– Dette fortjente vi

MINE TANKER: De Gea, Young, Cleverley og RvP. Ans.red. Dag Langerød mener også at det var på tide United hadde marginer mot Chelsea.

Marginer:

2010: 3. april.

Seks seriekamper gjenstår. United leder serien ett poeng foran Chelsea. Så møter vi dem på Old Trafford. Chelsea vinner 2-1, men Chelseas siste mål skulle vært annullert. Det var en klar offside på Didier Drogba, men dommerteamet godkjente målet. Dommertabben vippet gullkampen i favør Chelsea. Til slutt vinner Chelsea serien med ett poeng.

Dommertabben avgjorde altså hele gullkampen.

Uten dommertabben hadde United hatt 20 seriegull.

Hvor mange husker det nå?

Jo da. Fernando Torres skulle ikke fått gult kort for filming, og han skulle sånn sett ikke vært utvist. Antonio Valencia skulle heller ikke hatt gult kort for filming på slutten.

Ellers var Javier Hernandez offside da han scoret 3-2.

Det er udiskutabelt.

Det er selvfølgelig synd at dommerfeil avgjør kamper, men sånn er fotballen. Feil skjer. Aller flest fra spillerne selv. En del også av dommerne. Sånn er vi mennesker. Av og til går avgjørelsene mot United. Av og til går de med United. Det er utallige tilfeller av feilaktige dommeravgjørelser mot United også på Stamford Bridge de siste årene, og også den viktige på Old Trafford for drøyt to år siden.

Men begge lag fikk altså ett feilaktig gult kort for filming.

Den eneste forskjellen mellom lagene var at Uniteds 3-2-mål ikke skulle vært mål. Akkurat som Drogba ikke skulle hatt det i 2010, eller mange andre heller ikke skulle hatt mål i tilsvarende situasjoner i andre kamper.

Men ta bort Torres’ røde kort – med 11 mot 10 tror jeg fortsatt United ville hatt en glimrende sjanse til å vinne kampen. Uten at det betyr noe.

Man spiller med de kortene man får tildelt.

PS. Noen som husker slutten av 1. omgang? At Fernando Torres setter knottene i brystet på Tom Cleverley? Han kunne vært utvist allerede da. Han skulle kanskje ha vært utvist, men som sagt: Av og til har man marginer med seg. Av og til mot…

David de Gea:

Jeg sa forrige uke at jeg var litt skuffet. Jeg hadde forventet at han i større grad brukte Lindegaards skadefravær til å vise at førstekeeper-plassen er hans. Ikke fordi jeg har noe imot Anders Lindegaard. Tvert imot. Lindegaard er en solid toppkeeper og en herlig type, men jeg mener at de Geas øverste nivå, som vi fikk se mot Chelsea, er bedre. Jeg kan også leve med det dårlige utspillet, og at Matas frispark gikk inn. De Gea har et fantastisk max-nivå, og vil bare ha godt av mer tillit.

Nå kan Lindegaard stå mot Chelsea i ligacupen onsdag, men de Gea må få stå hjemme mot Arsenal neste helg.

Robin van Persie:

Jeg trykker litt på repeat-knappen her, men for en spiller vi har fått. Det er ikke bare målene. Det er alt. Drøyt 20 millioner pund for en 29-åring som ham? Det er bare å fastslå at hvert øre var verdt det.

Cleverley og Young – rett lag:

Det var det første jeg skrev, før kampen startet – at Sir Alex valgte rett lag.

Jeg vill ha Tom Cleverley sentralt i stedet for Paul Scholes, og jeg ville ha Ashley Young på kanten – hvis han virkelig var skadefri igjen.

Cleverley var ikke fantastisk, men han var ok. Young var heller ikke mer enn ok, kanskje ok minus også, men han gir Patrice Evra en annen beskyttelse enn det jeg føler Nani eller Ryan Giggs alltid gir.

Dere vet jeg er Cleverley-fan, men la gutten få spille. La ham feile litt. Ha tålmodighet. Vi kan ikke kjøpe nye spillere hele tiden, og Cleverley har tatt alle nivåene han har fått sjansen på til nå.

Beckrekka:

Vi forsvarte oss veldig godt som lag den første halve timen. Så blir vi overkjørt de siste 15 av 1. omgang. I 2. omgang starter Chelsea ørlite grann bedre, før utvisningene svinger kampen i Uniteds favør.

Jeg så Mata, Oscar og Hazard herje de siste 15 minuttene av 1. omgang, og jeg ser lett at de er fantastiske spillere.Jeg ser også at United sliter med dem i perioder.

Likevel: Uten å ha sett kampen på nytt eller gått helt ned på detaljnivå – jeg gir forsvarsrekka godkjent. Vi slipper inn to mål. Det første på et driekte frispark. Det andre etter en tapt duell (av Cleverley) rett foran mål. Men med unntak av det siste kvarteret av 1. omgang, hvor det riktignok er fullstendig kaos i hele Uniteds defensive spill – så skaper ikke Chelsea særlig med sjanser.

Vær gjerne enig eller uenig. Logg inn og si din mening nederst.