– Det var ikke min hensikt

Paul Pogba åpner opp om det røde kortet som holder ham utenfor søndagens Manchester-derby.

Uniteds innflytelsesrike franskmann er frustrert over hendelsen på Emirates, men er likevel overbevist om at et Pogba-fritt United er i stand til å påføre naboene sesongens første nederlag.

– Jeg har full tillit til laget, sier han til The Mirror, og lover at han, selv uten sin tilstedeværelse på banen, vil være på plass for å gi sine lagkamerater «positiv energi».

– Det blir et stort derby; United mot City har bestandig vært et stort derby. Og det blir en enorm atmosfære i en kamp vi ikke bare ønsker å vinne, men også trenger å vinne. Samtidig trenger også City å vinne, for de vet at vi henger på dem.

For, selv om avstanden opp i øyeblikket er stor, har Pogba så avgjort ikke gitt opp tanken på å innhente Pep Guardiolas høytflygende blå menn.

– Vi ligger riktignok fortsatt åtte poeng bak dem, og med en sånn avstand kan vi ikke vinne ligaen. Men, om jeg ikke hadde troen (på at City kan tas igjen), ville jeg ha sluttet å spille fotball.

– Et uhell, sier PAUL POGBA etter stemplingen på Arsenals Hector Bellerin.

– Ingen intensjon

– Dessverre får jeg ikke selv anledning til å spille kampen, men det er skjebnen. Jeg sier «skjebnen» fordi jeg ikke kan gå tilbake til fortiden. Alt vi kan gjøre er å tenke fremover — på nåtiden, selvfølgelig, og så på fremtiden, sier Pogba, og legger til at han ikke fikk anledning til å prate med Hector Bellerin etter lørdagens hendelse, som altså førte til at dommer Andre Marriner fisket frem det røde kortet.

– Dessverre, for meg, trodde jeg at han ville stikke beina inn. Det ville satt meg i en ugunstig posisjon, så derfor fortsatte jeg. Det ser veldig stygt ut, uten at det var meningen. Men avgjørelsen ble tatt, dommeren viste rødt, og sånn er fotballen.

Følgen av det røde kortet er altså at Pogba må stå over tre kamper, mot City, Bournemouth og West Bromwich.

Aller helst skulle han selvsagt ha unngått å miste City-kampen i det minste; men, siden situasjonen først er som den er, vil 24-åringen forsøke å bidra på andre måter:

– Jeg vil prøve å hjelpe til mentalt, være tilstede for å løfte laget. Forhåpentligvis fører det til at vi vinner kampen.