Diallo ble tomålsscorer i debuten – Hugill scoret fire

Amad Diallo brakdebuterte og Joe Hugill scoret fire da United slo rivalene.

Om ikke kamp mot Liverpool gjorde lørdagens U23-kamp interessant nok fra før, kom Ole Gunnar Solskjær tidligere i uken med nyheten om at nykomlingen Amad Diallo ville få spilletid for Neil Woods gutter.

Wood holdt det nordmannen lovet, og ivorianeren fikk spille fra start på Merseyside.

Der var det vertene som startet aller best. Ben Woodburn, som har flere førstelagskamper for Jürgen Klopps mannskap, var farlig frempå ved flere anledninger. Heldigvis for United gikk avslutningene enten rett på en god Matej Kovar eller utenfor mål.

Diallo brakdebuterte

Med det fikk Diallo muligheten til å orkestrere sin egen drømmedebut, en sjanse han tok med begge hender. Lynvingen rappet ballen fra hjemmelagets stopper Koumetio, tok den med mot mål og var iskald da han lurte ballen ned i hjørnet. Dermed var det United som tok føringen, noe som nok kan sies å ha vært mot spillets gang.

18-åringen var virkelig frisk, og viste ved flere anledninger frem gode dribleferdigheter. Det begynte å se ut til at Atalanta-produktet skulle stjele rampelyset, men det ville ikke Joe Hugill ha noe av. Etter fint forarbeid av Hannibal Mejbri og Arnau Puigmal, sendte spissen ballen kontant i samme hjørne Diallo hadde funnet ti minutter tidligere.

Da forsøkte Diallo seg igjen, og vingen fikk en stor dobbeltmulighet etter halvtimen. Mejbri serverte en nydelig ball, som ivorianeren ikke klarte å lure forbi Pitaluga i Liverpool-buret. Shola Shoretire vant ballen tilbake, og fant igjen Diallo, som forsøkte seg på en frekk chip. Det endte dessverre i keeperutspill.

Dermed fikk hjemmelaget mulighet til å slå tilbake. Først scoret Tyler Morton et flott mål på volley, etter en Liverpool-dødball. Så kom utlikningen minutter før pause. På tre forsøk klarte verken Álvaro Fernandez, Will Fish eller Brandon Williams å klarere ballen, og dermed kunne Luis Longstaff trille ballen over linja til 2-2.

BALLKUNSTNER: Amad Diallo imponerte for U23-laget mot Liverpool.

Hugill i fyr og flamme

Resultatet etter 45 minutter ble derfor 2-2 og uavgjort, etter en omgang der debutant Diallo flere ganger utmerket seg med sin driblestyrke og besluttsomhet.

Der Liverpool kom best i gang i den første omgangen, var det definitivt United som hadde kustus på kampen i begynnelsen av den andre. Woods mannskap presset høyt, og spilte seg til flere farlige posisjoner på kort tid. Etter 56 minutter kom også uttellingen, etter flott spill. Diallo løftet blikket og fant venstreback Álvaro Fernandez, som sendte ballen inn igjen i boksen. Der ventet Hugill, som kontant satte sitt andre for dagen.

Drøye ti minutter senere var ledelsen igjen doblet. Hannibal Mejbri viste at også han kan å drible, ble felt og skaffet med det straffe. Hugill var igjen på pletten og sikret hat-tricket fra elleve meter. Med 20 minutter igjen på klokka la han likeså godt på sitt fjerde, da han var rolig som skjæra på tunet inne i Liverpool-boksen. Det var Shola Shoretire som hadde den målgivende pasningen, etter at han vant igjen ballen høyt i banen.

ON FIRE: Joe Hugill gjorde livet surt for Liverpool-forsvarerne.

Få øyeblikk senere hadde Mejbri skaffet et nytt ellevemetersspark, etter flott kombinasjonsspill av United-angriperne.

I det som må ha vært frykt for at Hugill skulle stjele alle overskriftene, skyndte Diallo seg for å plukke opp ballen og skrittet opp for å skyte. Ivorianeren løftet en Panenka-variant midt i målet, samtidig som Pitaluga kastet seg til sin venstre. Dermed endte det på to mål i debuten for høyrekanten.

Liverpool skaffet seg et trøstemål syv minutter før slutt, da Clarkson stjal ballen i United-boksen og fant Hardy, men det var også det siste trøbbelet vertene skapte for Matej Kovar, som hadde en god dag på jobben.

Ole Gunnar Solskjær har uttalt at Diallo vil få sjanser på førstelaget, og det spørs om de ikke kommer tidligere enn først antatt etter denne forestillingen. Kanskje bør han også rive med seg Joe Hugill i samme slengen.

Liverpool 3-6 (2-2) Manchester United

Premier League 2
Liverpool Academy

0-1 Diallo (13), 0-2 Hugill (24), 1-2 Morton (34), 2-2 Longstaff (43), 2-3 Hugill (56), 2-4 Hugill (str. 65), 2-5 Hugill (71), 2-6 Diallo (str. 74), 3-6 Hardy (83)

United: Matej Kovar; Brandon Williams (McCann, 68′), Will Fish (Harvey Neville, 46′), Reece Devine; Álvaro Fernandez 16; Ethan Galbraith, Arnau Puigmal, Amad Diallo, Shola Shoretire 69, Hannibal Mejbri; Joe Hugill (Helm, 78′).
Uben.innb.: Ondrej Mastny, Connor Stanley

Vi fulgte kampen:

90+3′ Kampen er over. Joe Hugill (4) og Amad Diallo (2) sto for målene i 6-3-seieren mot scouserne.

90+2′ Puigmal bryter og er på full fart inn i feltet. Dessverre finner han ingen lagkamerater og Liverpool vinner ballen tilbake. Spiller seg til skudd fra distanse, men overlister ikke Kovar.

90′ Dommeren har fått nok av kjeftingen til Sepp van der Berg. Får det gule kortet.

89′ Clarkson spiller fri Bearne, som med det er alene med Kovar. 20-åringen gjør det som ser ut som en De Gea-inspirert redning, reagerer raskt og tar ballen med beina.

88′ Mejbri drar seg fri og skyter fra distanse. Langt over fra det franske talentet.

87′ Diallo sender en pasning med utsiden av foten ut til Harvey Neville. Flere United-spillere lurer inne i boksen, men innlegget kommer ikke frem.

86′ Galbraith tas av Woodburn. Med det får Liverpool-spilleren hevn for situasjonen i sted.

84′ Helm fyrer av mot Pitalugas høyre hjørne, men avslutningen blir for svak.

83′ Liverpool U23 3-6 United U23
Clarkson stjeler ballen fra Galbraith langs dødlinja. United-kapteinen går i bakken vil ha frispark, men får ikke det. Dermed kan Clarkson finne Hardy, som får en lett jobb med å sette ballen over linja.

80′ Diallo driver med ballen i 20-30 meter og prøver å spille gjennom Mejbri. Ballen stopper i en Liverpool-rygg.

79′ Woodburn, som har vært dagens største uromoment hos vertene, prøver seg fra kanten av feltet. Kovar med en ny god redning.

78′ Mark Helm erstatter firemålsscorer Joe Hugill. Kan ta kvelden med god samvittighet.

76′ Mejbri vil være med på festen. Kontrer fint, men finner ingen lagkamerater fra høyresiden.

75′ Kovar muligens litt høy i hatten og holder på å rote den bort, men vinner til slutt utspill.

74′ Liverpool U23 2-6 United U23
United vinner straffe etter nydelig spill. Det er til slutt Mejbri som blir felt. Diallo krever den, og får medhold av Hugill. Viser selvtillit og chipper ballen lekent i mål.

71′ Liverpool U23 2-5 United U23
Nå er Hugill på altså! Shoretire vinner ballen høyt i banen, og spiller fri Hugill. Han setter ballen via stolpen og inn. Vi nærmer oss ydmykende sifre her.

69′ Shola Shoretire kommer seg fint ut av en situasjon der han omringes av fire Liverpool-spillere. Mister dog kontrollen, og stempler Cain i et forsøk på å nå ballen. Får det gule.

68′ Kampens andre bytte for United – Charlie McCann erstatter Brandon Williams.

67′ Når ikke Diallo skaper problemer for Koumetio, gjør Shoretire det i stedet. Finter rett og slett midtstopperen ned på rumpa i straffefeltet, men mister ballen i det påfølgende trekket.

65′ Liverpool U23 2-4 United U23
Sender keeper til høyre og ballen til venstre. Da blir det mål. Hat-trick for spissen.

64′ Mejbri får av to mann på vei inn i sekstenmeteren, og felles av Clayton. Straffe til United. Hugill skal ta den.

63′ Diallo skyter fra distanse. Godt over mål.

61′ Ethan Galbraith skyter ballen i hodet på Woodburn mens vingen ligger nede. Det er ikke Liverpool-spilleren overbegeistret for, og spillerne dytter litt på hverandre. Begge slipper unna kortstokken.

60′ Puigmal finner nesten lynrappe Diallo med en pasning, men Pitaluga er ute og avverger. I stedet kontrer Liverpool ved Jake Cain. Venstrekanten finner Woodburn, som skyter mot mål. Kovar er raskt nede og redder.

59′ United kommer til en skuddmulighet fra skrått hold. Morton får den ikke på mål.

58′ Hannibal Mejbri spiller en fin ball til Shola Shoretire, men midtbanespilleren blir dessverre tatt for en offside.

56′ Liverpool U23 2-3 United U23
Det er et nytt nydelig mål fra United-gutta! Harvey Neville finner Diallo i midten. Kanten løfter blikket og finner Fernandez, som kommer på et offensivt løp. Backen legger den igjen i boksen, og Hugill finner nettmaskene med en ny kontant avslutning. Meget fortjent for United, som har dominert de siste minuttene.

55′ United tar Liverpool på senga med et kjapt frispark. Puigmal spiller fri Hugill, som skyter utenfor fra skrått hold.

53′ Diallo går av Longstaff på kanten og finne Puigmal inne i boksen. Avslutningen går dessverre rett på Pitaluga. United inne i en god periode nå.

53′ Mejbri finner Puigmal med en nydelig pasning. Mottaket er av tilsvarende kvalitet, men spanjolen finner ingen i boksen.

52′ Galbraith prøver å spille fri Diallo, men pasningen blir for lang. Ivorianeren rekker så vidt å hindre at den går ut. Driver mot backen sin og spiller til Puigmal. Blir ikke noe ut av det.

50′ Skal også nevnes at United har gjort et bytte i pausen. Will Fish går ut, Harvey Neville tar høyrebacken, mens Brandon Williams tar over midtstopperplassen.

48′ Woodburn kommer seg fri fra Devine og Fernandez på høyresiden. Skyter fra skrått hold og skaper med det ingen problemer for Kovar.

46′ Diallo vinner tilbake ballen fra Koumetio og rykker seg fri. Slipper løs Hugill, som vender bort en mann, før han forstyrres i avslutningsøyeblikket. Ballen går utenfor.

46′ Vi er i gang igjen.

45+3′ Pause på Merseyside. Det står 2-2, etter en meget underholdende omgang fotball. Liverpool styrte det meste i starten, uten at de klarte å kapitalisere på overtaket. Dermed kunne Amad Diallo slå til andre veien. Ivorianeren hadde en sterk første omgang i United-trøya, der han flere ganger fikk vist frem dribleferdighetene.

Også Joe Hugill tegnet seg på måltavla, etter fint United-spill. Dessverre førte forsvarsfeil til at gjestene kunne utlikne. Dermed har vi spennende 45 minutter i vente, når lagene igjen entrer banen etter hvilen.

45+2′ Brandon Williams stoppes med en i overkant tøff takling idet United holder på å kontre. Målscorer Tyler Morton er synderen, og får det gule. Hannibal Mejbri sier tydelig ifra hva han synes om den situasjonen.

45′ Vertenes Clarkson prøver seg på et frispark. Skyter i keeperhjørnet fra god posisjon, men Kovar er på plass og slår unna.

42′ Liverpool U23 2-2 United U23
United-gutta med et lite hat-trick av feil. Fernandez sleiver en klarering inn i eget felt. Kaptein Fish får ikke kontroll på ballen og innbytter Hardy dytter den inn foran mål. Der er heller ikke Brandon Williams kontant nok, og Luis Longstaff triller ballen over mållinja.

41′ Fidel O’Rourke spilles gjennom alene med Kovar, men tsjekkeren gjør en ny god involvering. Hjemmelagets spiss blir liggende nede denne gangen. Må ut her, spissen. Joe Hardy kommer inn.

40′ Diallo vinner frispark på midtbanen. Virkelig i dribleform her nå, kantspilleren.

36′ Liten drikkepause her nå, mens Liverpool-spiller Fidel O’Rourke mottar behandling etter en skade.

35′ Diallo går av to mann på midtbanen og spiller ut til Puigmal på venstresiden. Spanjolen forsøker å passe tilbake til ivorianeren, men det blir for unøyaktig. Vertenes Sepp van der Berg stopper ballen, men gir den bort igjen til Diallo. Til slutt får gjestenes forsvarere orden i sysakene.

34′ Liverpool U23 1-2 United U23
Devine laget et frispark i innleggsposisjon. Det slås inn i boksen, men Fernandez header unna. Dessverre lander ballen hos Tyler Morton, som gjør et fint mål på volley.

31′ Dobbelsjanse for Diallo! Mejbri finner vingkollegaen med en nydelig ball. Ivorianeren prøver å pirke forbi Pitaluga, men sisteskansen stopper ballen. Ballen lander hos Shoretire, som finner Diallo igjen. Uniteds nummer 11 omringes av Liverpool-forsvarere og prøver seg på en lekker lobb, men ballen går utenfor.

Diallo åpenbart frustrert med det.

31′ Hugill vinner tilsynelatende ballen igjen i kontringsposisjon – ureglementert, mener dommeren.

30′ Det tar Puigmal, men innlegget blir for lavt.

29′ Hannibal Mejbri, som er venstrekant for anledning, river seg fri langs dødlinja. Vertenes back, Clayton, feller franskmannen, og United får frispark.

27′ Det slår Mejbri kort til Diallo, som viser frem frekke finter, før han leverer videre. Dessverre ebber det hele ut uten farligheter.

27′ Will Fish klarerer en pasning til Hugill, som vinner hjørnespark.

26′ Leighton Clarkson tar beina til Puigmal når United kontrer. Det resulterer i gult kort og frispark til United.

24′ Liverpool U23 0-2 United U23
Hannibal Mejbri sender en lekker liten flikk til Arnau Puigmal. Midtbanemannen sender en godt vektet pasning til Hugill, som ikke gjør noen feil alene med Pitaluga. Finner samme hjørne som Diallo og dobler dermed Uniteds ledelse.

23′ Shoretire prøver å spille gjennom Hugill, men Liverpool-forsvaret når kula først.

21′ Dødballen spilles til Brandon Williams, som legger et farlig innlegg. Liverpool får klarert.

21′ Diallo vinner et frispark i innleggsposisjon på sin høyreside.

17′ Det skal sies at målet uten tvil kom mot spillets gang. Liverpool har styrt det meste i åpningen her, og spesielt Woodburn, som har A-kamper for scouserne, har vært nære ved flere anledninger.

15′ Álvaro Fernandez holder godt fast i Woodburn på en Liverpool-kontring. Liverpools kantspiller går i bakken, og den spanske backen får det gule kortet for forseelsen.

14′ Liverpool U23 0-1 United U23
DIALLO SENDER UNITED I FØRINGEN!
Kanten stjeler ballen fra Liverpools midtstopper Koumetio og er alene med keeper. Setter ballen rolig og kontrollert i hjørnet, og scorer dermed sitt første mål i United-drakten.

12′ Det er definitivt vertene som har tatt mest tak i denne kampen.

11′ Kovar igjen rolig med ballen når han vender bort Liverpools spiss bare centimetere unna eget mål.

11′ Devine gir på ny bort ballen i en farlig posisjon. Heller ikke denne gangen klarer Liverpool å utnytte seg av en småfarlig avslutningsmulighet.

10′ Gjestene prøver seg på et frispark fra distanse. Det ender i blokka til United, og ballen lander i beina til nevnte Woodburn. Ballen triller utenfor stolpen til Kovar.

5′ Reece Devine mister ballen rett utenfor eget straffefelt og Liverpool bryter. Vertenes Ben Woodburn kommer gjennom alene med Kovar, men sisteskansen gjør en kvalifisert redning.

3′ Diallo involvert for første gang i kampen, på sin høyrekant. Det ender med Liverpool-frispark.

2′ Matej Kovar mottar en vanskelig pasning, men løser situasjonen på en rolig og kontrollert måte.

1′ Liverpool tar avspark.