Dette er Uniteds beste angrep

Trodde du Yorke, Cole og resten av 99-gutta var best? Da må du tro om igjen!

Eric Cantona, Wayne Rooney, Ole Gunnar Solskjær, Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo, Teddy Sheringham, Andy Cole, Dimitar Berbatov, Robin van Persie, Dwight Yorke…

Vi kunne fortsatt i en evighet. Det er litt av noen angripere United har hatt opp gjennom.

Mye av suksessen i trippelsesongen i 1998/99 ble tilskrevet Fergusons fire superspisser. Dersom ikke Cole og Yorke klarte å score i løpet av den første timen satt skotten bare inn Solskjær og Sheringham, og vips, så vant United med et par mål.

United.no har sett på tallene bak angrepskonstellasjonene United har hatt fra 1992 til 2014, og overraskende nok er det ikke 99-gjengen som kommer øverst på pallen.

1. Cristiano Ronaldo, Rooney, Saha og Tevez

Manchester United v Inter Milan

Sesong: 2007/08
Målsnitt: 0,52 mål per kamp
Antall mål: 84 mål

I august 2007 sa Ole Gunnar Solskjær at nok var nok. Og heldigvis stod verdige erstattere i kø på Old Trafford. United hadde to av verdens beste angrepsspillere i Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney, mens Carlos Tevez og Louis Saha også skulle vise seg å bli verdifulle i løpet av 2007/08-sesongen.

2007/08

Ronaldo 48 kamper, 42 mål

Tevez 48, kamper, 19 mål

Rooney 42, kamper, 18 mål

Saha 24 kamper, 5 mål

Målsnittet trekkes naturligvis opp av en helt rå portugiser. 42 mål på 48 kamper la grunnlaget for en svært vellykket sesong i Manchester hvor det ble både ligagull og Champions League-trofé i Moskva. Derfor er det kanskje heller ikke så rart at dette er kvartetten som også har scoret flest mål av alle med deres 84 mål, en prestasjon som er åtte mål bedre enn 99-gjengen.

Fjerner vi Saha fra regnestykket, som kun fikk seks kamper fra start, kommer den gjenværende trioen enda bedre ut. Da med et målsnitt på 0,57 mål per kamp.

2. Berbatov, Rooney, Hernandez og Welbeck

Sesong: 2011/12 Blackburn Rovers v Manchester United - Premier League
Målsnitt: 0,49 mål per kamp
Antall mål: 67 mål

En fin statistikk å vise til for Dimitar Berbatov og Danny Welbeck som begge har blitt kritisert i løpet av deres tid i United. Michael Owen var også i klubben denne sesongen, men fikk kun tre kamper fra start.

Nok en gang er det en spiller som trekker snittet betraktelig opp. En av Rooneys beste sesonger endte med 34 scoringer. I tillegg var Berbatov og Javier Hernandez særdeles effektive når de fikk spilletid, mens Welbeck imponerte i sin første sesong på førstelaget etter utlånet i Sunderland.

Ellers en ganske sørgelig sesong hvor City vant ligagullet på overtid og Basel slo United ut av Champions League i gruppespillet.

3. Yorke, Cole, Solskjær og Sheringham

Sesong: 1998/99 Andy Cole and Dwight Yorke
Målsnitt: 0,47 mål per kamp
Antall mål: 76 mål

Marginalt bedre enn Rooney, Berbatov og Owen i 2009/10. Nesten tre spillere med 20 mål hver med Yorke (29), Cole (24) og Solskjær (18). Kvartettens soleklart beste sesong, men dessverre trekker Teddy Sheringham snittet kraftig ned med sine fem mål.

Vi trenger vel ikke å nevne hvordan sesongen gikk?

Ikke les dette!

Sesong: 2014/15
Målsnitt: 0,28 mål per kamp
Antall mål: 10 mål

Sammen ligger Rooney, Falcao, Robin van Persie og James Wilson an til å bli det dårligste angrepet United har hatt på 25 år. Mer orker vi ikke å skrive om det.

Jukser vi litt og erstatter Wilson som kun har startet én kamp med Ángel Di María eller Juan Mata som kan forsvares som angrepsspillere blir snittet noe bedre, men fortsatt må dagens United-spisser levere et mye bedre målsnitt for ikke å bli historiens svakeste angrep.

NB! Hvem som har utgjort Uniteds angrepsrekke i hver sesong er basert på skjønn. Spillere som Danny Welbeck og Brian McClair har for eksempel også spilt i andre posisjoner.