Dette har skjedd i fotball-Europa

Det har vært en ganske rolig sommer til nå.

MERK: Saken ble skrevet 1. juni.

Mange venter veldig på Manchester Uniteds kjøp og salg denne sommeren, og i ulike sosiale medier lufter noen supportere sin frustrasjon over at ting tar tid.

Samtidig er det egentlig, med unntak av i Tyskland og noen overganger som er gjennomført i tidligere vinduer, ganske så lite som har skjedd blant europeiske topplag så langt.

Den største overgangen har Bayern München stått for, tett fulgt av Barcelona og Chelsea – før Real Madrid i sommer også fullfører to overganger til totalt cirka 100 millioner euro.

Les også: KOMMENTAR: Mine tanker om ryktene

Tyskland:

Borussia Dortmund har brukt litt penger allerede, men glem ikke at de fikk inn litt for Pulisic som altså ble solgt til Chelsea i januarvinduet for 64 millioner euro– selv om overgangen først fullføres nå.

De har fått Julian Brandt for 22 millioner pund fra Bayer Leverkusen, «lillebror» Thorgan Hazard for 30 millioner fra Borussia Mönchengladbach og Nico Schulz fra Hoffenheim for cirka 20 millioner. Tre inn og én ut for cirka samme sum, altså.

Bayern München kjøpte i januar den franske verdensmesteren Benjamin Pavard fra Stuttgart for cirka 30 millioner, mens de i mars sikret seg Lucas Hernandez fra Atletico Madrid for 80 millioner euro, mens Bayer Leverkusen har hentet Kerem Demirbay fra Hoffenheim for cirka 30 millioner euro.

KLAR FOR CHELSEA: Dortmunds Christian Pulisic. Overgangen ble forhandlet frem i januar.

Italia:

Ingen virkelig store overganger her, selv om Juventus har hentet Aaron Ramsey fra Arsenal på fri transfer for lenge siden. Samtidig drar Stefano Sturaro fra Juventus til Genoa for 15 millioner euro og Alberto Cerri forlater Juventus for å dra til Cagliari.

England:

Chelsea kjøpte Christian Pulisic fra Borussia Dortmund for 64 millioner euro i januar, og han kommer nå i sommer. Ellers sikret Wolverhampton seg i april Raul Jimenez på permanent kontrakt, etter at han var på utlån fra Benfica før det.

SKREV UNDER FOR WOLVES: Wolverhampton leide først Raul Jimenez, men i april benyttet de seg av kjøpsopsjonen og kjøpte ham for cirka 30 millioner pund.

Helt tilbake i desember 2018 kjøpte Manchester City også den amerikanske keeperen Zack Steffen fra Columbus Crew, i en overgang som også fullføres i sommer. Da avtalen ble offentliggjort ble det klart at det var tidenes største overgang for Columbus – og den største overgangssummen for en MLS-klubb noensinne. Det er imidlertid forventet at han bare blir leid ut videre i karrieren sin som City-spiller.

Andre overganger: West Ham har signert Espanyol-keeper Roberto og Everton har hentet Huddersfield-keeper Jonas Lössl. Bournemouth har også kjøpt Bristol Citys U21-landslagsforsvarer Lloyd Kelly for 13 millioner pund.

Frankrike:

Det er foreløpig ikke noen større overganger i Frankrike.

Spania:

Atletico Madrid har sikret seg Porto-forsvarer Felipe for 20 millioner euro, etter at de solgte Lucas Hernandez til Bayern for 80 millioner i januar.

Barcelona har hentet Ajax-spiller Frenkie de Jong for 75 millioner euro  etter at de fikk i stand den avtalen i januar, og Emerson fra Brasil kommer også.

Real Madrid får også to nye spillere i sommer, fra tidligere gjennomførte overganger. Sommeren 2018 kjøpte de Rodrygo for 45 millioner euro fra Atletico Mineiro i Brasil, selv om han først kommer i sommer, og i mars kjøpte de Eder Militao fra Porto for 50 millioner euro.