Dobbel Rooney!

Så var han der igjen – Wayne Rooney scoret to for andre gang på fem dager, da England tok sin fjerde strake seier med 3-1 over Hviterussland i Minsk.

Dermed er scouseren oppe i syv scoringer på sine fem siste kamper for klubb og landslag. Måtte det fortsette i samme stil – i alle fall for klubblaget!

Hviterussland – England 1-3 (1-1)

Etter 1-1 til pause, slo Rooney til etter 50 og 74 minutters spill, og sikret dermed England full pott etter fire gruppespillkamper. Som mot Kasakhstan på lørdag, forlot han podiet få minutter før full tid, mens hans to United-kamerater, Rio Ferdinand og Wes Brown, fullførte samtlige 90 minutter.

Øvrige kamper med United-spillere involvert:

Sør-Korea – De forente arabiske emirater 4-1 (2-0)

Kaptein Ji-sung Park scoret ett av målene da Sør-Korea innledet onsdagens VM-kvalifiseringskamper med 4-1 over De forente arabiske emirater i Seoul.Seieren sendte koreanerne til topps i sin gruppe, side om side med sine naboer fra nord og Saudi-Arabia. Alle de tre står med fire poeng etter to kamper, mens Iran følger på med ett etter én. Emiratene derimot, har fått sand i maskineriet og er fortsatt poengløse på tre forsøk.

Georgia – Bulgaria 0-0

For andre gang på få dager gikk Bulgaria av banen uten mål, verken for- eller bakover. Det kan komme til å bli Dimitar Berbatov & kompanis bane, spesielt ettersom de nå ligger fem poeng bak Italia og Irland. Kaptein Berba spilte for øvrig hele kampen for gjestene.

Norge – Nederland 0-1 (0-0)

Med sin 130. landskamp satte Edwin van der Sar satte punktum for en lang og begivenhetsrik karriere som bakerste mann hos de oransje. Det feiret han med "clean sheet" og knepen seier på Ullevaal. Heretter skal VdS kun konsentrere seg om United – i alle fall ut sesongen.

Østerrike – Serbia 1-3 (0-3)

Nemanja Vidic og Serbia har virkelig fått opp farten i Gruppe 7. Onsdag kveld fulgte de opp lørdagens 3-0-seier over Litauen med sterke 3-1 over Østerrike i Wien. Dermed har Vida & co. sanket sammen ni poeng på fire kamper, og topper på bedre målforskjell enn Litauen som slo Færøyene med knepne 1-0 i Kaunas.

Nord-Irland – San Marino 4-0 (2-0)

Endelig skulle det lykkes for Nord-Irland! På fjerde forsøk i gruppespillet ble det full klaff med 4-0 over alles prügelknabe, San Marino. Jonny Evans ville normalt ha spilt, men sto over kampen med karantene.

Irland – Kypros 1-0 (1-0)

Darron Gibson spilte hele kampen, mens John O'Shea ble igjen i garderoben etter pause, da irene inntok andreplassen i Gruppe 8 etter en heldig seier over på forhånd nederlagsdømte kyprioter. Irland ligger nå tre poeng bak Italia som har sanket 10.

Portugal – Albania, Braga 0-0

Det har absolutt ikke gått etter oppskriften for landslagssjef Carlos Queiroz i innledningen av denne VM-kvalifiseringen. Det var nok forventet et omslag når Albania kom på besøk til Braga, men ikke en gang kaptein Cristiano Ronaldo klarte å løfte hjemmelaget i nevneverdig grad. Nani satt på benken fra start, men kom inn og spilte de siste 35 minuttene.

Chile – Argentina 1-0 (1-0)

En suspendert Carlos Tevez måtte stå over da Argentina røk i Santiago og tapte terreng til det suverene lederlaget i den søramerikanske gruppen, Paraguay.

Brasil – Colombia 0-0

Som mot Venezuela på lørdag, ble Anderson sittende som ubenyttet reserve da Brasil skuffet ved bare å klare uavgjort hjemme på Maracanã. Dungas mannskap beholder likevel andreplassen i gruppen, seks poeng bak Paraguay og ett foran erkerivalene Argentina.