Dette skriver mediene om United

Mye har blitt sagt og skrevet om United etter sommerens første treningskamp. Her er en liten oppsummering.

– Greenwood kan løse Solskjærs problem

I likhet med oss i United.no-redaksjonen, har lokalavisa Manchester Evening News (MEN) en fast spillerbørs etter alle Uniteds kamper.

De gir best karakter (7) til Daniel James, Marcus Rashford, James Garner, Juan Mata og Paul Pogba. 

Anthony Martial, Andreas Pereira, Nemanja Matic, Tahith Chong, Luke Shaw, Marcos Rojo og Chris Smalling kom dårligst ut (5). Resten av laget fikk karakter 6.

An auspicious start. Speed was striking and he copped three fouls inside the first 25 minutes. Faded a bit but overall an encouraging bow. 

Samuel Luckhurst (MEN) om Daniel James

VÅR SPILLERBØRS: Debutantene imponerte (+)

Kollegaen, Richard Fray, skriver blant annet om Mason Greenwood, som kom til flere store sjanser i 2. omgang – men brant samtlige.

– Høyrekanten er et problem Solskjær må løse, men i Greenwood har han et alternativ. Problemet for unggutten er at selv om spilletid er viktig, kan en kantrolle stå i veien for hans naturlige scoringsegenskaper – egenskaper som har ført ham dit han er i dag.

Fray noterte seg også for samarbeidet mellom Aaron Wan-Bissaka og Paul Pogba, og mener en mann som Tahith Chong bør sendes på utlån.

(Saken fortsetter under bildet)

FÅR ROS: Mason Greenwood viste seg frem på høyrekanten mot Perth Glory.

Imponert av unggutta

Guardian-journalist Jonathan Howcroft lot seg imponere av debutantene Aaron Wan-Bissaka og Daniel James, samt spillere som Angel Gomes, Tahith Chong, Mason Greenwood og målscorer James Garner.

– Men mangelen på gjennombruddskraft, spesielt i første omgang, frustrerte nok United-benken, skriver Howcroft – som mener Paul Pogba og Juan Mata spesielt bidro til å endre det etter hvilen. 

James Ducker lot seg også begeistre av unggutta mot Perth.

Telegraph-journalisten understreker derimot hvor viktig en mann som Marcus Rashford kan bli kommende sesong.

– Hvis Manchester United skal lykkes under Ole Gunnar Solskjær, og glemme avslutningen på fjorårssesongen, er nordmannen avhengig av at Rashford scorer mål – spesielt når det er usikkerhet knyttet til Romelu Lukakus fremtid. 

Ducker påpeker at Rashford «kun» har scoret 13 mål hver av de to siste sesongene. Det antallet må opp, men denne sesongen kommer han trolig til å bli satset på fra start.

Rashford’s goal was precisely the sort of centre-forward’s finish Solskjaer will want to see, latching on to a nice backheel from Paul Pogba before spinning his marker and drilling a firm, low strike across goalkeeper Liam Reddy into the far bottom corner.

James Ducker, Telegraph

Pogba-diskusjon

Paul Pogba er en mann mediene aldri går lei av å skrive om, og etter sommerens uttalelser fra franskmannen og agenten hans er det kanskje ikke så rart.

Til Sky Sports, tar tidligere United-kaptein Bryan Robson et oppgjør med agentenes rolle i dagens fotball.

– Agenter vil at spillere skal flytte på seg, slik at de kan tjene penger. Hvis en spiller er lojal mot en klubb tjener ikke agenten like mye penger, sier «Captain Marvel», og tilføyer: 

– Noen ganger vil spillere ha råd om hvilken klubb de bør signere for, og når de bør flytte på seg. Men du er først og fremst din egen person og må velge hva som er rett vei for deg og din karriere. Jeg tror ikke mange spillere tenker sånn, de lytter alltid til råd fra agentene (i for stor grad, journ.anm.)

(Saken fortsetter under bildet)

I RAMPELYSET: Paul Pogba var kanskje Uniteds beste spiller mot Perth. Men er han United-spiller om en måned?

Telegraph-journalisten Ducker sier til TV2 at han ikke tror Real Madrid, som virker som det eneste reelle alternativet, har råd til å kjøpe Pogba denne sommeren.

– Jeg kan ikke forstå hvordan Real Madrid skal få råd til å betale 160 millioner pund (1,7 milliarder kroner), med mindre de selger Gareth Bale, Isco og James Rodriguez. Det er ingen tegn til at det kommer til å skje, mener han.