– Det er like overraskende for oss som for fansen og alle andre som ser på

– Vi må definitivt ordne opp i det, sier Axel Tuanzebe om Uniteds svake hjemmeform – og det starter på lørdag mot et lag Tuanzebe har gode erfaringer mot.

Manchester United har vunnet sju bortekamper på rad i Premier League.

I helga spiller vi på hjemmebane, og på Old Trafford har vi bare tatt ett poeng hittil på fire ligakamper denne sesongen, og vi har ikke vunnet på noen av de siste seks ligakampene der.

– Jeg klarer ikke å svare deg på det, for å være ærlig, sa Axel Tuanzebe da han ble spurt av United Review om hva som er grunnen til den svake hjemmeformen.

– Jeg tror vi bare må gå ut og spille kampen som om det er en hvilken som helst kamp. Det er like overraskende for oss som det er for fansen og alle andre som ser på, men vi må definitivt ordne opp i det.

OLD TRAFFORD: Ingenting å være redd for her, vel?

 

At det blir enkelte slike rare rekker, med dårlige hjemmeresultater og gode borteresultater, er kanskje mer forståelig nå enn til vanli. Litt av hjemmebanefordelen er jo tross alt visket ut siden det ikke er fans på kampene, og Tuanzebe er enig i at dette kan spille en rolle.

– Fans er en enorm del av spillet. Nå kan du høre alt som blir sagt, du kan kommunisere enkelt med lagkameratene. En kan si at presset fra [motstander]fansen på en måte har falmet, noe som til en viss grad gjør ting enklere [for bortelaget].

– Når en kommer opp gjennom akademiet, og spiller for reservene eller ungdomslaget, så er det nesten ingen supportere, og du spiller bare hver eneste kamp som om det er en hvilken som helst kamp.

– Den eneste fordelen du har er at du kjenner gressmatta bedre enn de gjør. Så til en viss grad kan en si at det er enklere å vinne på bortebane enn det er med fans der.

SLO EVERTON BORTE: United vant 3-1 på Goodison Park like før landskampperioden.

Lørdag er det West Bromwich Albion som kommer på besøk, og det er et lag Tuanzebe har gode erfaringer mot som Aston Villa-spiller på lån i opprykkssesongen (2018/19) til Birmingham-laget.

Da møtte de West Bromwich i play-off-semifinalen.

– Det beste minnet er definitivt å slå dem i semifinalen av play-offen. Det endte til slutt med straffesparkkonkurranse. Det var veldig tett, veldig intenst, spesielt på The Hawthorns. De [WBA-fansen] var helt brutale!

– WBA er nok et lag som har kommet seg opp i Premier League igjen, og vi vil gi dem respekten de fortjener. Men vi ønsker naturligvis å vinne kampen, og «kick-starte» noe nå i etterkant av Everton-kampen.

HAR GODE ERFARINGER MOT WBA: Axel Tuanzebe.