ronaldo

Disse Ronaldo-scoringene kan være verdt minst 200 millioner kroner

I 90 minutter svevde Manchester United mellom liv og død i Champions League.

Så dukket Cristiano Ronaldo opp og gjorde det han gjør i verdens gjeveste klubbturnering.

Utligningen mot Atalanta på overtid kan vise seg å være gull verdt. For Ole Gunnar Solskjær, for Manchester United som klubb, og selvfølgelig for supporterne.

Når det gjenstår to kamper mot Villarreal og Young Boys, topper United gruppa foran spanjolene på innbyrdes oppgjør.

Alt er med andre i Solskjærs hender.

Eller i Ronaldos hender.

Atalanta v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
MATCHVINNER: Cristiano Ronaldo scoret begge målene i 2-2-kampen mot Atalanta tirsdag.

Avgjørende scoringer

36-åringen har avgjort alle de tre siste Champions League-kampene. To av dem på overtid.

Hjemme mot Villarreal ble Ronaldo matchvinner fem minutter på overtid og sendte United-fansen til himmels med sin 2-1-scoring.

I den påfølgende hjemmekampen mot Atalanta snudde United fra 0-2 til 3-2 – da Ronaldo scoret seiersmålet ni minutter før slutt. I Bergamo stjal han enda et poeng fra italienerne med sin 2-2-scoring ett minutt på overtid.

Ronaldo har med andre ord gitt United fem poeng med sine scoringer.

– Hva og hvor ville Manchester United vært uten Ronaldo? Kanskje ville ikke Solskjær vært på sidelinjen lenger, mens klubben hadde vært på randen til et nytt nedrykk til Europa League, skrev lokalavisen onsdag.

De tre scoringene kan være verdt minst 200 millioner kroner, dersom de sender Manchester United til åttedelsfinalen i Champions League.

United får en premiebonus på 95 millioner kroner av UEFA ved avansement fra gruppespillet. På toppen av det kommer rundt 50 millioner kroner fra en ekstra hjemmekamp på Old Trafford, samt flere bonusklausuler basert på klubbens UEFA-ranking og hvor langt de andre engelske lagene går i turneringen.

NI MÅL: Cristiano Ronaldo har scoret ni mål for United så langt denne sesongen.

Ny rekordrekke?

Ronaldo fant også nettmaskene i sesongens første Champions League-kamp mot Young Boys og er dermed i gang med en fin scoringsrekke.

Forrige United-spiller som scoret i fire Champions League-kamper på rad var Ruud van Nistelrooy i 2003.

Det er imidlertid Ronaldo selv som har rekorden. Som Real Madrid-spiller scoret han i elleve kamper på rad – en rekke som startet i finalen mot Juventus i 2017.

Robert Lewandowski scoret hattrick mot Benfica tirsdag og er toppscorer i turneringen med åtte mål. Sebastian Haller har seks, og Ronaldo og Mohamed Salah har fem.

Bruno Fernandes topper for øvrig assistlisten med fem målgivende pasninger.

Juventus v Real Madrid - UEFA Champions League Final
FINALEHELT: Cristiano Ronaldo feirer scoring mot Juventus i finalen i 2017. Det var starten på en elleve kamper lang rekke med scoringer i Champions League.

Bør ha poeng i Spania

Likevel kan åttedelsfinalen alle forventer faktisk stå i fare igjen uten poeng mot Villarreal etter landslagspausen.

Seier mot Villarreal garanterer avansement.

Uavgjort mot Villarreal gjør at gruppa avgjøres i siste runde. Dersom Atalanta slår Young Boys, står tre lag med åtte poeng – med United som gruppeleder på innbyrdes. Da er det bare tap for Young Boys på Old Trafford som gjør at United ryker ut.

Tap mot Villarreal innebærer at United kan være avhengig av riktig resultat i siste runde, all den tid Atalanta gjør jobben mot Young Boys.