Disse kan United møte

Les om de fem lagene United kan møte i åttendedelsfinalen.

Trekningen av Champions League-gruppene er klokka 12.00 mandag 16. desember. United skal der møte et av lagene som kom på andreplass i sin Champions League-gruppe.

Bayer Leverkusen kom på andreplass i gruppe A, etter litt tirsdagshjelp fra Manchester United. Selv gjorde de jobben mot Real Sociedad i Spania, og kvalifiserte seg dermed til åttendedelsfinalen. Der kan de ikke møte Manchester United, siden en ikke kan møte lag en møtte i gruppespillet i åttendedelsfinalen.

Manchester City ble nummer to i gruppe D, og er for første gang på sine tre Champions League-forsøk videre fra gruppespillet. Der vil de uansett ikke møte United, siden lag av samme nasjonalitet ikke kan møtes før i kvartfinalen.

Arsenal ble til slutt nummer to i den meget spennende gruppe F, men som med City: Arsenal kan ikke trekke United i åttendedelsfinalen.

Så de kan vi glemme. Her er heller de fem lagene United kan møte i åttendedelsfinalen:

Galatasaray

galatasaray_93_largeTidlig onsdag ble det klart at Galatasaray er et av lagene United kan møte i åttendedelsfinalen etter at de slo Juventus 1-0 i en kamp som ble utsatt fra tirsdag på grunn av snøvær i Istanbul. Juventus er dermed ute, mens Galatasaray avanserte fra gruppe B. Galatasaray blir styrt av Roberto Mancini, en gammel kjenning, og spillere som Wesley SneijderDidier Drogba og Emmanuel Eboue burde være kjent for de fleste også.

United har spilt seks kamper mot Galatasaray, og statistikken er 2-3-1. I 1993/94 møttes lagene over to kamper i den gjeveste Europacupen, i United sin retur til den prestisjetunge turneringen etter mange år uten. På Old Trafford endte en forrykende fotballkamp 3-3, etter at United blant annet hadde ledet 2-0 på et tidspunkt. I Tyrkia ble United ønsket «velkommen til helvete», og kampen endte 0-0, og United røk ut. Året etter møttes lagene igjen i gruppespillet, og på ny ble det 0-0 i Istanbul. På Old Trafford vant United denne gangen hele 4-0, etter scoringer av Simon Davies, David Beckham, Roy Keane, og et selvmål.

United trakk Galatasaray i fjorårets gruppespill, og et Michael Carrick-mål utgjorde forskjellen på Old Trafford. I Istanbul ble det samme siffer – denne gangen var det Galatasaray som endelig vant. Om United trekker Galatasaray må altså dette resultatet hevnes!

Galatasaray presterte det kunststykket å gå videre med -6 i målforskjell. I ligaen ligger laget for øyeblikket på tredjeplass, hele ni poeng bak Fenerbahçe.

Olympiakos

olympiakosDet var lite å gjøre med Paris Saint-Germain på toppen av gruppe C, og Anderlecht endte på en soleklar sisteplass med bare ett eneste poeng. Kampen om andreplass stod dermed mellom Olympiakos og Benfica, og til slutt gikk grekerne seirende ut av den duellen etter at lagene vant hver sin kamp i siste runde. De endte på like mange poeng, og innbyrdes oppgjør ville altså være avgjørende.

På Estádio da Luz, som for øvrig er Champions Leagues finalearena denne sesongen, endte det 1-1 mellom lagene. På Karaiskakis Stadium vant Olympiakos 1-0 etter scoring fra Kostas Manolas.

Manchester United har spilt fire kamper mot Olympiakos, etter at lagene spilte mot hverandre i gruppespillet i både 2001/02 og 2002/03, og samtlige har endt med seier til United. De tre første uten at Olympiakos klarte å score. Beckham og Cole scoret to ganger i andreomgang i klubbenes første møte, og United vant med det 2-0. I returkampen, 13 dager senere, stod det 0-0 med et kvarter igjen. Mål fra Ole Gunnar Solskjær, Ryan Giggs og Ruud van Nistelrooy fikk likevel sluttresultatet til å se ganske så hyggelig ut.

Året etterpå startet United på Old Trafford, og denne gang ble det 4-0. Ryan Giggs, Juan Sebastian Verón og Ole Gunnar Solskjær scoret for United, og det samme gjorde ved et uhell en Olympiakos-spiller. Etter 2-0, 3-0 og 4-0 kunne en vel ha forventet 5-0 i Hellas, men United skulle få det langt tøffere der. United ledet riktignok 2-0, etter scoringer av Laurent Blanc og Verón, men med 20 minutter igjen på klokka scoret Olympiakos to kjappe mål. Heldigvis avgjorde Paul Scholes mot slutten.

I den hjemlige serien leder Olympiakos med åtte poeng til PAOK. Thryolos har tatt 40 poeng av 42 mulige hittil, og har 43-4 i målforskjell etter 14 kamper. De har altså scoret mer enn tre mål i snitt per kamp, og er på vei mot sin fjerde strake ligatittel.

Schalke 04

Schalke 04Schalke måtte vinne på hjemmebane mot Basel i siste kamp for å gå videre, og det klarte de. Basel fikk Ivanov utvist etter en halvtime, og da ble det ryggen mot veggen for sveitserne.

Julian Draxler gav Schalke ledelsen i det 51. minutt, og Joel Matip doblet få minutter senere, så da var kampen i realiteten avgjort.

United har møtt Schalke 04 to ganger før, og det er ikke i spesielt fjern fortid. Lagene møttes i semifinalen av Champions League 2010/11, og United dominerte begge kampene. Det tok litt tid før United fikk hull på byllen mot en sterk Manuel Neuer i Schalke-buret, men til slutt fikk Ryan Giggs det til, og da kom et Rooney-mål rett etterpå. 2-0 gav United et godt utgangspunkt før returkampen.

Der tok Ferguson en sjanse ved å spare mange spillere til viktige ligakamper, men United vant likevel komfortabelt 4-1. Antonio Valencia, Darron Gibson og Anderson (som scoret to) var Uniteds målscorere, mens Jurado scoret for Schalke.

Schalke var Tysklands fjerde beste lag i fjor, og ligger nå på sjetteplass i den tyske serien. Avstanden opp til spesielt Bayern München og Leverkusen er stor, men også til fjerdeplassen er det for øyeblikket sju poeng.

Zenit St. Petersburg

hulk

FARLIG: Hulk.

Zenit er ikke til å kimse av, det er tross alt et lag som vant UEFA-cupen i 2007/08.

Dette førte til at United, som jo vant Champions League samme sesong, tidlig i den neste sesongen møtte Zenit i Monaco i den europeiske supercupen. Mål fra Danny og Pogrebnyak gav Zenit en 2-0-ledelse, og det var først da at United virkelig begynte å spille fotball. Nemanja Vidic reduserte, men det var ikke nok. Paul Scholes ble utvist etter å ha slått ballen i mål.

Om vi forflytter oss til nåtiden, så hadde Zenit et bra utgangspunkt før onsdagens kamper. Med seier ville de uansett avansere til åttendedelsfinalen, og selv med tap mot Austria Wien ville de ha en god sjanse siden andreplassrival Porto skulle til Madrid for å møte Atletico Madrid. Dette ble høyaktuelt, siden Zenit ble knust av Austria Wien. De kan dermed takke Atletico Madrid for avansementet, siden spanjolene vant 2-0 (med David Moyes på tribunen).

Manager er Luciano Spalletti, italieneren som styrte Roma da United vant 7-1. Målscorer Danny fra supercupfinalen er stadig i klubben, men den største profilen er nok likevel Hulk.

Zenit er for øyeblikket på andreplass i den russiske serien, men har like mange poeng som ligaleder Lokomotiv Moskva. Zenit ble nummer to i fjorårssesongen, mens de ble ligamester sesongen før. Seks poeng holdt til avansement i gruppe G, og 1-4-tap mot Austria Wien skremmer nok ingen.

AC Milan

milanistaMed poeng mot Ajax ville AC Milan avansere fra gruppe H i Champions League, og da Montolivo fikk et tidlig rødt kort etter en stygg stempling ble plutselig kampen veldig spennende. Ajax dominerte kampen, men slet med å bryte gjennom, og det endte med 0-0.

United har møtt Milan ved mange anledninger. United har spilt ti kamper mot Milan, og står med fem seiere og fem tap. Milanserne hadde ved mange anledninger slått United ut av Champions League, tre ganger i semifinalen, før United i 2009/10-sesongen plutselig vant 7-2 over to kamper mot AC Milan da Milan var så uheldige at de møtte et United på sitt mest dødelige. Rooney var i storform, og Milan (som da hadde David Beckham på laget) var sjanseløse.

Mest av alt forbinder nok mange United-fans det å møte Milan med ordet «frustrasjon».

Massimilliano Allegri er under press i Milan, etter å ha bare tatt 18 poeng på 15 kamper i Serie A-åpningen. Det er definitivt ikke en av de beste Milan-utgavene verden har sett, og det lite som minner om tida da Van Basten herjet, eller laget i forrige tiår. Mario Balotelli og Stephan El Shaarawy er blant nøkkelspillerne nå, og United-dødaren fra 2007 – Kaka – er ellers tilbake i klubben.