– Det jeg må gjøre er å hjelpe laget – uansett hvor på banen jeg spiller

Paul Pogba har snakket med italienske ICON.

United-stjernen var torsdag kveld til stede på Uniteds store prisgalla sammen med kjæresten, bolivianske Maria Zulay Salaunes.

View this post on Instagram

Today, we are fancy😎🖤 #playeroftheyear

A post shared by Zulay Pogba (@zulaypogba) on

I forkant hadde han også tatt en lengre prat med det italienske magasinet ICON, og en del av svarene ble plukket opp av spanske AS.

Der snakket han blant annet om forventningene og kravene som nå stilles til en midtbanespiller – og at det kanskje er for mye fokus på tall.

– Jeg kan spille på høyresiden, venstresiden eller foran. Jeg bryr meg egentlig ikke. Jeg kan spille bak spissen eller foran forsvaret. Det avhenger av trenerens ideer, og stilen og filosofien til laget jeg spiller i.

– Men vi må aldri glemme at fotball er et lagspill, og desto bedre et lag jobber sammen, jo mer gøy blir det. Paul her eller Paul der? Paul er en midtbanespiller og jobben hans, mer enn noe annet, er å hjelpe laget til å lykkes med det de ønsker å få til.

– Det er en del som er ekstremt opptatt av scoringer og heldigvis scorer jeg også mål, men det er ikke alltid det viktigste.

Det virker som om Pogba mener at for mange vurderer ham utelukkende basert på statistikk.

GLAD MANN: Slik så Paul Pogba ut på Uniteds prisgalla torsdag kveld.

– Fotballen har forandret seg mye. Jeg vokste opp med å se på store mestere og legender som Del Piero, Figo, Totti og mange andre. Alle har vært mestere, verdens beste, men mange av dem scoret ikke nødvendigvis 20 mål eller mer hver sesong.

– Nå handler alt om data, statistikk og tall, og det virker av og til som om det er det eneste måleverktøyet. Data er bra, det er en del av den moderne fotballens utvikling, men vi glemmer ofte hvor vanskelig det alltid har vært å score mer enn 20 mål, selv for de beste spillerne. Dette gjelder kanskje også enda mer i dag, hvor nivåforskjellene mellom de beste lagene er mindre.

– Man må også huske at en spiller som Pavel Nedved vant Ballon d’Or selv uten at laget hans vant Champions League eller at han scoret mange mål. Han var rett og slett den beste i sin rolle, og ble belønnet for det, sa Pogba.