Dommerbytte

Cristiano Ronaldo bør passe seg i ettermiddag – Steve Bennett har nemlig overtatt dommeroppgaven etter Mark Clattenburg.

Av grunner vi ikke kjenner, har Mark Clattenburg blitt omdirigert til JJB Stadium for å ta hånd om kampen mellom Wigan og Liverpool.

Hans erstatter, Steve Bennett, er identisk med mannen som på Fratton Park for seks og en halv uke siden så noe som ingen andre fikk med seg, og sendte Cristiano Ronaldo av banen med direkte rødt kort. Dommerens begrunnelse var at Ronaldo skulle ha skallet til Portsmouths Richard Hughes.

Det var en virkelighetsoppfatning som ikke en gang fikk tilslutning av "offeret". Richard Hughes avfeide hele episoden som en "bagatell" og "ingenting å snakke om". Ronaldo på sin side, følte både utvisningen og straffen på tre kampers karantene som "dypt urettferdig".

Sir Alex derimot, mente at Ronaldo kun hadde seg selv å takke fordi han hadde gått i Portsmouths "provokasjonsfelle". Likevel klarte ikke SAF helt å dy seg. Han ga Bennett et verbalt spark på skinneleggen ved å uttale at pipeblåseren nærmest hadde "ventet på en anledning til å kunne straffe Ronaldo – slik han gjorde det under Manchester-derbyet for halvannet år siden".

I likhet med hva som var tilfelle på Fratton Park, ble Ronaldo den gang, i januar 2006, utsatt for gjentatte provokasjoner – uten å få noen beskyttelse fra dommeren. Til slutt kokte det under pappen på Uniteds nr. 7, og Mr. Bennett fra Orpington fant den unnskyldningen han åpenbart hadde ventet på, og sendte ham av banen.

Måtte dagens kamp ende lykkeligere for Cristiano Ronaldo.