Dette er vår nye fandokumentar

Om kort tid kan du se første episode av «100% United» – en fandokumentar om norske United-supportere.

I løpet av de neste månedene kan du følge seks United-supportere og deres hverdag mens Ole Gunnar Solskjær er manager for klubben de følger gjennom tykt og tynt.

De seks deltakerne er utstyrt med hvert sitt kamera og skal dokumentere alt fra fotballdiskusjonene ved frokostbordet til scenene som utspiller seg i TV-stua.

Dette er første gang Supporterklubben begir seg ut på en slik produksjon. Fandokumentaren vil være tilgjengelig eksklusivt på plattformen til united.no.

Nesten 100 personer ønsket å være med i «100% United». Dette er de seks som ble valgt ut.

Roger Cantona (37)

Bosted: Trondheim.

Sivil status: Pappa til to og singel.

Hvorfor meldte du deg på «100% United»?
Hørtes ut som et kult og spennende konsept, og flere familiemedlemmer og venner sa at det her må du melde deg på.

Hva gleder du deg mest til?
Å se hvordan de andre som er med har det i sitt United-liv.

Er det noe du gruer deg litt til?
Nope!

Hva slags United-supporter er du?
Jeg ble født United-fan og legger opp hverdagen min etter United.

Hvor var du da Solskjær fikk jobben?
Da var jeg på jobb. En fantastisk dag.

Hva er ditt beste United-minne?
Jeg har utrolig mange gode minner, men det å få møte kongen sjøl er det beste. Og første gang jeg så Old Trafford og skjønte at nå var jeg hjemme.

Hva må Solskjær gjøre for å få jobben i sommer?
Solskjær trenger bare å være Solskjær. Jeg har ventet på at tiden endelig var inne etter at Sir Alex ga seg. Han har gått den beste skolen, og nå er han kommet hjem, så da er det bare å nyte fremtiden.

Vanja Rolandsgården (18)

Bosted: Valdres.

Sivil status: Singel.

Hvorfor meldte du deg på «100% United»?
Jeg synes det virket som en fint opplegg. Manchester United er klubben i mitt hjerte, og siden store deler av dagen min består av fotball så tenkte jeg vel bare – hvorfor ikke? Jeg tenkte aldri at jeg kom til å bli plukka ut. Så ble litt overrasket.

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg mest til å se United videre i sesongen. Jeg koser med å se United spille. Det er høydepunktene i uka.

Er det noe du gruer deg litt til?
Jeg gruer meg litt til å snakke til kamera, men det blir man vel vant til med tiden. 

Hva slags United-supporter er du?
Jeg er en United-supporter som elsker klubben, og jeg koser meg når jeg ser United spille. Men er også den supporten som blir skuffa og fortvilet i noen dager om kampen ikke går som jeg vil. Men hvis kampene går bra er humøret på topp. Jeg kan stå opp midt på natta for å se på kamp og støtter laget både i medgang og motgang. 

Hvor var du da Solskjær fikk jobben?
Jeg var i garderoben etter fotballtrening. Det som var litt morsomt var da Mourinho fikk sparken, sa en venn av meg at Solskjær kommer til å bli ny manager. Og dette var før de ryktene i det hele tatt kom!

Hva er ditt beste United-minne?
Første gang jeg var i Manchester og så kamp. Da jeg gikk opp trappa inn til stadion og så utover Old Trafford – det kribla i magen. Det jeg hadde sett på TV skulle jeg nå se live. Den stemningen og atmosfæren på stadion er noe av det beste man kan være med på. Spesielt når det ble scoring. Fansen hoppet, sang og ga hverandre klemmer. Jeg så kamp mot Hull, så det var ikke en toppkamp. Men det er mitt beste minne, siden jeg ikke hadde opplevd noe lignede før. 

Hva må Solskjær gjøre for å få jobben i sommer?
Solskjær har allerede fått til mye og satt rekorder. Han har fått gløden tilbake i klubben, han vinner kamper, og han har fått smilet og motivasjon tilbake til spillerne. Naturligvis er det både oppturer og nedturer i løpet av en sesong. Men fortsetter United å vinne, og så lenge det er bra kjemi mellom Solskjær og spillerene – så må det være bra. Jeg tenker at det ikke er noe poeng i å endre på noe som allerede fungerer bra.

Tim Iversen (39)

Bosted: Skjetten, rett ved Lillestrøm.

Sivil status: Forlovet med Lena Marie.

Hvorfor meldte du deg på «100% United»?
Jeg elsker Manchester United, jeg trives med å dele mine erfaringer som supporter, og jeg setter veldig pris på det når andre gjør den samme. Å gjøre hverandre kjent med for eksempel byen Manchester og ting rundt laget synes jeg er en selvfølge.

Hva gleder du deg mest til?
Alt! Hele prosjektet blir dødskult.

Er det noe du gruer deg litt til?
Ingen verdens ting

Hva slags United-supporter er du?
Jeg har definert meg selv som en selverklært ildsjel. Jeg blir med klubben til helvete om jeg må fordi klubben og byen betyr alt for meg. Når jeg er i Manchester så føler jeg meg som en lokal «mancunian», men så heldig er jeg dessverre ikke.

Hvor var du da Solskjær fikk jobben?
Hvor jeg eksakt var husker jeg ikke. Fokuset var oppdateringer fra united.no hvert minutt etter at José fikk sparken.

Hva er ditt beste United-minne?
Hjemme foran TV’en så er det Champions League-finalen i ’99 og 4-3 seieren mot City da Owen putta på overtid. De kampene tømte meg fysisk og mentalt. Når det gjelder live så vil jeg ta frem ligacupfinalen på Wembley mot Southampton, da United vant 3-2 i 2017. Ellers så har jeg vært mange ganger på Old Trafford, og det er et minne for livet uansett hvordan kampene går.

Hva må Solskjær gjøre for å få jobben i sommer?
Da han ble ansatt, sa jeg at han må overprestere for å få jobben. Så langt har han levert mer enn jeg kunne drømme om som manager. Han både kjenner og skjønner klubben så #Solskjær4manager uten tvil. Jeg tror United vinner Champions League og tar tredjeplassen i Premier League. Da er det helt opplagt hva som skjer.

Jørgen Braaten (22)

Bosted: Porsgrunn.

Sivil status: Samboer.

Hvorfor meldte du deg på «100% United»?
Jeg bruker allerede mesteparten av min fritid på United, og har bare blitt mer og mer fotballgal med årene. Jeg har tullet mye med at å jobbe med fotball må være drømmen, og her får jeg jo hvert fall en liten smakebit på hvordan det livet kunne ha vært. Samtidig så skal jeg flytte inn i ny leilighet i mars, med samboeren, hvor jeg skal innrede mitt eget kontor/United-rom!

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg masse til å utforme United-rommet, og å kunne se hvordan serien utformer seg. Og selvfølgelig gleder jeg meg masse til å besøke Old Trafford, hvor min eneste tur så langt resulterte i 0-1 hjemme mot Sunderland, med Giggs som manager. 

Er det noe du gruer deg litt til?
Ikke foreløpig, nå er jeg egentlig bare gira på å komme igang!

Hva slags United-supporter er du?
En høylytt, følelsesfull supporter. Jeg har dessverre ikke mange «hardcore» fans i vennegjengen min, så det blir mye diskusjoner på nett. Ellers følger jeg de fleste YouTube-kanalene og podkastene som omhandler United, samtidig som at united.no er nettstedet jeg besøker oftest.

Hvor var du da Solskjær fikk jobben?
Da var jeg på jobb, og slet med å ta nyheten innover meg, ettersom det meste av de pålitelige ryktene kom mens jeg var på jobb!

Hva er ditt beste United-minne?
Det må nesten være Wayne Rooney sitt brassespark mot Manchester City, i februar 2011, da en god venn av meg hadde 14-årsbursdagen sin og vi gutta satt skrekkfilmen på pause for å få med oss kampen. For et mål! For en sinnssyk kamp det var! Ellers så husker jeg godt da United vant både Premier League og Champions League i 2007/08, da vi vant finalen mot Chelsea på straffer. Men ettersom jeg den gang var så ung, så forstod jeg ikke hvor stort det var.

Hva må Solskjær gjøre for å få jobben i sommer?
Personlig så mener jeg at om Solskjær får spillerne og fansen på sin side, så må det jo være bedre å bare få inn, og jobbe på, den sportslige siden i klubben! Jeg mener at han allerede har bevist at han kan takle spillergruppa, fansen og pressen, om han ikke er faglig klok nok, så burde det være mulig å gjøre opp for det med verdensstjerner i støtteapparatet.

Henrik Fossedal (24)

Bosted: Laksevåg, Bergen.

Sivil status: Samboer.

Hvorfor meldte du deg på «100% United»?
Jeg meldte meg først og fremst på fordi jeg er en veldig engasjert supporter, og forhåpentligvis så synes folk at det er underholdene å følge meg. Videre synes jeg det virker som et veldig interessant og gøy konsept, og jeg er veldig takknemlig for at jeg får være med.

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg aller mest til å følge United i denne meget spennende sesonginnspurten. Ellers må jeg også trekke frem United-turen som et klart høydepunkt. Det å få oppleve Old Trafford er alltid en nydelig opplevelse. 

Er det noe du gruer deg litt til?
Det er ikke noe jeg gruer meg til, men jeg er veldig spent på reaksjonene fra folk som følger serien. Forhåpentligvis kan både jeg og de andre engasjere andre United-supportere. 

Hva slags United-supporter er du?
Jeg vil si jeg er en forholdsvis vanlig supporter, med veldig stort engasjement. Jeg ser alltid frem til nye kamper og elsker underholdende toppkamper og nervene disse medfører. Jeg elsker å snakke om og diskutere ting som skjer i og rundt klubben. Hater selvfølgelig når United taper, og dette kan fort ødelegge resten av dagen. Jeg har også en lei tendens til å bli fryktelig usaklig når United gjør det dårlig, på grensen til bitter.

Hvor var du da Solskjær fikk jobben?
Jeg hadde selvsagt hørt ryktene og fulgte nøye med i dagene før selve ansettelsen. Akkurat da nyheten «breaket» var jeg ute på tur med hunden min i Laksevågs gater. 

Hva er ditt beste United-minne?
Mitt beste United-minne må være min første kamp på Old Trafford i 2007 mot Blackburn. I den kampen fikk jeg også oppleve at Solskjær scoret sitt siste mål for United, noe som selvfølgelig var veldig stort for en ung supporter. 

Hva må Solskjær gjøre for å få jobben i sommer?
Hvis jeg skal være helt ærlig så tror jeg ikke Solskjær får jobben. Jeg tror United kommer til å gå «all in» for Pochettino. Om ikke det lykkes tror jeg muligens de kommer til å se til Tyskland, men jeg håper selvsagt at Solskjær lykkes så bra at United ikke har noe annet valg enn å ansette han permanent. Et trofé under Solskjær hadde vært magisk!

Kristin Sleteng (41)

Bosted: På Tverlandet, i Bodø kommune.

Sivil status: Singel og mamma til to gutter.

Hvorfor meldte du deg på «100% United»?
For å vise at det finnes et mangfold blant de som er glad i klubben.

Hva gleder du deg mest til?
Å reise til Manchester og Old Trafford for første gang!

Er det noe du gruer deg litt til?
Å reise til Manchester og Old Trafford for første gang…

Hva slags United-supporter er du?
En positiv og trofast hissigpropp-supporter.

Hvor var du da Solskjær fikk jobben?
I klasserommet med elevene mine.

Hva er ditt beste United-minne?
The Double i 1996.

Hva må Solskjær gjøre for å få jobben i sommer?
«Practice what you preach». Han sier mange av de rette tingene, og nå må han vise seg handlekraftig og at det varer over tid. At han kan skape stabilitet, og holde energien og selvtilliten i laget oppe.