Dette kan ødelegge for United

Det er kanskje mye om, hvis og dersom, men om du trodde at United var garantert avansement i Champions League med seier mot Benfica i morgen bør du ta deg tid til å lese dette.

Det er vi nemlig ikke.

Rett skal imidlertid være rett, sjansene for avansement vil være veldig, veldig gode, om United slår Benfica.

Vi er likevel ikke garantert en plass i åttedelsfinalen.

Fire poeng er nok dersom…

Tabellen:

1

Manchester United

4

2

2

0

8

4

4

8

2

SL Benfica

4

2

2

0

5

2

3

8

3

FC Basel 1893

4

1

2

1

6

7

-1

5

4

FC Oţelul Galaţi

4

0

0

4

1

7

-6

0

For følgende scenario kan, vi understreker kan, utspille seg og sette United utenfor det gode selskap på nyåret:

Om United slår Benfica vil Fergusons menn ha 11 poeng før den siste gruppespillskampen borte mot Basel. Benfica blir stående med åtte. Uansett hva Benfica måtte gjøre i den siste kampen, vil United være bedre i interne oppgjør, ettersom kampen i Portugal endte 1-1.

MEN dersom Basel slår Otelul i morgen, vil også Basel stå med åtte poeng, det samme som Benfica. Om sveitserne slår United i siste runde, vil både United og Basel stå med 11 poeng. Benfica, som trolig slår Otelul, vil også stå med 11 poeng. Basel vil da være best i interne oppgjør ot United, mens Benfica er best i interne oppgjør mot Basel.

Med tre lag på 11 poeng blir det som kjent innbyrdes oppgjør som teller. Problemet her er at alle tre klubbene vil være bedre enn en annen klubb, men også dårligere en en annen klubb. Ergo er vi like langt.

Dermed vil innbyrdes målforskjell bli utslagsgivende, og her ligger i øyeblikket Benfica best an, foran United og Basel.

Det som imidlertid er sikkert, er at United med fire poeng til, i rett rekkefølge dvs. tre mot Benfica og ett mot Basel, er garantert gruppeseieren.

– Real Madrid virker like sterke som Barcelona

Det er vanligvis en stor fordel. Da slipper man vinnerlag fra andre puljer, noe Ferguson er utmerket godt klar over.

– Det viktigste er å kvalifisere seg for åttedelsfinalen, men det er også en fin bonus å vinne gruppen. Da slipper man lag som Real Madrid og Barcelona, skjønt Barcelona vinner kanskje ikke gruppen sin. De skal til Milano og møte AC Milan som har vært veldig gode i det siste, påpeker Ferguson overfor søndagsavisene i England.

Mens de fleste holder Barcelona som favoritter, har Ferguson latt seg imponere av Real Madrid.

– Det er ingen tvil om at de har utviklet seg veldig. De er veldig bra trent og kjører et voldsomt tempo i kampene sine, sier Ferguson.