– Desto flere bortekamper, jo mer sentral plass får du

Oli Winton skriver om resten av sesongen – og en endring for supporterne før FA-cupsemifinalen mot Tottenham.

Publisert Sist oppdatert
oliealex4

Hva gjenstår det å spille om?

Av: Oli Winton, oversatt av Dag Langerød

Da Sevilla scoret det andre målet så var kampen over.

Glem trøstemålet eller alt eventuelt håp du hadde om et spektakulært comeback. Kampen var over og gjestene var på vei videre. Plutselig endret noen herlige uker, med seirer mot Chelsea og Liverpool og comebacket mot Palace, seg til en diskusjon om José Mourinhos fremtid.

Det er vanskelig å si noe annet enn at United bommet totalt mot Sevilla. Spanjolene var et svakere lag, og på papiret skulle de ikke vunnet. Likevel utspilte de United over to kamper.

Mourinhos pressekonferanser hjalp ikke, men samtidig var reaksjonene på tapet altfor sterke.

Uansett hvor dårlig Sevilla-kampen var, så tror jeg nemlig ikke at mange hadde forventet at United skulle vinne Champions League, så egentlig handlet det hele mer om et sinne der og da og en oppgitthet over hvor svake United var. Det understreket også noe av kritikken som allerede har vært rettet mot manageren, om defensivt spill eller manglende angrepsvilje på hjemmebane.

Noe av kritikken er også berettiget, for eksempel for mange defensive midtbanespillere, backer som ikke får angripe så mye som de burde og en Romelu Lukaku som ofte er for isolert lengst framme.

Samtidig, hadde manageren stolt mer på midtstopperne sine så kunne andre fått mer frihet.

Eric Baillys comeback fra skade kan kanskje hjelpe mye her.

Når det gjelder sammenlikningen med City så ansatte de Pep Guardiola da de hadde et atskillig sterkere lag enn United. I tillegg hadde de mer penger å bruke, så det er ingen overraskelse at City sånn sett er foran United.

Til en viss grad kan man nesten si at det at United er foran resten er en slags suksess.

Samtidig ønsker ikke fansen å godta 2. plasser, det burde de heller ikke gjøre, men å være best av de nest beste akkurat denne sesongen, vil jeg ikke si er en skuffelse.

Spørsmålet er mer om fansen føler at laget beveger seg i riktig retning, og at luka til City kan tettes.

For å være helt ærlig så er det vanskelig akkurat nå å tro at United skal vinne ligaen neste sesong, men samtidig kommer triumfer også ofte da man ikke forventer dem.

Fergie fikk mye kritikk i 1998, i kampen mot Arsenals Double-vinnere. Det ble sagt at Arsene Wenger hadde satt ham på plass, men United slo så tilbake med The Treble sesongen etter.

I 2006 skulle Chelsea egentlig være like langt foran resten som det City er nå, Mourinho var umulig å hanskes med, Abramovich hadde uendelig med penger og dette var til og med før Financial Fair Play var med i bildet. Uniteds gjeld hadde også økt, United brukte heller ikke særlig med penger sommeren 2006, men tok likevel igjen Chelsea.

United vant faktisk tre strake ligagull, og Champions League-seieren i løpet av de tre neste årene.

Så jo, det skifter faktisk på hvem som er helt på toppen.

Nå må man godta at gullkampen er over. City blir mestere, men forhåpentligvis ikke etter å ha møtt oss til helga.

Foruten det er det egentlig bare FA-cupen vi har igjen å kjempe for.

Å møte Tottenham på Wembley vil ikke bli lett. De har slått oss enkelt én gang allerede der denne sesongen, og dette blir tøft – selv om Pochettinos lag aldri har vunnet et trofé og ligger bak United på ligatabellen. Det siste der skulle man ikke tro hvis man kun leste avisene – og all deres positive omtale om Tottenham nå for tiden.

Før avspark vil oppgjøret presenteres som Mourinhos sjanse til å redde stumpene denne sesongen, mot en Pochettino som vil bekrefte at han er den nye sjefen i byen.

Resultatet vil bety mye for sesongen, og jeg ville følt meg ganske sikker på en finaleseier mot enten Chelsea eller Southampton.

Noen av forventningene til semifinalen er imidlertid blitt ødelagt av fotballforbundet, som har bestemt seg for å øke prisene for denne kampen – og en eventuell finale – mye.

Til tross for rekordstore TV-avtaler – og alle ekstrainntekter de får ved at Tottenham leier Wembley, så følte de fortsatt at det var rett å «svindle» supporterne så mye.

De 50 pundene jeg betalte forrige gang er nå blitt til 65 pund, og i finalen blir det enda dyrere. Og da snakker jeg ikke en gang om de dyreste billettene.

Likevel, selv om det engelske fotballforbundet forsøker å ødelegge på denne måten så jobber United nå med fangrupperinger for å maksimere lydnivået i United-svingen.

Dette er også blitt forsøkt før, med begrenset suksess, så nå handler det om ytterligere justeringer for å sikre at det blir enda bedre.

Den nyeste ideen er at desto flere bortekamper du drar til, jo mer sentral plass får du bak mål. Dialog og samarbeid om dette er også noe som det settes stor pris på.

Så det er altså hva det handler om nå: Vinne FA-cupen og unngå at City vinner ligaen da de møter oss.

Champions League? Selv kommer jeg bare til å late som om turneringen ikke eksisterer, og skulle City eller Liverpool nå finalen 26. mai – ja, da kommer jeg til å gjemme meg.

Vil du lese flere innlegg fra Oli Winton? Se alle hans innlegg på united.no her.

Powered by Labrador CMS