Dette har vi fått slutt på

I fjor tapte vi to poeng rett før slutt mot Southampton. Slikt har vi sluttet med i år.

Det var en frustrerende kamp mot Southampton i fjor. Robin van Persie ga oss ledelsen, men 2-0-scoringen kom aldri, og noen minutter før slutt kom utligningen fra Adam Lallana (selv om Dejan Lovren sikkert fortsatt mener at han burde blitt kreditert den scoringen!).

Det var ikke den eneste gangen dette skjedde under Moyes. I kampene opplistet under tapte vi poeng ved å slippe inn mål i løpet av de siste ti minuttene av ordinær tid (eller overtid) i 2013/14-sesongen:

• Utligningen til Southampton rett før slutt.
  • Cardiffs utligning på overtid i Wales i slutten av november.
  • Bryan Oviedos seiersmål noen minutter før slutt da Moyes fikk besøk av gamleklubben Everton i desember.
  • Darren Bents utligning til 2-2 for Fulham på Old Trafford, etter at Van Persie og Carrick hadde hentet opp Fulhams ledelse (rett før det 80. minutt).

I andre turneringer kan det nevnes at United røk ut av FA-cupen mot Swansea etter at Wilfried Bony scoret på overtid. I ligacupsemifinalen mot Sunderland slapp United inn et mål kort tid før slutt i andre ekstraomgang som kunne sendt Sunderland til finalen, men der scoret Javier Hernández igjen for United, noe som reddet straffekonkurranse.

Det var eneste gang i fjorårssesongen (alle turneringer) at et mål de siste ti minuttene kan sies å ha hatt noen direkte betydning, men samtidig så tapte vi jo da også straffesparkkonkurransen, slik at målet likevel ble betydningsløst!  Nærmest var Hernández’ vinnermål mot Stoke i oktober, men den kom halvminuttet før kampuret bikket 80 minutter.

Manchester United v Fulham - Premier League

Hva med i år?

Etter at Louis van Gaal tok over har vi ikke en eneste gang opplevd noe lignende som da Southampton utlignet på Old Trafford i fjor. Ingen poenggivende mål har blitt scoret mot oss i løpet av de siste ti minuttene av ordinær tid, og heller ikke i FA-cupen eller ligacupen har noe slikt skjedd.

Riktig vei har det derimot kommet noen poenggivende scoringer. Daley Blind ordnet utligning mot West Bromwich med få minutter igjen på klokka, før det var enda mer dramatisk da Robin van Persie utlignet mot Chelsea. I tillegg kunne vi omtalt Rooneys 2-0-scoring mot Arsenal som poenggivende, men den ble jo bare poenggivende fordi Arsenal reduserte på overtid.

Om vi ikke regner med Rooney-målet går vi dermed to poeng i pluss på dette området denne sesongen. Vi får satse på at ikke denne artikkelen gjør spillerne for selvtilfredse, og at vi slipper en reprise på fjoråret.