– Det hjelper å ha en genuin verdensklassespiss blant innbytterne

AVISRUNDEN: Mye Cavani-ros, og lokalavisas mann skriver at det ikke føles som om vi er i sluttfasen av Ole Gunnar Solskjærs tid som United-manager.

Ikke uventet får Edinson Cavani ros av journalistene etter 3-2-seieren mot Southampton.

Uruguyaneren scoret Uniteds to siste mål, og la opp til det første, i en herlig snuoperasjon på St. Mary’s.

Phil McNulty, BBC

Edinson Cavani møtte velkjente spørsmål da han signerte for Manchester United på deadline day i oktober etter mange måneder i limbo etter å ha forlatt Paris Saint-Germain.

Var den 33 år gamle uruguyaneren, som har en fantastisk karriere bak seg på både klubbnivå og for landslaget, fortsatt sulten nok og god nok?

Cavanis historikk kan ikke stilles spørsmål ved etter å ha scoret 341 mål på 556 klubbkamper, inkludert rekordhøye 200 mål på 301 kamper for PSG, og 50 mål på 116 kamper for Uruguay.

Og det faktum at bare Lionel Messi (435), Cristiano Ronaldo (421) og Zlatan Ibrahimovic (253) har scoret like mange mål i de fem beste ligaene i Europa siden Cavanis Serie A-debut for Palermo i mars 2007 forteller oss at han er, og har vært, en spiller av høyeste kaliber.

Det er ikke særlig troverdig å påstå at Cavani-signeringen var en del av en nøye strukturert strategi med tanke på timingen, men basert på den eksplosive andreomgangen i 3-2-seieren mot Southampton, så kan det fortsatt vise seg å være en mesterlig signering, og verdt hvert øre av hans lukrative ettårskontrakt.

Det er fortsatt tidlig, og det er flere tester i vente, men dette var et overbevisende bevis på at Cavanis gamle vaner holder stand, og Manchester United kan kanskje få mer ut av en som har vært et av Europas mest potente og varige angrepsvåpen i godt over et tiår.

FORTSATT GOD: Edinson Cavani.

Harry Kettle, ESPN

Det positive:

United var i stand til å komme inn i en angrepsrytme, hvor en fikk til hurtig pasningsspill og intrikate spillmønster som Southampton rett og slett ikke kunne håndtere. De var også mer suksessfulle når de holdt det enkelt, og spilte langs bakken, heller enn å gå via lufta.

Det negative:

United slet med vertenes fysikalitet, og defensivt hadde de problemer med Southamptons direkte spill på den siste tredjedelen. Dødballer fortsetter å være et av Uniteds mest åpenbare svake punkt.

Jonathan Liew, The Guardian

En triumf for purt instinkt, og en skikkelig leksjon i å grave dypt, og i å komme tilbake igjen og til slutt få kampen til å gå slik du ønsker.

I halve kampen var Manchester United tydelig nest best, (…) men det var noe ganske spennende og begeistrende ved å se dem sakte komme seg i riktig gir, finne ut av ting, og å se dem kjøre på helt til siste slutt.

I det andre overtidsminuttet fikk de betalt: en dødball fra Bruno Fernandes, som hadde vært så usynlig og fraværende i førsteomgangen. Et helt presist innlegg fra Marcus Rashford, som hadde skapt så lite i løpet av kampen. Og til slutt en briljant stuss videre fra Edinson Cavani, som gikk bestemt inn på banen til andreomgang, brukte 30 sekunder på å fikle med skolissene, og endte opp med å vinne kampen for United med to mål og en målgivende pasning.

Dean Henderson erstattet De Gea, og hadde en fin omgang, men det klart mest betydningsfulle byttet var å sende innpå Cavani for Greenwood. Cavanis aggressivitet, energi, erfaring og vilje til å sette sitt preg på kampen var akkurat det United hadde manglet.

SNUDDE KAMPEN: Edinson Cavani.

Andy Mitten, The National

Innbytter Edinson Cavani leverte et mesterstykke av en andreomgang. Han scoret to ganger, og skapte enda et mål, da United kom tilbake etter å ha vært to mål under og vant 3-2 mot Southampton i en Premier League-thriller på søndag.

Southamptons James Ward-Prowe lå etter halvspilt kamp an til å få overskriftene, etter at han først slo hjørnesparket som førte til Jan Bednareks mål, før han scoret på enda et frispark.

Men uruguyanske Cavani viste hvorfor United signerte ham i oktober, da han kom erstattet Mason Greenwood i andreomgangen, og hadde en helt avgjørende påvirkning av kampen.

Han fant Bruno Fernandes etter en time for å få United tilbake i kampen, før han headet inn utligningen i det 74. minutt, før han til slutt bøyde seg ned og headet inn vinnermålet i det 92. minutt, og med det sikret den tredje ligaseieren på rad for de røde djevlene.

• David de Gea – 5
  • Victor Lindelöf – 6
  • Fred – 7
  • Nemanja Matic – 7
  • Donny van de Beek – 7

Jeremy Wilson, Daily Telegraph

Et briljant bytte? Et dyrt «get out of jail»-kort som bare dekker over mangler andre steder? Det er en sannhet i begge svar, men etter å ha sett Edinson Cavani inspirere et bemerkelsesverdig comeback i andreomgangen, så måtte en bare se på reaksjonen på Manchester United-benken for å skjønne at dette resultatet kanskje kan ha en stor betydning.

Da et veldig godt Southampton-lag ledet 2-0 til pause, så United ut til å gå mot sitt fjerde Premier League-tap denne sesongen, og en uke med velkjente spørsmål rundt hvor lenge tålmodigheten med Ole Gunnar Solskjær vil vare.

Men det hjelper alltid å ha en genuin verdensklassespiss blant innbytterne dine, og selv om en kanskje vil spørre om hvorfor Cavani ikke startet, så var i det minste Solskjær beslutningsdyktig da han tok ham innpå for Mason Greenwood i pausen.

En målgivende og to Cavani-mål senere, inkludert en briljant overtidsheading som ble vinnermålet, så hadde United reddet den type siste liten-seier som kan bygge momentum av den typen som var klubbens kjennetegn da Solskjær spilte på laget. Dette var også Uniteds åttende borteseier i ligaen, og selv om det skal en modig ekspert til for å spå at United blir en seriøs tittelutfordrer under Solskjær, så har de i det minste igjen stått av det umiddelbare presset, og beveget seg opp på øvre halvdel av Premier League.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Edinson Cavani har gitt Manchester United det de virkelig trengte.

Det er bare to år siden bortelaget Manchester United endret formasjon, og kom tilbake etter at Southampton ledet 2-0 til å redde uavgjort 2-2, i José Mourinhos siste måned som manager. Denne gangen gjorde de det ett hakk bedre.

Dette er ikke et «broken United», og det føles ikke som om vi er inne i sluttfasen av den sittende managerens styre. United må ha lurt på hvordan de kunne ha havnet under med to mål da de samlet seg i pausen, og dette var vel så imponerende som noe annet de har gjort i Premier League hele sesongen.

«Keep going, boys. There’s time» ropte Ole Gunnar Solskjær i det 82. minutt, og det var Fergie time igjen.

United søk etter et vinnermål av ubestridelig, og den gjentatte impotensen ble kurert av Edinson Cavanis ekspertise. Han dukket opp etter pausen, skapte det første målet, og scoret de to andre.

Sannsynligvis vil ingen nevne ham i samme åndedrag som Falcao igjen.

FORNØYD SJEF: Ole Gunnar Solskjær.