Slik spilte de utlånte

Lørdag var en fin dag for leiesoldatene, men søndag endte det uavgjort for begge Uniteds utlånte.

Manchester United gjester The Hawthorns og West Bromwich mandag kveld. Samtidig har flere av de utlånte allerede vært i aksjon.

Zadar 1-3 Dinamo Zagreb (Ángelo Henríquez)

Sist Dinamo Zagreb var i aksjon sto Ángelo Henriquez for samtlige tre mål i kampen. Lørdag ettermiddag kom den brennhete chileneren igjen på scoringslisten borte mot Zadar, da han sendte laget sitt i ledelsen fire minutter før slutt. Kort tid etterpå økte Franko Andrijašević til 1-3, som også ble sluttresultatet. Med det sikrer Henríquez tre nye poeng i bagasjen hjem til Zagreb. Klubben er ubeseiret etter 12 kamper, og ligger for øyeblikket på førsteplass med trygg margin ned til Rijeka.

Levante 0-5 Real Madrid (Javier Hernández)

Det ble slakt av god, gammel årgang da Levante tok imot Real Madrid på Estadio Ciudad de Valencia. Cristiano Ronaldo gjorde som han pleier og scoret et par mål, og står nå med 16 mål på 8 kamper, men Javier Hernández kom også på scoringslisten. Ifølge Squawka blir det mål av tre av fire sjanser den livsfarlige meksikaneren får. Videre fikk Chicharito målgivende på Iscos 5-0-scoring. I neste seriekamp venter Barcelona (og Luis Suárez). Der kan Los Blancos få bruk for en mann som vet å ta vare på sjansene sine.

Burnley 1-3 West Ham (Michael Keane)

Michael Keane var ikke med i troppen da han for tiden sliter med skade. For Burnley gikk det uansett dårlig. Etter å ha holdt unna de første 45, leverte West Ham en solid andreomgang og plasserte hele tre baller i nettet bak vertenes målvakt Tom Heaton. Burnley ligger for øyeblikket nest sist på tabellen med fire poeng.

Crystal Palace 1-2 Chelsea (Wilfried Zaha)

Wilfried Zaha har slitt med å vinne tilliten til manager Neil Warnock etter ankomsten, og startet oppgjøret på benken. Han kom imidlertid inn midtveis i andre omgang, og spilte opp Frazier Campbell som reduserte til 1-2 rundt 20 minutter senere. Poenget stod ikke til å redde for Warnocks gutter, men det er verdt å notere seg at Zaha gjorde et friskt innhopp og fikk en målgivende pasning som kanskje kan resultere i framtidige startelleverplasser for 21-åringen.

Everton 3-0 Aston Villa (Tom Cleverley)

Tom Cleverley spilte samfulle 90 minutter på Goodison Park i det som utviklet seg til å bli en nitrist affære for gutta fra Birmingham. Phil Jagielka, Romelu Lukaku og Séamus Coleman fikk hvert sitt mål hvilket sender Cleverley og kompani tomhendt hjem til West Midlands.

Newcastle 1-0 Leicester City (Nick Powell)

Nick Powell var ikke med i troppen som dro til Newcastle. Etter at kampen hadde vært utsatt i over en time av sikkerhetsmessige årsaker var det endelig klart til dyst på St. James’ Park. Tidligere United-spiller Gabriel Obertan ble tungen på vektskåla med sitt mål i andre omgang. Etter en frisk sesongåpning står Leicester nå med ett poeng på de siste tre kampene, og ligger på 13. plass, to poeng over nedrykksstreken.

Porto 1-3 Sporting (Nani)

Det går nokså bra for vår portugisiske venn. Lørdag kveld leverte han varene igjen, da han scoret mål (se klipp under) og spilte en etter sigende god kamp i den portugisiske cupen. Nani og hans Sporting er dermed videre fra tredje runde, etter en overbevisende forestilling mot Porto på mektige Estádio do Dragão.

Socuéllamos 0-0 Real Madrid Castilla

Guillermo Varela startet og spilte hele kampen da Real Madrids andrelag spilte 0-0 borte mot Socuéllamos. Søndagens kamp var et skikkelig bunnoppgjør. Mens vertene var plassert på nest siste plass med åtte poeng, lå Real Madrid rett over streken med ni poeng. Det målløse oppgjøret betyr at begge lagene fremdeles blir liggende og slite i bunnen.

Borac Čačak 1-1 Vojvodina

Søndag ettermiddag intervjuet United.no den serbiske fotballjournalistem Igor Mladenovic, som hadde mye positivt å si om Manchester United-utleide Vanja Milinkovic-Savic som for tiden er fast målvakt for moderklubben FK Vojvodina.

Søndag kveld spilte unggutten hele kampen for laget, som har sine beste sesongstart noen sinne, borte mot laget som ligger på 11. plass på tabellen.

Ingen av oss i United.no så kampen da er begrenset dekning av serbisk fotball ellers i Europa, men oppgjøret endte 1-1. Hjemmelaget tok ledelsen etter 38 minutter ved Mario Bozic, før Milinkovic-Savic’ lagkamerat Enver Alivodic utlignet til 1-1 i andreomgang.

Dermed ligger Vojvodina fortsatt på andreplass på tabellen, to poeng bak Partizan Beograd som har én kamp mindre spilt.

Les alt Igor Mladenovic hadde å si om unge og lovende Vanja Milinkovic-Savic her.

SERBISK KJEMPE: Milinkovic-Savic.