– Dette handler ikke bare om Cristiano

MANCHESTER: Etter fire spørsmål om Cristiano Ronaldos retur til Old Trafford fikk Xabi Alonso nok.

– Dette handler om mer enn Cristiano. Han har vært fantastisk for oss og selvfølgelig hjelper det oss om han har en god kamp i morgen. Men vi er et lag. Det hjelper ikke om han har en strålende kamp om vi ikke er gode i forsvar, sa Alonso.

Spanjolen med en fortid i Liverpool, snakket som en mitraljøse på kveldens pressekonferanse. På både inn og utpust forklarte Alonso at han tross alt nå er sjeleglad han er på samme lag som Ronaldo.

– Cristiano har vært fantastist for oss og blir viktig. Jeg vet han er veldig populær her i Manchester og han kommer sikkert til å få en flott velkomst, men så snart kampen er i gang er historien glemt. Da vil han gi alt for oss, sier Alonso.

Etter 1-1 i Madrid ville det i utgangspunktet vært naturlig å utrope United til favoritter, men to seire mot Barcelona den siste drøye uken vitner om et Real-lag i storslag. Alonso tror imidlertid ikke “El Classico”-kampene har noe særlig å si. Ei heller det faktum at United ofte sliter når laget havner under på hjemmebane i Chamåpions League.

– Jeg tror ikke de kampene har noen innvirkning på det som skjer i denne kampen. Vi er i bra form, men det er også United, sier Alonso.

Mange journalister har spekulert i at Jose Mourinho er ferdig på Santiago Bernabeu om Real blir utslått av Champions League i morgen (tirsdag). Alt Alonso ville si om den saken var følgende:

– Det tenker ikke vi på i det hele tatt. Vi er her for å sikre avansementet til neste runde.