én 90-minutter for United i 2022 – 4-0-tapet borte mot Liverpool.

Da er det greit å huske at forrige gang han gikk skadefri inn i en sesong, som nå, så ble det altså 36 målpoeng.