Dette er de tøffeste motstanderne i Europa League

Her er lagene som må slås hvis United skal ta en ny Europa League-tittel i mai 2020.

27. mai 2020 spilles Europa League-finalen i polske Gdansk, i turneringen som blir et naturlig mål for Ole Gunnar Solskjærs menn kommende sesong.

United går rett inn i gruppespillet.

Nå er de fleste mulige motstanderne i gruppespillet også klare, eller for å si det på en annen måte: De fleste av de beste motstanderne er nå klare.

I utgangspunktet ser det ut til å kunne bli et overkommelig felt – hvis United får orden på egen stall og eget spill.

Spanske Sevilla, Wolverhampton og kanskje Arsenal fra England samt Roma, AC Milan eller Inter fra Italia skal alle inn i gruppespillet i Europa League.

I knockout-spillet blir det imidlertid tøffere. Da kommer nemlig også 3. plassene fra gruppespillet i Champions League med, og noen av disse alternativene kan selvsagt også skape trøbbel.

Fra England:

Wolverhampton må gjennom en lang kvalifisering, mens Arsenal kan bli det andre laget. Legg imidlertid merke til at om Arsenal slår Chelsea i denne sesongens Europa League-finale så blir det kun Wolverhampton og United som representerer England i neste sesongs Europa League.

UNAI EMERY: Arsenal-manageren håper nok å slippe Europa League neste sesong, men i så fall må Chelsea slås i Europa League-finalen.

Fra Spania:

Storkanonene kom seg til Champions League, så Sevilla, Getafe og Espanyol ble Spanias Europa League-lag neste sesong.

Fra Tyskland:

Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt og Wolfsburg blir de tyske lagene.

Fra Frankrike:

Rennes, St. Etienne, som United slo på veien mot forrige Europa League-tittel, og Strasbourg er Frankrikes representanter.

Fra Italia:

Cupvinner Lazio er klare, men med én seriekamp igjen å spille i Italia så er det fortsatt usikkert om det blir Inter, Milan eller Roma som ender i Europa League. Inter på 4. plass har 66 poeng, Milan 65 og Roma 63 poeng – og det er 5. plassen som ender i Europa League.

Skandinaviske deltakere:

Midtjylland er klare fra Danmark, mens IFK Norrköping og Malmö er lagene som er klare fra Sverige. Brann, Haugesund og Ole Gunnar Solskjærs tidligere klubb Molde er norske representanter.

Andre navn med en viss schwung:

Steven Gerrerards Rangers er med. Det samme er portugisiske Sporting Lisboa.

I EUROPA LEAGUE: Steven Gerrards Rangers.

Feyenoord er med fra Nederland og Mechelen og Standard Liege er med fra Belgia. Tsjekkiske Sparta Praha klinger vel fortsatt også, og vi bør vel da også nevne AZ fra Nederland og Vitoria fra Portugal. De to Moskva-lagene, Spartak og CSKA, er også garantert med, og det samme gjelder tyrkiske Besiktas og Trabzonspor.

Glem ikke Champions League:

Først så sendes noen av de beste lagene som blir slått ut av Champions League-kvalifiseringen til Europa League.

Så spisser det seg enda mer til etter gruppespillet i Champions League. 3. plassene fra gruppespillet i Champions League fortsetter nemlig i Europa League.

Det meste er selvsagt fortsatt uavklart her, men ser man på lag som på papiret ligger an til å bli tredjeseedet i gruppespillet – og sånn sett er «favoritter» til en 3. plass også i gruppespillet – så er det lag som Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Valencia, Benfica, Shakhtar Donetsk, kanskje Lokomotiv Moskva, samt Atalanta fra Italia.