Celta Vigo i semifinalen

Les deg opp på spanjolene her.
Kjøp: Billetter til semifinalen

Manchester United sikret seg avansement fra Europa League-kvartfinalen etter en lang og tøff kamp mot Anderlecht.

Fredag ble semifinale-motstanderen også klar.

Ajax, Lyon og Celta Vigo lå i bollen, og det ble spanske Celta Vigo som ble trukket ut.

Det betyr at United reiser til Spania 4. mai, mens returkampen går på Old Trafford 11. mai.

Vil du se kampen?

Her kan du kjøpe billett via Supporterklubben.

Slo ut Shakhtar

Spanjolene kom til semifinalen etter seier mot belgiske Genk i kvartfinalen og en klar seier mot russiske Krasnodar i runden før. I 16. delsfinalen var de lenge «utslått» mot Shakhtar Donetsk etter tap hjemme i første kamp, men et straffespark på overtid i returkampen ga ekstraomganger og der fortsatte de med å score enda en gang i Ukraina.

I La Liga denne sesongen har de også slått Barcelona og spilt uavgjort mot Real Madrid, selv om de bare ligger på en 10. plass så langt. Tegnet på kvalitet blir ikke noe mindre av at de også slo ut Real Madrid av den spanske cupen denne sesongen.

Stjernen

Tidligere Liverpool-spiller Iago Aspas er den største stjernen for øyeblikket, da han scorer mål nærmest på bestilling. Han er også en del av den spanske A-landslagstroppen for tiden. De fleste United-fans vil også huske Pione Sisto, driblefanten som scoret mot United for Midtjylland forrige sesong. En annen tidligere United-spiller, Guiseppe Rossi, er også med i troppen, men han er nyoperert og uaktuell til disse kampene.

HET: Iago Aspas, Celta Vigo.

Ellers er svenske John Guidetti også i troppen, i tillegg til to andre dansker, Daniel Wass og Andrew Hjulsager.

Argentinske Eduardo Berizzo er trener, men de har vist svakheter ved å slippe inn mye mål denne sesongen. Hele 51 baklengs er det blitt på 31 ligakamper, og det er også verdt å merke seg at Celta er det lavest rangerte laget på UEFA-rankingen av de gjenværende lagene. De er der helt nede på 57. plass.

10 tøffe dager

Bortekampen spilles rett etter ligakampen hjemme mot Swansea, før United må fra Spania til bortekamp mot Arsenal mellom disse to semifinalene. Det blir altså sju tøffe dager med 2 x Europa League-semifinale og bortekamp mot Arsenal i løpet av sju dager, før United så skal til ny bortekamp, mot Tottenham, rett etter hjemmekampen mot Celta.

Se hele terminlista her.

Borte i finalen…

Finalen ble forøvrig også ”trukket”. United blir bortelag hvis de går så langt, noe som fort betyr at spillerne stiller i bortedrakter hvis det blir en finale mellom Ajax og United.

United.no fulgte trekningen i LIVE video på Facebook.