Ronaldo: «Det var straffespark!»

Selv om United til slutt endte opp som vinnere, var det spesielt én dommeravgjørelse Cristiano Ronaldo var misfornøyd med. Heldigvis svarte han med å gjøre noe han ikke gjorde på Luzhniki Stadium i fjor.

67 minutter ut i søndagens ligacupfinale skapte Ronaldo en situasjon som fort kunne endt i straffespark og påfølgende scoring til United. Det ville ikke dommer Chris Foy ha noe av, og fisket resolutt opp det gule kortet av lommen.

For andre helg på rad fikk den talentfulle portugiseren et kort som i beste fall var tvilsomt for filming. "Hvis man ser på reprisen, er det liten tvil om at deres spiller (Ledley King) sparket meg i foten. Det var tydelig kontakt, og ja – det var straffespark!", sier Uniteds atletiske kantspiller til Manchester Evening News. "Men selv om dommerens avgjørelse var feil, må man bare respektere den".

Svarte på best mulig måte

Likevel svarte forrige sesongs desidert beste spiller i Premier League på den best mulige måten sett med United-øyne. Først hamret han et skremmeskudd i Heurelho Gomes' venstre stolpe som et varsel til Tottenham-leiren om hva han hadde tenkt å foreta seg nesten en time senere. Deretter gjorde 24-åringen det han som eneste United-spiller ikke gjorde i Moskva i fjor.

Som de fleste husker skjøt han til høyre for Petr Cech i Champions League-finalen i fjor. Som de fleste også husker, gjorde han dette uten noen særlig grad av hell, da den store tsjekkeren gjettet riktig og reddet Ronaldos ikke altfor imponerende straffespark. "Vel", tenkte mannen med rød trøye og sjutall bakpå i gårsdagens straffesparkkonkurranse. "Tottenhams sisteskanse tror sikkert at jeg skyter i det samme hjørnet igjen, så jeg bytter". Deretter viste den faste straffeeksekutøren at han også kan score fra ellevemetersmerket i en "penalty shootout", og trillet ballen til venstre for Gomes i Tottenham-målet.