– Det blir endringer…

Én spiller er ute med skade, men ellers ser det skadefritt ut. Her kan du lese hva Sir Alex sa fredag.

United er tilbake i Manchester, og forbereder seg til mandagens FA-cupkamp hjemme mot Reading.

I den forbindelse hadde Sir Alex sin ukentlige pressekonferanse fredag formiddag.

Må rullere

– Det er ingen skader etter kampen mot Real, men det kommer til å bli en del endringer på laget som møter Reading, sa Sir Alex.

Det skulle bety at noen av de som ikke startet mot Real kommer til å starte, og de 11 var: Anders Lindegaard, Chris Smalling, Nemanja Vidic, Alexander Büttner, Antonio Valencia, Tom Cleverley, Anderson, Ashley Young, Nani, Ryan Giggs og Javier Hernandez

Manageren ville ikke si noe om hvem som kommer inn på førstelaget, men Paul Scholes er ikke aktuell. Veteranens kneskade er nemlig ikke leget, og han er ute av spill i ytterligere to uker.

Det er imidlertid bare én kamp i uka de neste ukene. United møter Reading mandag, QPR lørdagen etter og Norwich lørdagen deretter før returkampen mot Real Madrid tirsdag 5. mars.

– Det gjør det ikke akkurat lett å rullere på laget, men det er noe vi likevel må gjøre. Det største ansvaret ligger på meg i å ta ut det rette laget, sier han.

– Uansett så forventer jeg kvalitet og at vi avanserer fra de som spiller. Jeg tar imidlertid ingenting for gitt mot Reading. I FA-cupen har vi lært at vi må forvente det uventede…

Fredag kom det også frem at han synes det var vanskelig å fortelle Nani og Ashley Young at de ikke kom med mot Real, men de to er nok åpenbare kandidater til mandagens førsteellever.

Imponert sjef

Skotten skrøt også av Jonny Evans og Danny Welbeck.

– Jonny har utviklet seg fantastisk det siste året. Nå er han en midtstopper av topp klasse, og han har vært veldig stabil det siste året.

– Målet Danny scorer gjør ham heller ingenting vondt, men han mangler uansett ikke selvtillit. Han lar seg ikke prege av kampens betydning, og prestasjonen hans mot Real er en boost for akademiet vårt. Danny har jo vært hos oss siden han var ni år gammel.

– Se også på hvordan Nick Powell og Adnan Januzaj spilte for reservelaget mot Arsenal mandag. Da tenker man: Dette er spillere som definitivt kan bli førstelagsspillere i United.

Han gjentok at det er uhyre viktig å ha tålmodighet med de unge spillerne.

– Vi er alltid tålmodige. Vi er tålmodig med Tom Cleverley, og nå har han utviklet seg til å bli en viktig spiller i troppen vår. Hvis vi tror en spiller har nok kvalitet så er vi villig til å vente på det.

– Når det gjelder keepere så hjelper det også å få erfaring. Det er noen få keepere som er toppklasse allerede når de er 20, som Petr Cech og Gianluigi Buffon, men sånn er det ikke alltid. Peter Schmeichel kom ikke hit før han var 27, men ga oss så åtte fantastiske år. Normalt ser man ikke det beste av en keeper før de er midt i 20-årene, sa Sir Alex med de Gea i tankene.

United – Reading spilles altså på Old Trafford mandag 21.00 norsk tid.