– Det følger et ansvar med rollen min

Michael Carrick skal ha manet til kamp under Manchester-derbyet.

Til tross for at West Bromwich venter i Premier League på søndag, har vi ikke helt klart å slippe derby-seieren mot Manchester City forrige helg.

Det er det heller ingen grunn til å tro at Michael Carrick har gjort, spillerne som nå fases sakte inn i en trenerrolle. Midtbanegeneralen skal også ha vært en av de virkelig vokale i garderoben i nevnte derby-seier, uten at han selv ønsker å legge for mye vekt på det.

Han om det, men effekten var tydelig for alle de siste 45 minuttene på Ethiad. 

– Jeg sa ikke så fryktelig mye for å være ærlig. Da jeg først kom til United, så var det naturlig å se til de eldre spillerne for råd i slike stunder. Ettersom årene har gått, har jeg selv blitt den flere ser til for råd. Det følger et ansvar med det. Det er treneren som bestemmer, men det hindrer deg ikke i å gå rundt å snakke med gutta når han (Mourinho) er ferdig med sitt, sa Carrick i et ekslusivt intervju med The Mirror.

Klar for tittelkamp

Det blir nok ingen tittelkamp denne sesongen, selv om det fortsatt er en aldri så liten teoretisk mulighet for at United kan ta igjen lillebror på tabellen. Hvis vi derimot forholder oss noe mer realistiske, må vi være så ærlig å si at den kampen først kommer neste sesong.

United har ikke løftet Premier League-troféet siden 2013, en sesong hvor nettopp Michael Carrick var instrumental for Uniteds suksess. 

– Når ting går dårlig, så handler det om å slå sterkere tilbake. Noe annet nytter ikke. Hvis du ikke har den mentaliteten, så er ikke United for deg. Tiden går fort, det er fem år siden forrige seriegull – det er en overgang fra å vinne tittelen fem av syv sesonger før det. Det var en veldig spesiell periode, sa midtbanegeneralen.

Carrick minner også om, slik sjefen hans også har gjort ved flere anledninger, at denne sesongen tross alt er et steg i riktig retning – både hva gjelder tabellplassering og poengfangst.

Gir tilbake til lokalsamfunnet

Dette større Carrick-intervjuet kommer i forbindelse med lanseringen av hans siste prosjekt: «Carricks Street Reds».

Det hele blir finansiert av Manchester United Foundation og Michael Carricks Foundation, og pengene kommer fra spillerens egen testimonial-kamp i 2017.

Nå handler det om å tilby gratis treningsøkter for barna i nærområdet som vanligvis ikke ville hatt muligheten til nettopp dette. 

– Grunnen til at jeg ville gjøre dette var fordi jeg så tilbake på min egen oppvekst og innså hvor heldig jeg har vært. Jeg har alltid hatt lyst til å gi noe tilbake, og det er spennende å være i en posisjon nå hvor jeg kan gjøre det. Jeg hadde en trygg oppvekst, men det er skremmende å se hvor mange unge i dag som opplever det motsatte, sa Carrick.


Avslutningsvis forteller Carrick at han ikke angrer på at han tok et siste år som spiller i klubben – og at han er litt usikker på hvordan han selv vil reagere når han spenner på seg fotballstøvlene en siste gang. Det vil etter alle solemerker skje i sesongens siste kamp mot Watford.