– Det ligger an til at Solskjær leder United mot Watford

Hvor trygt sitter Ole Gunnar Solskjær? Her er en oppsummering av hva noen av de britiske journalistene skriver om dette.

Etter det pinlige nederlaget mot Liverpool for to uker siden, og nå også et skuffende tap mot Manchester City, så er det liten tvil om at Ole Gunnar Solskjær er under press i Manchester United.

I en Daily Mail-sak ført i pennen av United-journalist Chris Wheeler hevdes det innledningsvis at United nå seriøst vurderer å sparke Ole Gunnar Solskjær.

Det skal sies at den påstanden står øverst i saken i den punktvise oppsummeringen av den kommende artikkelen som Daily Mail opererer med, og undertegnede kjenner ikke til om det betyr at Wheeler ikke har gått god for den påstanden. Det står nemlig ikke spesifisert i selve artikkelen, men at Solskjær er under press kommer derimot helt tydelig frem i teksten.

Manchester United v Manchester City - Premier League
FRUSTRERENDE TAP: United tapte 0-2 hjemme mot City. Bildet er fra før kampen.

United håpet ifølge artikkelen opprinnelig å ta en avgjørelse om Solskjærs fremtid neste sommer, men tapene mot Liverpool og City har lagt voldsomt press på nordmannen.

Den tamme opptredenen mot City gjør nå at Solskjærs kjemper for sin fremtid som United-manager, men det har foreløpig ikke vært noen appetitt for å sparke Solskjær i United-hierarkiet, skriver Wheeler.

Han skriver også om tvil og misnøye i spillergruppa, selv om det som beskrives ikke akkurat fremstår som en like giftig stemning som det etter hvert ble under José Mourinho.

Bruno Fernandes skal ifølge Wheeler være blant spillerne som føler at de ikke får en tydelig nok plan fra Solskjær og resten av trenerne.

Manchester United v Everton - Premier League
MISNØYE OG TVIL I SPILLERGRUPPA: Bruno Fernandes nevnes av Wheeler som en spiller som savner klarere instrukser.

Kan beholde jobben

James Ducker fra Daily Telegraph skriver at Solskjær klamrer seg til jobben, men at han begynner å gå tom for liv etter bare fire poeng på de siste seks ligakampene.

Samuel Luckhurst fra lokalavisa har påpekt på Facebook-siden sin at Moyes, Van Gaal og Mourinho alle offisielt fikk sparken to dager etter sin siste kamp.

Han skriver ikke noe om at det nødvendigvis kommer til å skje på mandag av den grunn, og Jamie Jackson fra The Guardian skriver at Ole Gunnar Solskjær forventer å lede laget mot Watford.

Per søndag skal nemlig ikke United ha endret sitt ståsted om Solskjæs fremtid, ifølge avisa.

BBCs Simon Stone skrev også søndag at det fortsatt ikke er noen indikasjon fra Old Trafford om at det er en endring på gang, og at han fort kan overleve i jobben selv om det ville vært modig å slå fast definitivt at han er trygg.

LIGGER AN TIL Å LEDE LAGET HER: Vicarage Road (Watford) er åstedet for Uniteds neste kamp.

I en sak fra troverdige The Athletic mandag morgen, så skriver også David Ornstein at det ikke har kommet noen indikasjoner fra klubbhierarkiet om at en endring er rett rundt hjørnet, og at det akkurat nå ligger an til at han leder laget mot Watford, om ikke styret endrer mening.

Presset på de som tar avgjørelsene vil øke om ikke lagets form bedrer seg, men i fotballindustrien er det en følelse av at United ideelt sett vil komme seg minst frem til sommeren med nåværende manager, og at en helst ikke vil sparke 48-åringen mens en fortsatt kan kvalifisere seg til Champions League. Dette skal ikke handle om økonomi, for ifølge Ornstein er det lite sannsynlig at økonomisk kompensasjon til Solskjær og hans støtteapparat er noe United tenker spesielt mye over når denne avgjørelsen skal bli tatt.

En eventuell avgjørelse om å sparke Solskjær vil bli tatt av Joel Glazer på vegne av eierne.

GLAZER-FAMILIEN: Her representert ved Avram Glazer og Joel Glazer.