– Dommersjefen vil si nei til bruk av monitorer på sidelinjen

Klubbene møter dommersjef Mike Riley torsdag.

En ting er fotballen, men VAR er nok ikke altfor langt bak hvis man ser på det som har skapt diskusjon i Premier League denne sesongen.

Det er nesten ikke en runde uten en eller annen omdiskutert avgjørelse, og klubbene skal være bekymret.

De siste ukene har det vært spekulert i en mulig endring der dommerne fremover selv vil få bruke monitorer på sidelinjen for å avgjøre om de skal stå på eller endre sine avgjørelser.

Dette gjøres i flere andre land, hvor VAR ser ut til å virke atskillig bedre, men Premier League har gått imot dette fordi de i utgangspunktet er redd for at det skal ta for lang tid.

The Times skriver imidlertid mandag ettermiddag at dommersjef Mike Riley vil anbefale at monitorene på sidelinjen fortsatt ikke skal brukes.

Så er spørsmålet om klubbene likevel er såpass frustrerte over nyvinningen at de aktivt vil stemme frem denne endringen selv.

Det skal spesielt være handsregelen som frustrerer, siden Premier League har innført en snillere tolkning av det som er hands enn en del andre steder, og forståelsen samt vurderingene rundt avgjørelsene ikke alltid er like lett å bli klok på – slik det har blitt gjennomført til nå.

For øyeblikket sier VAR-reglene at dommerne kun kan bruke monitorene på sidelinken hvis det har skjedd noe avgjørende som de overhodet ikke har fått med seg, for eksempel noe som har skjedd et annet sted enn der ballen er eller om VAR-avgjørelsen er fullstendig annerledes enn det de kunne tro selv.

Sju av ti…

I et intervju med BBC sier VAR-sjef Neil Swarbrick at han gir systemet sju på en skala fra én til ti så langt.

– Vi er stort sett der vi forventet å være. Det viktigste man må huske på er at vi har holdt på med dette nå i tolv uker.

– Mange forventer at alt skal være riktig med en gang, og ikke minst raske og riktige avgjørelser. Men det kom aldri til å skje. Vi hadde flere presentasjoner i sommer hvor vi forklarte at det VAR ikke kom til å gi var hundre prosent korrekte avgjørelser.

– Jeg er komfortabel med der vi er nå. Ja, det er rom for forbedringer, men for meg så er dette godt arbeid som er i gang, sier Swarbrick.