Anderlecht i kvartfinalen

Det er nok også Jose Mourinho fornøyd med.

Manchester United møter belgiske Anderlecht i kvartfinalen av Europa League.

Det ble klart etter fredagens trekning.

De belgiske ligalederne var av mange nevnt som en favoritt-motstander, og med kort reisevei er nok også Jose Mourinho fornøyd.

United starter borte 13. april, med returkampen på Old Trafford sju dager senere. Begge kampene starter 21.05 på kvelden.

Anderlecht tapte mot Rostov i Champions League-kvalifiseringen, og tok bare ett poeng (tap og uavgjort) i kamper mot St. Etienne i gruppespillet av Europa League. Det betyr altså at de har hatt trøbbel med to lag United nå har slått ut.

Likevel er det nok i overkant å tro på at United kopierer seirene mot Anderlecht fra 1956/57-sesongen. Den gangen vant United 2-0 borte før det ble rekordseier på 10-0 hjemme på Maine Road i returen. Kampen ble spilt der siden det fortsatt ikke var flomlys på Old Trafford.

Anderlecht var nær ved å bli slått ut i 16. delsfinalen i februar, men en bortescoring mot Zenit St. Petersburg i siste minutt ga dem det målet som var nødvendig for avansement. I 8. delsfinalen ble kypriotiske APOEL slått over to kamper, med 2 x 1-0.

Stortalentet Yori Tielemans er å finne på midtbanen, mens polske Teodorczyk har nettet 20 ganger på 20 kamper så langt. Den rumenske landslagsspilleren Nicolae Stanciu er også å finne i laget. Svenske Isaac Thelin er også i troppen, selv om han ikke har fått så altfor mye spilletid.

TALENT: 19 år gamle Yori Tielemans.

Trekningen:

Anderlecht – United
Celta Vigo – Genk
Ajax – Schalke
Lyon – Besiktas

LIVE VIDEO: