Avansementet var aldri fare – målløst på Old Trafford

Kun en katastrofal kamp ville fått United til å ryke ut av Europa League etter å ha vunnet 4-0 i den første kampen mot Real Sociedad, men avansementet stod aldri i fare på Old Trafford.

Real Sociedad bommet på et straffespark tidlig i kampen, mens Axel Tuanzebe fikk et mål annullert av dommer etter at VAR reagerte på Lindelöfs opptreden i Real Sociedad-boksen, og det endte målløst 0-0.

Det var nok, selv om det ikke var en stor kamp.

LAGOPPSTILLING: Disse elleve startet for Manchester United.

Straffebom og tverrliggerskudd

United stilte relativt sterkt, men sparte også noen nøkkelspillere som Harry Maguire og Marcus Rashford fra start. Bruno Fernandes startet, og var kaptein i Maguires fravær.

Kampen startet ganske rolig, men etter litt over ti minutter pekte dommeren på straffemerket: Daniel James hadde levert en heller klønete takling som ikke ga dommeren noe særlig annet valg enn å dømme straffespark.

Mikel Oyarzabal, som ifølge TV 2-kommentatoren aldri hadde bommet på et straffespark i tellende kamp, satte heldigvis for United straffesparket over og utenfor.

Kort tid etterpå fikk bortelaget nok en stor sjanse på et lavt innlegg som så ut til å ende hos Alexander Isak, men landsmannen Victor Lindelöf hindret en enorm målsjanse med en viktig inngripen der.

Første gang United var virkelig nære var da Bruno Fernandes skjøt i tverrliggeren etter rundt halvspilt førsteomgang. Portugiseren fikk ballen fra Fred, som hadde blitt spilt gjennom på fint vis av Mason Greenwood.

I det 36. minuttet hadde Daniel James en god mulighet med en brukbar heading etter et lekkert Bruno-innlegg, men heller ikke en Hull-født kantspiller fikk hull på byllen i den første omgangen.

SCORET IKKE DENNE GANGEN: Daniel James.

Fire Solskjær-bytter, fire sjanser

Ole Gunnar Solskjær gjorde tre bytter i pausen etter den målløse førsteomgangen. Det var tilsynelatende planlagt at Bruno Fernandes bare skulle få én omgang på banen, for etter pause kom Marcus Rashford innpå med kapteinsbindet. Ellers kom Axel Tuanzebe inn på midtbanen for Fred, mens Brandon Williams erstattet Aaron Wan-Bissaka.

Rashford var nær scoring kjapt med en skru på et frispark som satte keeper helt ut av spill, men ballen havnet like utenfor mål.

Real Sociedad hadde også en heading i tverrligger i starten av andreomgangen kort tid etterpå, og Mason Greenwood hadde i tillegg et OK skuddforsøk i startfasen av omgangen, så det var en frisk åpning.

Etter rundt ti minutter av andreomgangen hadde Greenwood et nytt godt forsøk etter OK United-spill, men avslutningen satt ikke helt.

I det 59. minutt kom Amad Diallo inn for Daniel James, som hadde fått en smell, uten at det så særlig alvorlig ut.

KOM INNPÅ: Amad Diallo.

Tuanzebes første – nesten

Det så ut til at det var en annen innbytter som scoret sitt første mål for United, nemlig Axel Tuanzebe. Han stanget nemlig Alex Telles’ hjørnespark i mål på glimrende vis, og United-spillerne unnet åpenbart Tuanzebe den – han er en populær spiller i troppen, og har ikke hatt det spesielt enkelt i det siste.

Dessverre fikk han ikke det målet, etter at VAR grep inn etter at Victor Lindelöf var uvøren i feltet.

I det 76. minutt kom Shola Shoretire inn for Mason Greenwood, men avslutningen av kampen ble rotete, og ingen av lagene var spesielt nært et mål.

Det endte 0-0.

VAR: Dommer Lawrence Visser ble informert av VAR om at han burde se nærmere på Axel Tuanzebes mål, og endte etter en titt på skjermen med å annullere målet.