Dette skal konflikten ha gått ut på

Pogba skal ha vært misfornøyd med hvordan pasningsvalgene hemmes av Mourinhos taktikk.

Relasjonen mellom Paul Pogba og José Mourinho er tilbake i nyhetsbildet for fullt, denne gangen etter at Mourinho skal ha kommet med krasse ord om Pogba fremfor lagkameratene.

I avisrunden skrev vi følgende basert på Daily Records rapport:

I en reprimande som skal ha blitt levert fremfor hele United-laget etter kamp, skal Mourinho ha kalt Pogba «et virus». Ifølge en kilde i garderoben, sa Mourinho følgende: «Du spiller ikke. Du respekterer ikke spillerne eller supporterne. Og du dreper mentaliteten til de gode, ærlige folkene rundt deg.»

Det har nå dukket opp flere detaljer fra garderobediskusjonen – i en Paul Hirst-tekst i The Times. Det er ikke en avis som har for vane å begi seg inn på usikre spekulasjoner, så det har en litt annen tyngde når det er Hirst som skriver om det – da forventer vi også at kildene er gode.

Hirst skriver at Mourinho skal ha sagt til Pogba at det var manglende respekt for United-drakta når han spilte så dårlig, og ga bort ballen så ofte.

Pogba skal så ha respondert til Mourinho med at han ikke hadde noen å sentre til fordi managerens taktikk ikke gjør det mulig for å spillere å bevege seg så fritt rundt fremfor ham som franskmannen ønsker. Han skal ha sagt det rolig, og det skal ikke ha blitt noen opphetet diskusjonen mellom spiller og manager.

Det står ingenting i saken verken for eller imot at virus-uttalelsen stemmer, men det nevnes også at Pogba ikke var den eneste som fikk passet påskrevet etter uavgjortresultatet på St. Mary’s.

Videre står det i artikkelen at atmosfæren i United-garderoben skal ha surnet de siste par ukene.

At Mourinho i forkant av Crystal Palace-kampen navnga Luke Shaw, Marcus Rashford, Jesse Lingard og Anthony Martial da han snakket om at unge spillere mangler «karakter» og «personlighet», skal ha vært upopulært i garderoben, og noen United-spillere skal også være forundret over Mourinhos behandling av Fred, som for det meste har vært plassert på benken denne sesongen.

Skal ha refset spillerne før kamp også

I tillegg til denne rapporten fra The Times, så melder ellers The Independent om at Mourinho skal ha kjeftet på spillerne før kamp også.

Vi føler oss ikke like trygge på Miguel Delaneys kilder som på Paul Hirsts kilder, men vi tar dette også med:

På spillerhotellet skal noen under lagmøtet ha blitt beskrevet som «bortskjemte», mens en håndfull slapp unna kritikk. Mourinhos relasjon med stallen beskrives som «svært vanskelig», og en erfaren spiller skal ha sagt at han aldri har opplevd noe lignende i hele karrieren sin. 

Mourinho aner visstnok ikke hva han skal gjøre med Pogba, og skal ha tekstet til noen i klubbhierarkiet for å klage på at han har prøvd alt uten å lykkes – både å være forsonende og å være tøff.

Pogbas frisør skal nylig ha møtt opp på Uniteds spillerhotell, noe som skal ha fått flere til å himle med øynene over oppførselen til franskmannen, som beskrives som selvopptatt.