Dette gikk gjennom hodet til Van Persie da han mottok «guard of honour» av Arsenal

Den tidligere storscoreren var alt annet enn komfortabel.

Seks dager før bortekampen mot Arsenal i 2013 hadde Robin van Persie scoret hat trick mot Aston Villa. Det sikret United sitt foreløpige siste ligagull. Nederlenderen som ble hentet fra nettopp Arsenal fikk dermed sammen med resten av United-laget «guard of honour» på Emirates.

– Det var litt flaut

I den siste episoden av UTD Podcast forteller 36-åringen hva som gikk gjennom hodet hans den dagen:

– Jeg likte det ikke. Noen av dem var vennene mine, og jeg tilbrakte åtte år der. Jeg var glad da det var over.

– Jeg kunne se i ansiktet deres at de ikke likte det, noe som jeg forstår.

SCORET PÅ STRAFFE: Kampen mot Arsenal endte 1-1.

Van Persie mener det er fin gest å gi til mesterne, men han kunne kunne gjerne vært foruten det akkurat denne dagen.

– Jeg synes det er fin gest å gi mesterne, men det føltes ikke rett for verken meg eller Arsenal. Det hele var litt flaut og jeg følte meg ikke komfortabel. 

– Fra mitt synspunkt hadde ikke dette trengt å skje. Jeg skjønner at det er en del av reglene, og vanligvis liker jeg det, men ikke denne dagen.

– Smertefullt

28. august 2011 er er en dag United-supportere ikke glemmer. Det gjør heller ikke Van Persie. Den daværende Arsenal-spilleren var med i kampen som endte 8-2 til United på Old Trafford. Nederlenderen beskriver den kampen som smertefull.

– Ouch! Herregud, det var smertefullt. 

– United spilte veldig bra, men hvert skudd gikk inn. Jeg bommet på et straffespark da kampen var jevnspilt. Jeg tenkte bare «å nei.»

IKONSIK BILDE: Manchester United 8-2 Arsenal.

Selv om resultatet lyver litt utifra hvordan kampbildet var er det selvfølgelig lov å være effektiv i fotball. Van Persie mener at det var akkurat det United var i den kampen.

– Etter det gikk hvert eneste skudd inn. Det var vondt. Vi var ikke i nærheten av United på det tidspunktet og tapte 8-2.

– Jeg scoret ett mål, noe som var bra for statistikken min, men det var en tøff dag på jobb. Etter kampen var alle skuffet.