Dette er situasjonen rundt våre «tre amigos»

Lønnskrav og kontraktslengde; det er ingen selvfølge at disse tre spillerne er på Old Trafford også neste sesong.

Fredag våknet vi til de smått oppsiktsvekkende nyhetene om at Ander Herrera og PSG var i samtaler om en overgang i sommer.

Herrera har vært en av spillerne som for alvor har kommet til sin rett under Ole Gunnar Solskjær, og har vært en konstant katalysator på Uniteds midtbane de siste månedene.

Siden da har det kommet flere meldinger om Herreras situasjon, såvel som to av hans spanske lagkamerater i United-garderoben. 

– Herrera ønsker å bli i United

James Ducker i The Telegraph regnes som en av de bedre på United-relaterte ting, og journalisten kom med følgende meldinger fredag kveld:

– Ander Herrera ønsker å bli værende i Manchester United, tross en uenighet om vilkårne i hans nye kontrakt. Samtaler om denne kontrakten har pågått siden forrige sommer, men så langt har ikke klubben vært villig til å møte (det heftige) lønnskravet til spilleren.

Ducker skriver også at PSG lurer i bakgrunnen, og at de franske gigantene anser Herrera som et utmerket billig alternativ i sommer. Journalisten understreker også at Herrera selv ser sin langsiktige fremtid på Old Trafford, og at han håper at en gjennombrudd i forhandlingene kan skje.

Ønsker lønn i Sánchez-sjiktet

Alexis Sánchez dras også inn i det hele. Chilenerens superlønn er selvfølgelig noe lagkameratene hans er klar over, og flere spillere skal ha blitt påvirket av dette.

David De Gea har til gode å undertegne sin nye kontrakt, og Juan Mata har også til gode å sette penn til papir på klubbens forslag. I Matas tilfelle skal det også dreie seg om at han ønsker seg en lengre kontrakt enn det United har tilbudt – som skal være på ett år.

The Mirrors David McDonnell skriver at Sánchez’ astronomiske lønn har inspirert flere, og at Herrera og De Gea ønsker seg en lønn som matcher de som tjener best i klubben.

Matas lønnskrav skal være noe mindre, men stadig mer enn hva klubben ønsker å betale.

McDonnell skriver at United ønsker å signere en eller to klare forsterkninger på midtbanen i sommer, og at lønnskravene til spillerne ikke reflekterer deres posisjon i garderoben.

SMIL, DU HAR GJORT EN GOD DEAL: Alexis Sánchez tjener gode penger i United, som punget ut for å holde blant andre Manchester City på avstand.

Det gjentas også i denne saken at PSG er interessert i Herreras tjenester, og at Real Madrid stadig ønsker seg David de Gea som sin førstekeeper.

Juan Mata skal ha interessenter både i Premier League og fra andre land i Europa. 

Tidligere denne fredagen snakket vi med TV2s kommentator Espen Ween om Herrera-ryktene, og han var tydelig på at det vil koste dyrt å la baskeren forlate Old Trafford vederlagsfritt i sommer.

– Nesten tjenesteforsømmelse

Espen Ween mener det er et stort tap for Ole Gunnar Solskjær dersom Herrera forsvinner i sommer.

– Det er veldig, veldig rart hvis de slipper han. Det gir ikke mening. Det er nesten tjenesteforsømmelse hvis de mister Herrera. Han har vært god hele veien og fremstår som en bra fyr utad. Han gjør sitt beste uansett, sier Espen Ween til united.no.

– Problemet hvis de slipper Herrera er at de må ut 400-500 millioner for en erstatter.

LES RESTEN AV SAKEN HER. 

SKJØNNER LITE: Espen Ween ser ingen grunn til at klubben skal la Ander Herrera forlate i sommer.