Sesongvurdering: Terningkast på alle United-spillerne

United avsluttet sesongen med 2. plass i Premier League, semifinale i ligacupen, kvartfinale i FA-cupen og skal møte spanske Villarreal i Europa League-finalen neste onsdag.

Totalt har gutta spilt 59 kamper så langt i sesongen, et tall som vil ende på 61 etter finalen neste onsdag – en kamp som spilles 250 dager etter ligastarten i september.

Torsdag la vi ut terningkastene på keeperne og forsvaret.

Fredag fulgte vi opp med midtbanespillerne.

Lørdag kommer de mest offensive spillerne.

Bruno Fernandes: Har ikke vært like skarp de siste par månedene som han var i sesongens første 4-5 måneder, færre spillmål og ikke like avgjørende i alle kamper. Men: Og dette er et stort men. Det han leverte i starten var egentlig bedre enn til terningkast 6 så det hadde vært urettferdig og i mine øyne feil å ta fra ham en klink 6er bare fordi han selv var utenomjordisk i en del av det han gjorde for oss i den første halvdelen av sesongen. Er og blir en nøkkelspiller som kan levere egentlig hele tiden siden han er så offensiv i valgene sine. Også et enormt pluss at han aldri er skadet.

Luke Shaw: Verdens beste venstreback. I alle fall i mine øyne. Eller sagt på en annen måte: Jeg ville ikke byttet ham bort mot noen. Har kjent en del på motgang, men har tatt store steg denne sesongen, spesielt offensivt, hvor han nå er inne blant de 15 beste – uavhengig av posisjon – over sjanser skapt i Europas fem største ligaer. Defensivt også på høyt nivå. Er fortsatt bare 25 år. Jeg tror også den motgangen han har hatt har gjort ham sterkere og bidratt til at han nå er den spilleren han har vært det siste halve året.

Det er først nå han skal inn i sine beste år i karrieren, og jeg er ekstremt komfortabel med at han får de årene hos oss.