Manchester United v AS Roma - UEFA Europa League Semi Final: Leg One

Sendte stikk til Scholes og Hargreaves

Ole Gunnar Solskjær lot seg irritere av kritikk fra tidligere United-spillere etter 6-2-seieren over Roma.

Torsdag kom en ny jubelkveld på Uniteds vei mot finalen i Europa League. Roma ble til slutt slått 6-2, noe som betyr at Ole Gunnar Solskjær og hans menn står med halvannen fot i Gdansk, før returmøtet kommende uke.

Det så dog mørkere ut halvveis inn i torsdagens kamp.

Først førte en Pogba-hands i United-feltet til at Lorenzo Pellegrini kunne sette 1-1 fra straffemerket, før tidligere Manchester City-spiss la på til 2-1 ikke lenge etter. Dermed var det romerne som gikk til pause med ettmålsledelse og to bortemål.

Solskjær er ikke spesielt fornøyd med måten hans lag slapp inn mål på:

– Det er to juniorfeil. Du kan ikke gi bort to sånne mål i en semifinale i europacupen. Heldigvis har vi gode spillere andre veien også, sier Solskjær til TV 2.

– Er bare halvveis

Etter pause var derimot saken en helt annen. United dominerte omgangen fra ende til annen, etter Edinson Cavanis tidlige 2-2-scoring etter hvilen. De rødkledde scoret fem på eget gress, samtidig som de holdt pottetett bakover.

Solskjær forteller at han ga spillerne sine et lite spark bak i løpet av pausen.

– Du må si ifra om at dette ikke holder. Vi må løpe mer og fortere, jage ballen og få tak i ballen, få tak i ballen i bedre posisjoner oftere, sier kristiansunderen og fortsetter:

– Det ble gitt klar beskjed om at vi er bedre når vi løper litt fortere.

EdinDzeko
ROMA-JUBEL: Bortelaget scoret to mål på Old Trafford torsdag, etter det Ole Gunnar Solskjær kategoriserer som juniorfeil.

United-treneren påpeker riktignok at spillerne skal ha ros for måten de reagerte på etter pause, og mener at hans lag fremsto med erfaring og rutine i andre omgang.

– De viste karakter ved å komme tilbake og ikke miste hodet.

Den gode reaksjonen betyr altså at United må tape med fire mål eller mer på Stadio Olimpico dersom det ikke skal bli finalebillett på Solskjærs mannskap.

Det erkjenner også nordmannen, selv om han understreker at oppgjøret fortsatt skal spilles.

– Vi er bare halvveis, men nå har vi selvfølgelig en kjempegod posisjon, sier United-treneren, før han påpeker at hans lag nå har fullt fokus på helgens møte med Liverpool i Premier League.

Den noe svake førsteomgangen førte også til kritikk fra Paul Scholes og Owen Hargreaves, som begge figurerte som eksperter i BT Sports dekning av kampen.

De to tidligere United-spillerne mente Solskjær burde gjøre bytter på midtbanen etter pause, noe nordmannen selv tydelig er uenig i.

– Det er lett å tenke på hvem som skal spille når du sitter der oppe, sier en tydelig oppgitt Solskjær og gestikulerer mot TV-studioet.

TV-EKSPERT: Paul Scholes opptrer som ekspert for TV-kanalen BT Sport.

– Dette er veldig bra lag, som funket bra mot Tottenham, sier nordmannen og sikter at han stilte med akkurat samme ellever i 3-1-seieren over Spurs tidligere i april.

– Kanskje de to der (Scholes og Hargreaves) bør prøve å utelate spillere selv og velge et balansert lag.

– Greenwood kom alltid til å komme på

Noe som også ble diskutert før kampen, var utelatelsen av Mason Greenwood fra startelleveren. 19-åringen har vært i scoringsform den siste tiden, men måtte finne seg i at Edinson Cavani overtok plassen hans fra start mot Roma.

Solskjær innrømmet før kampen at stortalentet nok hadde gjort seg fortjent til å spille, men at han valgte å prioritere balansen i laget. Dette poenget understreker han også etter kampen.

– Vi vet at Mason er i god form, men vi valgte et lag med en annen balanse i kveld.

Greenwood (3)
STARTET PÅ BENKEN: Men det stoppet ikke en målkåt Mason Greenwood.

Man kunne se unggutten i oppvarming i begynnelsen av andre omgang, men byttet drøyde helt til kvarteret før slutt. Da gjorde riktignok unggutten også scoring, da han la på til 6-2, med kampens siste mål.

Solskjær forklarer at utsettelsen av byttet skjedde på grunn av den gode flyten laget spilte seg inn i etter pause.

– Han kom alltid til å komme på. Men jeg syntes vi hadde så god rytme i andreomgang, og Marcus tok noen fantastiske løp, skapte sjanser for andre, og det åpnet seg for oss, sier nordmannen og legger til:

– Jeg ventet litt i stedet, og det fungerte bra.