Manchester United Women v West Ham United Women - Barclays FA Women's Super League

Komfortabel seier i den siste hjemmekampen

Manchester United vant 3-0 hjemme mot West Ham i sesongens siste hjemmekamp.

Martha Thomas, Grace Fisk (selvmål) og Leah Galton kom på scoringslista i en kamp hvor det var liten tvil om hvor poengene ville havne.

Utenom målscorerne er det verdt å nevne at Ona Batlle igjen gjorde mye bra, i det som forhåpentligvis ikke ble hennes siste hjemmekamp for United, og at Maria Thorisdottir spilte bunnsolid i United-forsvaret.

thorisdottiradrianaleon010522
SPILTE EN GOD KAMP: Maria Thorisdottir.

United opp i ledelsen

Det tok ikke mye mer enn ett minutt før United var nær scoring, da West Ham-keeper Mackenzie Arnold bare så vidt fikk avverget et Ona Batlle-skudd etter et flott United-angrep.

Martha Thomas var nær scoring på det påfølgende hjørnesparket, men det skulle uansett ikke ta altfor lang tid før hun fikk scoringen sin.

I det 12. minutt ble Leah Galton spilt gjennom på venstresiden av Katie Zelem, og Galton slo ballen inn fremfor mål, og der var Thomas, som headet ballen i mål mot gamleklubben.

thomas010522
HEADET INN 1-0: Martha Thomas.

Dobling av ledelsen

Da United møtte West Ham borte i mars, så ledet United lenge, frem til Grace Fisk satte ballen i mål på overtid.

Her scoret Fisk igjen – men denne gangen satte hun ballen i eget mål.

Etter 20 minutts spill ble nemlig Martha Thomas spilt fri av Ona Batlle, og hun la ballen inn fremfor mål hvor Fisk ikke klarte å stokke beina sine skikkelig, og hun satte ballen i eget mål.

Både United og West Ham hadde sjanser til å score i resten av omgangen, men andre halvdel av førsteomgangen inneholdt ingen mål, og det stod 2-0 til pause.

utdjubel010522
LEDET 2-0 TIL PAUSE: Manchester United.

Tidlig 3-0-mål i andreomgangen – Russo fikk 4-0 annullert

United hadde ingen planer om å kose seg med 2-0-ledelsen i den andre omgangen – de var ute etter mål nummer tre. Russo fikk den nesten fra et Ona Batlle-innlegg, men så endte heller Russo opp som servitør.

Hun slo inn til Leah Galton på bakerste stolpe som satte inn 3-0, og like etterpå hadde også Ella Toone en sjanse til å sette inn Uniteds fjerde.

Alessia Russo headet inn et glimrende Katie Zelem-hjørnespark, men dommer hadde blåst for noe i feltet (visstnok en forseelse fra Maria Thorisdottir), en avgjørelse publikum på Leigh Sports Village var hørbart svært misfornøyde med.

SCORET UNITEDS TREDJE: Leah Galton.

Frontkvartetten ble byttet ut

United klarte ikke helt å opprettholde presset fra starten av omgangen, og etter hvert byttet Marc Skinner ut hele frontkvartetten.

Først satte han inn Kirsty Hanson for Martha Thomas, og så kom Signe Bruun (tilbake fra skade), Vilde Bøe Risa og Lucy Staniforth også inn for Alessia Russo, Leah Galton og Kirsty Hanson. Mot slutten ble i tillegg Jackie Groenen erstattet av Ivana Ferreira Fuso.

Bøe Risa var nærmest mål i sluttminuttene da hun headet like over fra et Hanson-innlegg.

Det ble ikke flere mål, men uansett sendte seieren United opp igjen på tredjeplass. Når det gjelder Champions League-plassen må det uansett et lite mirakel til fortsatt. United må vinne borte mot serieleder Chelsea i siste seriekamp (og der har United aldri unngått tap), og i tillegg må City gi fra seg minst tre poeng i sine to gjenstående kamper mot bunnplasserte Birmingham (H) og Reading (B).

Se tabellen her, og Uniteds terminliste her.

zelembatlle010522
ÉN KAMP GJENSTÅR: Katie Zelem og Ona Batlle & co skal møte Chelsea borte i siste serierunde.

Manchester United 3–0 (2-0) West Ham United

FA Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Martha Thomas (12.), 2-0 Grace Fisk (selvmål 20.), 3-0 Leah Galton (49.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Hayley Ladd, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Jackie Groenen (Ivana Ferreira Fuso, 83.), Katie Zelem – Martha Thomas (Kirsty Hanson, 64.), Ella Toone (Lucy Staniforth, 72.), Leah Galton (Vilde Bøe Risa, 72.)– Alessia Russo (Signe Bruun, 72.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Diane Caldwell, Martha Harris, Kirsty Smith.

1: Kampen er i gang!

2: Første sjanse for United! Ona Batlle med et skuddforsøk som keeper så vidt får slått til hjørnespark. Batlle viktig i oppbygningen av angrepet også. Kaos i boksen etter hjørnesparket til Zelem, og til slutt skyter Martha Thomas utenfor (via en spiller).

6: Leah Galton slår inn fra venstre, og treffer målet, men dessverre på feil side. Utspill fra keeper.

9: Russo-skudd fra distanse. Ikke velplassert nok, og keeper redder.

12: MÅL! Martha Thomas mot gamleklubben! Header inn 1-0 etter et flott innlegg av Leah Galton, som igjen ble fint spilt frem av Katie Zelem. Glimrende United-angrep!

15: Kaos igjen i West Ham-boksen igjen etter et flott innlegg av Jackie Groenen, men verken Martha Thomas eller Alessia Russo får headet ballen i mål. Oppofrende forsvarsspill fra West Ham der.

20: MÅL! Selvmål av Grace Fisk. Martha Thomas ble spilt gjennom av Ona Batlle, og prøver å finne en United-spiller i feltet, og West Ham-spiller Grace Fisk (som utlignet mot United på overtid forrige gang vi møtte West Ham) er uheldig og setter ballen i eget mål.

23: Hayley Ladd med en stygg feilpasning, og West Ham får muligheten til å skyte, men skuddet blokkeres av Maria Thorisdottir. Nordmannen går rett i bakken. Den så ikke spesielt behagelig ut! Fysioterapeuten viser tommel opp, så hun kan nok fortsette.

33: West Ham kommer seg til skudd inne i Uniteds boks, men skuddet går utenfor.

38: Offensivt keeperarbeid av West Ham-keeperen, noe som hindrer Groenen som er spilt gjennom av Zelem. Martha Thomas prøver å skyte fra 40-50 meter mens keeper er ute av eget mål, men treffer ikke skikkelig.

39: Plutselig får Adriana Leon en altfor stor sjanse ut av ingenting, men Mary Earps varter opp med en god redning!

41: Ella Toone med herlig vending som lurer en West Ham-forsvarer, og ser ut til å ha skaffet United et straffespark siden hun ble lagt i bakken, men det vinkes for offside.

44: Thorisdottir har levert en veldig god kamp hittil, og hadde nettopp både en fin blokkering og en heading unna. En sjanse skapt fra en feil fra Ona Batlle, som også har vært veldig god hittil (utenom akkurat her).

45: Herlig pasning fra Jackie Groenen gjennom til Alessia Russo, som under press får skutt, men skuddet går like utenfor. Det legges til to minutter.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

47: Batlle slår farlig inn, og Russo kaster seg inn i duellen med keeper Mackenzie Arnold. Ender opp med at ballen går videre, og at West Ham får avverget.

49: MÅL! Leah Galton! Alessia Russo vender fint og slår inn fremfor mål, og Leah Galton sklir nærmest ballen i mål.

51: Godt United-angrep igjen. Leah Galton slår inn til Ella Toone, men Arnold i West Ham-buret får hindret 4-0.

52: Zelem skrur corneren mot mål, og den heades i mål av Alessia Russo, men dommer har allerede blåst frispark for et eller annet. Publikum buer på den avgjørelsen. Ser ut til at det var Thorisdottir som ble avblåst der, men er ærlig talt ikke helt sikker (selv etter reprisen) på om det var noe der som var verdt å blåse for.

60: Batlle nede etter en hodesmell, men ser ut til å kunne fortsette.

64: BYTTE: Kirsty Hanson erstatter Martha Thomas.

69: Fint fotarbeid fra Ella Toone før hun skyter utenfor.

72: TRIPPELBYTTE: Signe Bruun, Vilde Bøe Risa og Lucy Staniforth kommer inn for Alessia Russo, Leah Galton og Ella Toone. Da er hele Uniteds frontkvartett skiftet ut.

83: Vilde Bøe Risa med et veldig optimistisk skuddforsøk fra lang distanse. Treffer ikke mål.

83: BYTTE: Ivana Ferreira Fuso kommer inn for Jackie Groenen.

87: Signe Bruun gjør en god jobb og spiller Kirsty Hanson frem til en skuddmulighet, men Hansons skudd treffer dessverre ikke mål.

89: Zelem-frisparkforsøk er OK plassert, men ikke hardt nok til å overliste West Ham-målvakt Arnold.

90+2: Batlle med herlig løp før hun skyter, men skuddet ble blokkert.

90+2: Hanson slår inn fra venstre, og Bøe Risa header like over! Synd at vi ikke fikk et fjerde mål der.