Dramatisk seier på SJP

KAMPREFERAT: Ashley Young dukket opp like før slutt, og dermed vant United 1-0 over Newcastle.

Som vi forstår satt de tre poengene lang, langt inne, men ingen kan motstride at seieren var særdeles fortjent. Men det så altså lenge stygt ut, med overhengende fare for at vi måtte slå oss til ro med ett poeng. En særdeles viktig seier var det også, ettersom alle de øvrige lagene i toppen også vant sine kamper. Dermed beholder United den viktige 4. plassen, enn så lenge.

United gikk til start med én forandring fra 2-0-seieren over Sunderland, idet Radamel Falcao ble ofret og plassert på benken til fordel for Marouane Fellaini.
Ellers gikk laget ut i en 4-2-3-1 med Rooney liggende på topp.

United dominerer

Første omgang på St. James’ Park ble preget av et United-lag med mye ballinnehav, men som så ofte før ble det få sjanser ut av overtaket. Den første kom allerede i kampens første minutt da Ángel Di María ble sendt på løp, men dessverre våget ikke forrige kamps mest utskjelte å avslutte, og dermed rant det hele ut i sanden.

Den største sjansen derimot, kom etter 25 minutters spill, og oppsto etter strålende forarbeide av nettopp Di María. Ballen havnet etter hvert hos Rooney, som vendte opp og plutselig sto ansikt til ansikt med keeper Tim Krul. Kanskje fikk United-spissen litt for god tid på seg, for det endte med at han løftet ballen utenfor stolpen.

Newcastle United v Manchester United - Premier League

Heldige Smalling, heldige United

Imellom disse to mulighetene skulle imidlertid Newcastle hatt straffespark. Ni minutter var spilt da Riviere ble lagt i bakken av en Smalling på etterskudd. Der var United heldige som slapp unna.

Men det var ikke helt slutt med dette, for etter 30 minutter fikk Di María en gratismulighet da Coloccini snublet i egne bein. ADM stakk imellom og fant Rooney i god posisjon, bare for å se at han ble overmannet tilstrekkelig til ikke å få avsluttet.

Temperaturen stiger

Det ble et øyeblikk opphetet stemning da Jonny Evans og Papiss Cissé støtte sammen syv minutter før pause. Et stemplingsforsøk fra Newcastle-spissens side så ut til å bli besvart med en aldri så liten spytteklyse fra Evans. Dermed befant plutselig begge spillerne seg i faresonen, men dommeren klarte å roe det hele ned uten en gang fiske frem det gule.

Til slutt endte omgangen med en sjanse til hvert av lagene. Først var det Riviere som skled idet han skulle avslutte fra kort hold, og deretter Fellaini som kom til heading etter overlegg. En god Tim Krul hadde imidlertid ingen problemer med å avverge.

Sjanser på begge sider

2. omgang ble mye mer fartsfylt enn den første. Dommeren hadde knapt blåst igang før Marcos Rojo sendte i vei en suser like utenfor bortre kryss. Likevel var det Newcastle som kom til omgangens første store mulighet. Coloccini gikk i været inne i United-feltet og Riviere stakk frem foten. Dermed måtte David De Gea i aksjon for første gang i kampen, en oppgave han løste slik han pleier.

Deretter fikk vi en kanonredning på motsatt side av banen da Tim Krul stilte seg i veien for Fellaini. Returen havnet hos Ashley Young, men han nølte for lenge, og dermed var Krul kommet seg på plass igjen.

Annullert scoring

Da United endelig lykkes, og Rooney satte ballen i nettmaskene etter 57 minutter, sto assistentdommeren på sidelinjen med flagget i været. Det var muligens korrekt, men offsiden var i så fall ytterst hårfin.

United hadde ballen og United presset, men slikt har en tendens til å straffe seg. Det holdt på å skje halvveis ut i omgangen. Plutselig kom Newcastle stormende tre mot en, men pasningen mot Cissé var litt upresis. Dermed kom han litt for skrått på og satte ballen utenfor De Geas bakre stolpe.

Endelig!

Ettersom tiden gikk ble det mer og mer åpenbart at dette skulle bli nok en United-kamp med mye ball og lite ull. United-fansen skrek: «Attack! Attack! Attack! Attack! Attack!» og Juan Mata ble sendt utpå på bekostning av Fellaini. Men det nyttet ikke. Så ble Michael Carrick sendt utpå for Marcos Rojo – og da skjedde det! Ikke på grunn av Carrick, men fordi Wayne Rooney slet seg løs på strålende måte og fyrte av mot Tim Krul. Keeperen halvklarte, og en Ashley Young i perfekt posisjon lot seg ikke be mer enn den ene gangen. Det gjensto halvannet minutt på kampuret da han enkelt dyttet inn 1-0.

Men Newcastle ga ikke opp

Like etter baklengsmålet skapte vertene noen svette situasjoner under et par farlige visitter i United-feltet, men gudskjelov, det ble med forsøkene.

P.S.: Kveldens største jubel oppsto etter 64 minutter. Da satte Newcastle inn Jonas Gutierrez, argentineren som endelig er tilbake etter å ha vunnet kampen mot testikkelkreft. Dette var hans første opptreden på St. James’ Park på nesten to år. Et stort øyeblikk for Newcastle og ganske sikkert en fantastisk opplevelse for den populære søramerikaneren.

Newcastle 0-1 (0-0) Manchester United

Sted: St. James’ Park, 4. mars 2015
Turnering: Premier League
Dommer: Anthony Taylor

89. min.: 0-1 Young

United: De Gea, Valencia, Smalling, Evans, Rojo (Carrick, 88.), Blind, Herrera, Di María (Januzaj, 58.), Fellaini (Mata, 82.), Young, Rooney.
Uben.innb.: Lindegaard, Jones, McNair, Falcao