Det første trofeet etter München

25. mai 1963 var en stor dag for Manchester United.

Vi kjenner vel alle historien om hvordan Sir Matt Busby og Jimmy Murphy bygde opp igjen klubben etter München-ulykken, og om hvordan en ti år etter vant det gjeveste europeiske klubbtrofeet.

25. mai 1963 tok United et langt steg på veien opp igjen. Klubben spilte FA-cupfinale mot Leicester City.

Det var liten tvil før kampen om at revene fra Leicester var favoritter. De endte på fjerdeplass i ligaen, og hadde endt fremfor United i ligaen tre sesonger på rad, og United hadde bare så vidt unngått nedrykk (Manchester City rykket ned, for øvrig). Men United hadde ikke noe dårlig lag, og flere av spillerne ble en viktig del av laget som for alvor slo tilbake de neste årene.

Kampen ble dømt av Ken Aston, mannen som blant annet fikk ideen om gule og røde kort.  Det var noen år senere.

MÅLFARLIG: Denne mannen scorte 34 mål i FA-cupen da han var aktig.
MÅLSCORER: Denis Law scoret kampens første mål. De to andre United-målene ble scoret av David Herd (bildet øverst i saken).

Denis Law ga United ledelsen 1-0 etter en halvtime, da han vendte i straffefeltet etter en pasning fra Paddy Crerand, og plasserte ballen i mål bak Gordon Banks. Målet kom etter at United hadde kjempet til seg overtaket etter å ha slitt i åpningskvarteret. Da Banks i det 57. minutt måtte gi retur på et Bobby Charlton-skudd var David Herd på riktig sted til riktig tid, og doblet ledelsen til 2-0.

Leicester reduserte etter 80 minutt ved Ken Keyworth, men sluttspurten ble ødelagt av at David Herd utnyttet Banks-slurv til å sette inn 3-1. United vant, og kaptein Noel Cantwell kunne løfte trofeet på Wembley.