– Det han sier nå er ingenting sammenlignet med hvordan det pleide å være

Luke Shaw klarte seg fint mot Tsjekkia, og fikk ros – mens José Mourinho valgte å fokusere på at avleveringene hans ikke var gode nok.

Før mesterskapet ga den tidligere United-manageren uttrykk for at han ikke ville valgt Shaw i startelleveren.

– Det ville jeg gjort uten å blunke. Jeg ville gått for Chilwell.

Portugiseren var heller ikke fornøyd med det backene leverte mot Skottland, sa han i et intervju hvor han også snakket om å jobbe med Shaw i United.

– Å jobbe med meg i en klubb der jeg prøver å skape ambisjoner, ansvar og å få folk til å vokse opp, var ikke lett for ham, sa Mourinho.

Luke Shaw, som for ordens skyld skal ha vært spilleren som skapte flest sjanser for England i gruppespillet (selv om han ikke spilte mot Kroatia).

– Jeg prøver å bevege meg videre, men det kan tydeligvis ikke han. Han snakker hele tiden om meg, noe jeg synes er ganske merkelig. Selv noen av guttene på laget har sagt «hva er problemet hans?» og «hvorfor fortsetter han å snakke?». Det han sier nå er ingenting sammenlignet med hvordan det pleide å være. Jeg tror ikke noen av dere innser hvordan de to eller tre årene jeg hadde med ham var, og hvor ille det var da, sa Shaw da engelske journalister spurte ham om Mourinho-kommentarene i forkant av England-Tyskland.

HADDE IKKE DEN BESTE RELASJONEN: José Mourinho og Luke Shaw.

Shaw mener at han er over det han opplevde under portugiseren nå.

– Jeg har vokst veldig opp. Jeg lærte mye i løpet av de tre årene jeg hadde med ham. Nå synes jeg det er enkelt å ignorere ham, eller til og med le av det. Men det er bedre å bare ignorere det.

– Hans jobb er å kommentere om det han føler er riktig. Han har en viktig stemme, selvsagt. Han liker å snakke mye om meg, som alle har sett i det siste. Men hans stemme er hans egen, han kan si hva han vil, jeg vil fokusere på meg selv.

Shaw er ikke redd for å rose gamlesjefen heller, men vedgår at relasjonen mellom de to ikke var den beste.

– Det er forskjellig med forskjellige spillere. Han liker noen, andre liker han ikke. Jeg tror jeg falt inn i den kategorien hvor han ikke likte meg.

– Jeg prøvde så hardt jeg kunne å komme tilbake på godsiden hans, men det fungerte aldri uansett hva jeg gjorde. Det er ingen vits i å legge skjul på at vi ikke kom overens. Jeg mener han var en briljant manager, men du vet, fortiden er fortiden. Det er på tide å bevege seg videre.

SJEFEN OG SHAW: Her fra kampen mot Sunderland i april 2017, hvor Shaw ble førstemann som ble byttet ut.