Døråpner for Obertan

MANCHESTER: Gabriel Obertan snakker eksklusivt til united.no om at Antonio Valencias skade kan gi ham muligheter på førstelaget.

Obertan returnerte for United-reservene mot Aston Villa etter å ha blitt skadet under pre-season i USA.

– Tapet var selvsagt uheldig, men for meg handlet dette mest av alt om å få spilletid og være tilbake igjen, sier Obertan til united.no.

21-åringen er inne i sin andre sesong for Manchester United etter overgangen fra Bordeaux ifjor sommer. «Gabby» var skadet da han signerte for klubben, og derfor fikk han heller aldri muligheten til å vise seg fram i oppkjøringen.

God i pre-season

Obertan viste lovende takter i statene, og han ble matchvinner da Philadelphia Union ble slått i juli. Skaden kom dermed på et svært ugunstig tidspunkt for den sympatiske kantspilleren.

– Det var veldig frustrerende for meg. Det gikk bra i pre-season og jeg fikk mitt første mål for førstelaget. Jeg ble bedre kjent med lagkameratene mine i sommer, og da følte jeg at alt gikk rett vei. Men sånn er fotball – se bare på Antonio Valencia denne uka. Ting snur fort.

– Nå er jeg bare glad for å være tilbake, og mitt største ønske er å gjøre det bra for Manchester United.

Muligheter

Selv om Gabriel Obertan ikke ønsker at noen av United-spillerne skal pådra seg skader, er det liten tvil om at Valencias langvarige avbrekk kan føre til at han selv får spilletid av Sir Alex Ferguson.

– Det er trist for Antonio og vi vil alle støtte ham mens han er skadet. Men det gir også muligheter for spillere i samme posisjon. Forhåpentligvis vil dette føre til at jeg får flere sjanser, og da må jeg samtidig gripe den, sier han.

Utvikling

Franskmannen fikk tidvis erfare i sine første kamper for Manchester United at hverdagen er tøffere i engelsk fotball sammenliknet med hjemlandet.

– Mest av alt har jeg utviklet meg fysisk. I tillegg har jeg blitt bedre rent taktisk, og det sier seg selv at det hjelper å trene sammen med spillere som Giggs, Scholes og andre stornavn som er i stallen. Det har utvilsomt vært veldig bra for meg.

– Jeg må fortsette utviklingen, bli enda bedre og forhåpentligvis få så mye førstelagserfaring som mulig.

Obertan har naturligvis ingen ambisjoner om å spille for reservene på Moss Lane hver eneste uke, men han påpeker samtidig at det er lærerikt å ha Ole Gunnar Solskjær som trener.

– Han var en fantastisk spiss, og jeg kan ta lærdom av mye av det han gjorde som spiller – blant annet avslutninger og bevegelser. Jeg lytter til alle råd han kommer med, avslutter Obertan overfor united.no.

Hva mener du? Har Obertan det som skal til for å fylle tomrommet etter Valencia? Logg inn og kommenter!