Dobbel Norwood

Med to scoringer i første omgang sørget kaptein Oliver Norwood (bildet) for 2-0-seier over Middlesbrough-juniorene i lørdagens Academy League-oppgjør på Carrington.

Uten en eneste seier på hjemmebane siden 3-2 over Everton så langt tilbake som den 24. januar, og med en poengfangst på beskjedne ett på de tre foregående kampene, kom dagens trepoenger mot Boro desto mer beleilig for Paul McGuinness' mannskap.

Og seieren var da også velfortjent nok, selv om prestasjonene etter en god førsteomgang falt betraktelig etter pause. Da ble Middlesbrough sluppet inn i kampen, og produserte etter hvert noen sjanser som på en annen dag fort kunne ha ført til både én, to og tre scoringer. Nå klarte ikke gjestene å utnytte noen av mulighetene, og dermed endte det altså med 2-0 til vertene.

Utspilt keeper

Det skjedde etter at dagens mann, Oliver Norwood, først hadde sendt United i ledelsen før oppgjøret var fem minutter gammelt. På det tidspunktet hadde både Evandro Brandao og Scott Wootton allerede vært nære ved scoring, så det var ingenting å si på den tidlige ledelsen.

Norwoods skudd, etter pasning fra Nicky Ajose, suste forbi Boro-keeper Sam Filler. Han befant seg stående på feil bein som følge av at ballen traff en forsvarer på veien mot nettmaskene. En smule heldig scoring altså, men likefullt sto det nå 1-0.

Frisparkperle

United førte kampen, og etter 12 minutter var Evandro Brandao frempå med en avslutning som fremtvang en god redning av gjestenes sisteskanse.

Da Oliver Norwood like før halvtimesmerket skrudde et frispark i mål fra bortimot 25 meter, var imidlertid Filler maktesløs. United-kapteinen hadde hatt mindre hell med et tidligere frisparkforsøk, men nå satt teknikken perfekt.

Gjestene presser på…

Som sagt kom Boro atskillig bedre med etter pause, og var nære redusering da innbytter Daniel Hawkins ni minutter ut i omgangen uhindret fikk heade mot mål fra tre meter! At ballen havnet rett på keeper Conor Devlin var kun resultat av tilfeldigheter. Like etterpå var det Hawkins' lagkamerat Gary Martin som slapp til med en heading, men denne gang suste ballen like over Devlins tverrligger. Den Belfast-fødte sisteskansen måtte deretter i aksjon for å slå et godt James Gray-forsøk over tverrliggeren til corner. Jo da, Boro hadde sine sjanser.

…mens United kontrer

United var likevel farlige når de først kom seg i angrep. Oliver Gill headet for eksempel over fra god posisjon etter pasning fra Norwood, en Norwood som senere i omgangen misbrukte sjansen til hattrick ved å sette ballen utenfor stolpen. Nicky Ajose kom også til et par gode muligheter, men det ble ikke flere mål, og dermed ebbet omgangen ut fri for scoringer.

De tre poengene befestet Uniteds posisjon som det nest beste laget i Academy Leagues Gruppe C – bak naboene City. Med bare fire ligarunder igjen å spille er det lite som tyder på at noen av lagene bak skal klare å snyte rødtrøyene for andreplassen.

Neste oppgave for Uniteds U18-lag spilles først om to uker, lørdag 18. april. Da venter Leeds på bortebane. Se for øvrig Terminlisten.

Kampfakta

Manchester U 2 (2) – Middlesbrough 0 (0)

05. min.: 1-0 Norwood 29. min.: 2-0 Norwood

Gule kort: Norwood, Morrison

Laget: Conor Devlin; Reece Brown (Scott Moffatt, 61.), Scott Wootton, Oliver Gill, Joe Dudgeon; Cameron Stewart, Ryan Tunnicliffe, Oliver Norwood, Nicky Ajose; Ra'vel Morrison, Evandro Brandao (Chris Curran, 46.)

Kilder: ManUtd.com og United Youth