Disse scorer oftere på landslaget…

…enn hva de gjør for Manchester United.

Nylig scoret Danny Welbeck to mål for England mot Moldova. Det var hans sjette mål på syv kamper med løvelogoen på brystet. Nå har 22-åringen vist gryende form i United-trøya i sesongstarten også, men totalt sett har Welbeck en høyere målrate på landslaget.

Og dette er – dessverre – ikke noe han er alene om i United. Syv United-spillere scorer nemlig oftere for sitt respektive landslag enn hva de gjør for klubben.

Grunnen? Ikke godt å si.

Her er det naturligvis en rekke faktorer som må tas i betraktning, uten at vi vil forsøke å liste opp alle.

I landslagsfotballen vil for eksempel de store nasjonene ved enkelte anledninger møte svært svak motstand, mens en spiller som Shinji Kagawa vil ha bedre medspillere rundt seg i United enn på Japan. Et annet poeng er at en spiller kan ha ulike arbeidsoppgaver på klubb og landslag, noe som for eksempel har vært tilfellet med Danny Welbeck.

gsdgdh

PS! Statistikken viser antall kamper totalt, både fra start og som innbytter.

Javier Hernandez scorer i snitt oftere for sitt Mexico enn for United.

Det som er mest oppsiktsvekkende er at de to som er regnet som klubbens beste angrepsspillere presterer bedre for United enn for sine landslag, mens flesteparten av de andre i Uniteds offensive avdeling scorer mer for landslaget.

Robin van Persie og Wayne Rooney er nemlig de to eneste spillerne som i snitt scorer hyppigst for United.

Javier Hernandez er spilleren som utpeker seg i størst grad når det gjelder differansen mellom klubb og landslag. I snitt scorer han imponerende 0,66 mål per kamp for sitt Mexico, mens samme tall i United-trøya er 0,42. Her lyver nok imidlertid statistikken noe ettersom en stor andel av mexicanerens kamper i United-trøya er som innbytter, mens han er fast i startelleveren på landslaget.

Bak ham følger Danny Welbeck  Mens 22-åringen scorer 0,36 mål per kamp for England, står han kun med 0,20 mål per kamp i United-trøya – noe han ble kritisert for i fjorårssesongen.

Ellers ser vi at både Ashley Young og Shinji Kagawa bidrar mer på målfronten for England og Japan enn hva de gjør for United, mens Nani og Antonio Valencia scorer ørlite mer for sine landslag.

Hva tror du er grunnen til at Uniteds offensive spillere presterer bedre i landslagssammenheng enn for United? Logg inn og si din mening nedenfor!