Dette er aldersrekorden Solskjær må slå

To helger på rad har Ole Gunnar Solskjær stilt det yngste laget hittil i Premier League-sesongen. For å sette ny klubbrekord må han slå José Mourinho og Sir Matt Busby.

At Mourinho har klubbens Premier League-rekord er overraskende, all den tid portugiseren har et rykte på seg for å foretrekke rutinerte spillere i sine lag. Som United-manager hentet han blant andre Zlatan Ibrahimovic som 35-åring og Nemanja Matic og Alexis Sánchez som 29-åringer.

Derfor er det nok litt tilfeldig at det er portugiseren som har den stolte rekorden.

Under litt spesielle omstendigheter stilte Mourinho et United-lag med en gjennomsnittsalder på 22 år og 284 dager i sesongavslutningen mot Crystal Palace i 2017.

Josh Harrop (21) scoret sitt første og eneste United-mål, men i dag huskes kampen best for det symbolske byttet da Angel Gomes (16) kom inn for Wayne Rooney (31) og dermed ble klubbens yngste spiller i Premier League.

YNGST: Dette Mourinho-laget er det yngste United har stilt i Premier League.

Det er altså det yngste United-laget i Premier League-historien, men går vi enda lenger tilbake er det sannsynligvis flere tilfeller av lagoppstillinger med enda lavere gjennomsnittsalder.

Steinar Madsen har hatt en sentral rolle i united.no-redaksjonen og er som en ekspert på United-historien å regne. Han forteller at Busby Babes i mesterskapssesongen 1955/56 hadde en gjennomsnittsalder på 21,7 år i flere kamper.

Det kan også være at Manchester United har stilt yngre lag enn det Mourinho brukte i Premier League i 2017 i andre turneringer.

Til sammenligning lå laget til Solskjær mot Wolverhampton på 24 år og 173 dager. Dermed må det enda flere unggutter inn på laget, dersom nordmannen skal slå Mourinho og Busby.

NEST YNGST: Dette United-laget er det nest yngste i Premier League.

Med talenter som Mason Greenwood (17), James Garner (18) og Angel Gomes (18) i førstelagsskorpen bør det uansett være en mulighet for ny klubbrekord – i alle fall i Premier League-sammenheng – i løpet av sesongen.

Ifølge nettstedet Transfermarkt er 2017-laget til Mourinho det tredje yngste laget i Premier League. Rekorden har Steve McClaren, som stilte et Middlesbrough-lag med en gjennomsnittsalder på drøye 20 år mot Fulham i 2006. Arsene Wenger er nummer to med et sitt Arsenal-lag mot Portsmouth i 2009.