– Det viktigste var å bygge ny selvtillit

AVISRUNDEN: Denne gang handler (selvsagt) det meste om tomålsscorer Jesse Lingard.

United var klart best og vant en komfortabel seier på Liberty Stadium tirsdag kveld. Likevel var det en mann som stakk seg frem, nemlig cupspesialisten Jesse Lingard. Med to strålende fulltreffere og ellers sterk innsats, sørget Warrington-gutten for å bli den avgjørende tungen på Carabo-oppgjørets fininnstilte vektskål.

Stakkars Victor Lindelöf derimot, må igjen finne seg i rollen som hoggestabbe.

Her er et utdrag av britiske avisers dom:

Manchester Evening News:

Samuel Luckhurst: Tre mann, Lingard, Darmian og Tuanzebe, påminnet Mourinho om hva som er deres beste posisjoner.
Jesse Lingard ble feilaktig benyttet som playmaker mot Huddersfield, men slo nå kraftig tilbake. Det kan heller ikke kalles en tilfeldighet, for her spilte han i posisjonen som passer ham aller best.

Høyrefotede Matteo Darmian har for det meste måttet spille venstreback under Mourinho, noe portugiseren har forklart med sitt ønske om å gi Antonio Valencia frie tøyler.
Mot Swansea var Darmian tilbake på motsatt side, som høyre vingback, hvor han, med sin vektede crosser til Lingard, beviste at han kan tilby et offensivt alternativ så sant han får spille der han er mest komfortabel.

Dette var Axel Tuanzebes første seniorkamp i hans foretrukne posisjon som midtstopper. Der viste han hvorfor han burde ha blitt vist mer tillit. Ved ett tilfelle reddet han Lindelöfs skinn, og ellers spilte han slik han har gjort for reservelaget — som en forsvarsspiller som gjør sin uerfarenhet til skamme. Tuanzebe har hatt en sømløs overgang til førstelagsfotball. Les mer her.

Spillerbørs v/Ciaran Kelly: Romero 6, Darmian 7, Lindelöf 5, Smalling 7, Tuanzebe 7, Blind 6, Herrera 7 (Matic 6), McTominay 6, Lingard 8, Martial 6 (Shaw -), Rashford 6 (Lukaku 6)

JESSE LINGARD kan juble etter å ha headet United opp i 2-0-ledelse over Swasnse på Liberty.

The Mirror:

Alex Smith har trukket ut fem «snakkiser» fra oppgjøret i Wales:

 1. Ingen bakrus etter Huddersfield
  Hele klubben led etter helgens sjokknederlag, og mot Swansea ønsket José Mourinho seg respons fra spillerne sine. At han ikke stolte helt på de elleve han sendte utpå, fremgikk av benken som han fylte opp med spillere som Lukaku, Matic og Mata. Men han trengte ikke noen av dem, for Lingard ordnet opp.
 2. Victor Lindelöf har behov for en klem
  Etter hans personlige mareritt mot Huddersfield, måtte svensken vinne over fansen for å roe seg ned. Det startet ikke så bra da en ball kom seilende over ham, men han spilte seg opp. Likevel er det langt frem til en fast førstelagsplass.
 3. Jesse Lingard elsker cupen
  Fans og managere bryr seg kanskje mindre om cupturneringer, men Lingard elsker dem. Han satte sin første scoring på nydelig vis, og ved den andre headet han nesten hull i ballen. Han har nå tre mål på sine tre siste opptredener i denne turneringen, og åtte av hans ni siste mål har kommet i cupturneringer. Dette var første gang siden utlånsdebuten for Birmingham at han scoret mer enn ett mål i samme kamp.
 4. Scott McTominay er majestetisk
  Tidligere akademielev McTominay er høyt verdsatt på Carrington, og nå vet vi alle hvorfor. 20-åringen oser av klasse og selvtillit, og det i langt større grad enn noen kan forvente av en på hans alder.
 5. Swansea konsentrerer seg om ligaen
  Det var ingenting som tydet på at Swansea brydde seg om denne kampen. Paul Clement roterte på troppen sin, og spillerne så ut til å tenke på helgens oppgjør mot Arsenal. For dem var det perfekt å bare tape 0-2. For 2013-vinnerne var det likevel en stakkarslig måte å ryke ut på.

Spillerbørs: Romero 7, Lindelöf 6, Smalling 6, Tuanzebe 7, Darmian 6, Blind 7, Herrera 7, McTominay 6, Lingard 8, Martial 7, Rashford 7

Daily Mail:

Joe Bernstein: Åtte av spillerne som var med på det ydmykende nederlaget mot Huddersfield, ble «invitert» av José Mourinho til å forsøke lykken igjen, nå i den langt mindre glamorøse Carabao Cup i regnfylte Wales.
Det føltes imidlertid ikke som noen straff, men heller en fin måte å kvitte seg med demonene på. Det gjaldt ikke minst  Jesse Lingard, som slo tilbake med stil og scoret to mål for første gang i sin United-karriere.

Med tanke på at han er litt av en cupspesialist, kom det som alt annet enn en overraskelse da han etter 21 minutter timet sitt løp perfekt og prikket inn 1-0 etter Rashfords flikk. Senere sendte han en fenomenal heading forbi keeper — etter eget utsagn hans «første heading på lange tider».

Viktigere enn alt annet var det likevel å få gjenoppbygget selvtilliten før lørdagens kamp mot Tottenham på Old Trafford.

Spillerbørs: Romero 6.5, Lindelöf 6.5, Smalling 6, Tuanzebe 7, Darmian 6.5, McTominay 6, Herrera 7.5 (Matic 6), Lingard 8, Blind 6.5, Rashford 7 (Lukaku 6), Martial 6.5 (Shaw -)

The Sun:

Mark Irwin: Til å være en som mener at Ligacupen bør skrinlegges for godt, satser José Mourinho enormt mye på å vinne den jæv.. turneringen. Fotballens store troféjeger har allerede vunnet den fire ganger, og ingen vedder imot at han vil klare det for femte gang denne sesongen.

Jose Mourinho's men deliver dominant performance at the Liberty to bounce back from Huddersfield horror show.

Selv om dette ikke kom opp mot det frittscorende laget som gledet United-fansen så mye i sesongens to første måneder, var det i det minste et steg i riktig retning.

Mourinho gjorde syv endringer fra laget han beskyldte for å vise dårlige holdninger på The John Smith’s Stadium i helgen. Dessverre for Uniteds reisende supportere, var ikke Victor Lindelöf en av endringene.

The Sun lar VICTOR LINDELOF få så ørene flagrer.

Hver eneste gang ballen nærmer seg, er den nervøse, svenske landslagsspilleren en ulykke som bare venter på å skje. Man kan bare håpe på at José Mourinho har tatt vare på kvitteringen etter utlegget til Benfica, pålydende £30 millioner.

Om Lindelöf hadde håpet å slå tilbake etter skrekkforestillingen mot Huddersfield, ble dette en ny skuffelse. Heldigvis for Mourinhos del, var det denne gang ingen andre av spillerne hans som viste tegn til svikt.