Dette mener Moyes United må finne tilbake til under ny manager

David Moyes mener det blir viktig for United å finne tilbake til samme rytme de hadde under Sir Alex Ferguson når klubben nå er på jakt etter en ny permanent manager.

Skotten var selv mannen som ble utpekt til å ta over da Ferguson trakk seg i 2013, uten at det ble noen suksess. Moyes fikk sparken bare ti måneder inn i jobben, etter en skuffende debutsesong.

58-åringen tror ikke nødvendigvis at det bare er merittene som bør være avgjørende når gamleklubben nå skal hente en ny sjef.

– Jeg hører til stadighet at United trenger en topptrener for å lykkes, sier Moyes i et intervju med The Athletic.

Manchester United har hatt José Mourinho og Louis van Gaal, som er to av de beste trenerne i verden – begge briljante, begge vinnere. En er en utrolig trener, den andre en stor vinner. Manchester United har hatt mange topptrenere, uten at jeg setter meg selv i den kategorien.

Det som er vanskelig for dem nå er å finne den samme rytmen de hadde under Sir Alex, som var utrolig for klubben.

tenhag251120v
BLIR HAN NY UNITED-MANAGER? Erik ten Hag er mannen som virker som den heteste kandidaten til å ta over på Old Trafford.

– Ønsket å fortsette med det Sir Alex gjorde

Skotten slo som nevnt aldri til som United-manager.

Moyes kom til Old Trafford etter å ha gjort en strålende jobb med å stabilisere Everton høyt oppe på tabellen. Da han byttet ut Merseyside og blått med Manchester og rødt, hadde han vært Premier League-manager i elleve år.

Likevel ble overgangen brå.

Jeg tror jeg trengte en sjanse til å vokse inn i det i Manchester United. Man snakker om spillere som kommer inn i Premier League og trenger tid til å tilpasse seg, sier Moyes.

– Det var ikke det at jeg trengte mer tid til å tilpasse meg Premier League, men jeg trengte mer tid til å finne meg selv i klubben og til å finne ut hvordan jeg skulle gjøre ting.

Everton v Manchester United - Premier League
ETTERFØLGER: David Moyes ble plukket ut til å erstatte Sir Alex Ferguson da sistnevnte avsluttet managerkarrieren.

Moyes forteller at han skjønte at det ville bli vanskelig å fortsette med samme suksess som det Ferguson hadde.

Skotten påpeker at det også var vanskelig for etterfølgerne til managere som Brian Clough, Sir Bobby Robson og Don Revie å viderføre dynastiene i henholdsvis Nottingham Forest, Ipswich og Leeds.

Samtidig sier Moyes at det «føltes mer personlig» da han ble plukket ut personlig av Ferguson. Det ga den yngre skotten troen på at han var mannen til å lede United videre i samme spor.

Sannheten er at jeg bare ønsket å fortsette med det Sir Alex hadde gjort. Jeg kunne ikke være Sir Alex, men jeg ville fortsette med modellen han hadde, ved å utvikle unge spillere, sette dem inn i laget og prøve på å spille på en måte som passet dem. Det var tanken, sier Moyes.

– Slik gikk det ikke.

Everton v Manchester United - Premier League
SISTE UNITED-KAMP: David Moyes’ siste kamp som United-manager ble tapet for gamleklubben Everton, på Goodison Park.

– Ser bare tilbake på det med et smil

Årene etter United-sparkingen bød ikke på særlig mer suksess for mannen fra Glasgow. Verken i Real Sociedad eller i Sunderland klarte Moyes å gjenskape de gode resultatene fra Goodison Park.

Nå har han dog fått fart på sakene igjen hos West Ham, som har begynt å konkurrere om europacupplasser igjen under skotten.

Med nærmere ti år mer erfaring på baken siden han fikk avskjedigelsen i United, føler Moyes at han «sannsynligvis» ville vært mye bedre forberedt til å ta over roret på Old Trafford om han hadde fått sjansen i dag.

Jeg tror at jobben opp mot spillerne hadde vært bedre nå også.

Samtidig erkjenner han at han ikke kan skylde på andre enn seg selv for at United-eventyret ikke varte lenger enn en knapp sesong.

– Det viktigste når du får sjansen til å ta slike jobber, er at du er i stand til å ta vare på muligheten. Det var ikke jeg. Det fungerte ikke for meg i den store jobben jeg fikk og jeg presterte ikke godt nok.

Moyes later heller ikke til å være bitter for at tiden på Drømmenes Teater endte så tidlig som den gjorde, fem sesonger før skottens kontrakt opprinnelig løp ut.

Jeg ser bare tilbake på det med et smil. Jeg er beæret over å ha fått tilbud om en jobb av en slik størrelse. Dessverre ble det bare ti måneder på meg. Jeg tror at jeg kunne ha gjort det bedre hvis jeg hadde fått litt mer tid, men til syvende og sist kan jeg bare klandre meg selv. Jeg skulle ha vunnet flere kamper.

FACEBOOK