Det rant inn da Scholes ble hedret

Paul Scholes, Wayne Rooney, Anderson, Danny Welbeck og Mame Biram Diouf (2), sørget for 6-0-seier over New York Cosmos

Før kampen:

Paul Scholes blir annonsert over høyttaleranlegget, og entrer banen til øredøvende jubel sammen med sine tre barn. De to lagene står flankert på hver sin side av den 36 år gamle legenden.

Scholesy, flankert av David Gill, Eric Cantona, Sir Alex og Pelé

Gressmatten ser nydelig ut. Den ble lagt i sommer.

Legg forresten merke til at Rafael spiller på høyrebacken! Da var han likevel ikke så skadet som ryktene – og SAF(!) – ga uttrykk for.

1. Vi er igang.

2. Nani nære ved å gi United ledelsen.
3. Så er det Berbatovs tur. Spilles fri, litt skrått, skyter, men Friedel er ute med armene.
4. Scholes vinner en takling!

7. Scholes og Butt i tottene på hverandre! Butt kaster ballen på sin gamle kamerat. Artig episode som alle tar med et glis.

9. 1-0 ved Scholes! En kanon fra 20 meter klines inn i vinkelen! For en scoring!
«Fergie, sign him on, Fergie, Fergie, sign him on!» lyder det fra tribuene.

Stjernetreff!

Scoringen var som klippet direkte ut fra samlingen av Scholes-klassikere.

United er totalt overlegne, lar ballen gjøre arbeidet mens Cosmos-spillerne blirløpende imellom.

19. Ashley Young, i sin første hjemmekamp på Old Trafford, forsøker seg, men Friedel er nede og stopper det gode forsøket.

21. NYC på en sjelden visitt – Nicky Butt skrur ballen like over, men De Gea har kontroll.

25. Dommer Peter Walton dømmer frispark mot Berba like utenfor United-feltet. De Gea plukker enkelt.

26. Vidic feller Robbie Keane, som ber dommeren gi serberen gult kort! Men alt skjer med smil og latter – til og med fra Vidic!

28. Samarbeide mellom Nani og Young, som legges rett i bakken. Straffe!
Scholes nekter å ta det. Synes vel han har vært midtpunkt nok allerede. Overlater ansvaret til Rooney, som banker ballen i mål via tverrliggeren. 2-0.

35. Nydelig gjennomspill til Scholes fra Berba, men denne gang trenger Scholesy litt for lang tid og sjansen renner ut i sanden.

38. Det hagler med sjanser her nå. Scholes forsøker seg med en volley fra 16, like over.
39. Hvordan Berba ikke har funnet nettmaskene i de to siste minuttene, er ubegripelig. Nå setter han ballen over etter innlegg fra Rooney.

Pause: Meget underholdende førsteomgang på Old Trafford. Fortsetter under bildet.

2. omgang er igang, med en helt ny forsvarslinje. I tillegg har Anderson kommet inn for Giggs og Welbeck for Berbatov.

47. Welbeck stoppes i siste liten. Phil Jones fikser corner, og Rooney kaer ballen like utenfor.

48. Anderson forårsaker frispark og gir innbytter Pires en mulighet. Ballen seiler høyt over mål.

51. 3-0 ved Anderson! Nydelig «one-two» med Welbeck, og plasserer ballen i mål.

52. Oi – der burde Cosmos redusert. En av dem er oppe og h4 like utenfor.

55. Nani avslutter over og utenfor, etter kjapp kontring regissert av Young.

Den mexicanske bølgen ruller rundt Old Trafford.

59. 4-0 Welbeck! Et langt angrep ender med mislykket klarering i NYC-feltet. Welbeck nøler ikke og banker ballen inn i hjørnet.

61. Patrick Vieira har nettopp kommet innpå, og er nære ved redusering. Lindegaard parerer.

62.Tre nye United-bytter

64. Så er det klart for Gary Neville – for New York Cosmos!

66. Scholes får frispark – tar det selv! Bang – like utenfor.

67. Dobbeltmiss av Welbeck! Innlegg fra Macheda, Welbeck h4 rett på keeper som halvklarer, og setter deretter returen over fra fem meter.

69. 5-0 – Diouf! Nydelig ball fra Welbeck, og senegaleseren setter ballen enkelt i mål.

71. Macheda avvinkes feilaktig for offside. Ville vært helt alene med keeper.

73. En av Cosmos-innbytterne, Brian McBride, er frempå med et bra forsøk.

74. 6-0 – Diouf igjen. Ypperlig fremspill av Anderson. Diouf stormer skrått mot mål fra høyre og setter ballen i nettmaskene via keeper.

74. Så går han av – Paul Scholes forlater banen for aller siste gang. Applausen er øredøvende. Typisk nok haster han av, istedenfor å melke anledningen.

Og Scholes erstattes av fremtiden: Paul Pogba får muligheten det siste kvarteret.

80. Tom Cleverley med fin manøver i Cosmos-feltet. Avslutter med lavt skudd mot bortre hjørne, men innbytterkeeperen får slått til corner. Beklager forresten at vi har mistet oversikten over Cosmos-byttene.

82. United velter fremover, og Cleverley har nå lagt to glimrende innlegg på ett minutt. Macheda har vært millimetere fra å få hodet på dem begge.

85. Godt skuddforsøk av Cleverley. Han har vært livlig de minuttene han har vært utpå.

86. Anderson med kanon mot hjørnet. Keeper får såvidt slått til corner.

86. Cleverley frempå igjen, men ballen vil ikke inn.

Det er enveiskjøring her nå, men likevel vanskelig å trenge igjennom et overbefolket Cosmos-forsvar.

90. Slutt.

En meget underholdende kveld på Old Trafford, hvor Paul Scholes ble hyllet som den legenden han er. Selv takket han med kampen flotteste scoring – en kanon fra 20 meter etter ni minutters spill.
Scholesy viste ellers at han fortsatt har det både i beina og i hodet. Han strødde om seg med pasninger, og vant i tillegg noen taklinger!

Takk, Scholesy, for alle de fantastiske minnene du har gitt oss!

United: De Gea (Lindegaard, Rafael (Smalling, 46), Ferdinand (Jones, 46), Vidic (Evans, 46.), Evra (Fabio, 46), Diouf, 62.), Scholes (Pogba, 74.), Giggs (Anderson, 46), Young (Cleverley, 62.), Rooney (Macheda, 62.), Berbatov (Welbeck, 46.)

NY Cosmos: Friedel, Salgado, Reyering, Cannavaro, Bridge, Iraheta, N.Butt, Murphy, Robbie Keane, D.Yorke, Dimitrov