Dette er Patrick «Paddy» McNair

Den nordirske U21-spilleren gikk fra å spille midtbane på U18-laget til å vikariere i midtforsvaret i Manchester Uniteds førstelag to år senere.

Paddy McNair var på benken som møtte Milton Keynes Dons i ligacupen for en måned siden – men før det, var det mange som ikke hadde hørt om Jonny Evans’ 19 år gamle landsmann.

Han kom imidlertid ikke inn i løpet av 0-4-tapet, men etter massive skadeproblemer (samt suspensjon på Tyler Blackett) måtte Louis van Gaal se ned til reservelaget for å finne en stoppermakker til Marcos Rojo.

McNair gjorde sine saker svært bra mot Sam Allardyces West Ham, og var spesielt ved én anledning avgjørende for at United stakk av med alle tre poengene – og ikke ett – da han gjorde dette:

Men hvem er denne unggutten?

McNair begynte for Ballyclare Colts da han var ti år gammel og var der i fire sesonger – hvorav noen av dem som kaptein.

Han ble oppdaget av Manchester United-speidere så langt tilbake som i 2007, og midtstopperen reiste regelmessig over til Manchester for å trene med ungdomslagene.

I 2011 fikk klubben imidletid tak i signeringen til nordiren, og U18-trener Paul McGuinness omskolerte midtbanespilleren til å spille midtstopper. Og det lykkes han med.

FALCAO & MCNAIR: Trener med de store gutta.
FALCAO & MCNAIR: Trener med de store gutta.

Etter oppholdet i Ballyclare Colts gikk han direkte til Manchester United og begynte på Ashton-on-Mersey-skolen, og fikk omsider fast plass på Paul McGuinness’ U18-lag.

Han har – som sagt – ikke alltid vært forsvarsspiller, og i sine yngre dager pleide han faktisk å spille i 10’er-rollen og av og til som kant. I tillegg til at U18-laget slet med en forsvarskrise var konkurransen på midtbanen stor, og følgelig flyttet McGuinness 19-åringen ned i forsvaret.

Og det var ikke før 2013/2014-sesongen at McNair ble flyttet opp til Warren Joyces U21-laget.

Hadde det ikke vært for McNair, hadde kanskje ikke Warren Joyce og U21-gutta tatt seg helt til finalen i U21 Premier League-sluttspillet heller.

Etter å lenge ha ligget under 2-1 mot Reading, utlignet James Weir i det 80. minutt, før McNair avgjorde kampen i det 93. spilleminutt og sendte United videre til semifinalen mot Liverpool.

Nå er han fast inventar på U21-laget, og sendte samtidig lørdag en svært fin søknad om førstelagsspill til Louis van Gaal da han imponerte stort mot West Ham.

PS: 9. september i år fikk han sin U21-debut for Nord-Irland da laget hans tapte 1-4 mot Serbia.